anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
anunturi

vineri, 27.01.2023

Comunicat de presă

Profesori și elevi ai Colegiului Național de Artă ”Octav Băncilă” la Wroclaw, în Polonia

GALERIE
Wroclaw-Polonia
 • Wroclaw-Polonia
- +

În perioada 13-17 mai 2019, 6 elevi și 2 profesori ai Colegiului Național de Artă ”Octav Băncilă” din Iași au participat la o mobilitate în cadrul proiectului COSMUS, Community School Museums, desfășurată la Wroclaw, în Polonia.

Alături de elevii italieni, turci, polonezi, greci și portughezi, elevilor ieșeni li s-a oferit posibilitatea de a asista la activități interculturale specifice atât educației formale, precum și celei nonformale.

Printre acestea, elevii au participat la un work-shop prin care au construit din bucăți ceramice aparținând fiecărei zone geografice, imaginea unui amplu arbore ca simbol al colaborării și interrelaționării.

Un alt work-shop interesant de care s-au putut bucura elevii ieșeni a fost cel destinat artelor plastice, prin care s-au promovat valorile comune ale tuturor națiunilor implicate în proiect, încurajându-se empatia, toleranța, necesitatea cunoașterii rădăcinilor comunității și a implicării active în promovarea imaginii acesteia. În plus, elevilor li s-a explicat în ce constă implementarea unui muzeu al comunității școlare și importanța acestuia.

Spre finalul întâlnirii, organizatorii au propus un minifestival de talente, prin care copiii au putut admira elemente culturale specifice fiecărui spațiu geografic participant la proiect.

De asemenea, activitățile au avut în vedere și dezvoltarea competențelor IT, a abilităților de comunicare într-o limbă străină și de interrelaționare. Întâlnirea nu a fost lipsită de oportunități nici pentru cadrele didactice, care au avut ocazia de a experimenta noi metode de predare și de a explora virtuțile educației nonformale prin vizitatrea vastului patrimoniului cultural al orașelor Cracovia și Wroclaw.

Prin urmare, această activitate de proiect a constituit o altă prețioasă ocazie de a comunica și de a crea noi punți între țările implicate, de a învăța unii de la alții promovând diversele valori europene.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

OPENAI: despre viitorul luminos al şcolii

Ioan Alexandru TOFAN

OPENAI: despre viitorul luminos al şcolii

Cumva, punctişorul ne readuce la realitate: adică cu capul în nori, acolo unde le şade bine celor care pornesc pe drumul cunoaşterii. Ne provoacă, aşadar, să căutăm sensul şi nu informaţia, culoarea şi nu doar forma lumii. Să înţelegem în profunzime, nu să stăpânim, mongolic, depărtările. Cum spunea Marin Tarangul, să privim lumea, nu doar să o vedem.

opinii

Conservator? De ce nu…

Alexandru CĂLINESCU

Conservator? De ce nu…

Dacă odinioară mi se reproşa că eram prea atras de „nou”, iată că recent am fost etichetat drept „conservator”. Cum termenul are, pentru cei care l-au folosit, o conotaţie negativă, m-am întrebat în ce măsură mi se potriveşte şi dacă trebuie numaidecât să văd în asta un defect. Nu sunt, în mod clar, un „tradiţionalist”, nu mă cramponez de valori ce par - şi adesea chiar sunt - anacronice, am oroare de închistările dogmatice şi de tezismul rudimentar. În acelaşi timp constat că da, sunt zone unde agresivitatea „progresistă” mă crispează şi unde dispariţia unor criterii (morale, estetice etc.) mă deprimă.

IoT

Neculai SEGHEDIN

IoT

Adică Internet of Things (IoT), adică Internetul lucrurilor, sau, mai convingător spus, Internetul tuturor lucrurilor. Acest concept desemnează reţeaua de obiecte fizice, care conţin senzori, software şi alte tehnologii, în scopul conectării şi schimbului de date cu alte dispozitive şi sisteme de pe Internet. Lucrurile care se conectează pe Internet sunt, de exemplu, autoturisme, obiecte de uz casnic, sisteme de iluminat, sisteme de alarmă, sisteme de producţie industrială etc.

„Dezumanizarea” femeii Canaanence

pr. Constantin STURZU

„Dezumanizarea” femeii Canaanence

Într-un text publicat acum zece ani, atrăgeam atenţia asupra unor tendinţe extrem de îngrijorătoare pentru viitorul umanităţii. Din păcate, ele se adeveresc pe zi ce trece. Enumeram atunci, nu neapărat într-o ordine anume: promiscuitatea şi vulgaritatea, violenţa şi decăderea morală, transformarea omului în utilizator de tehnică performantă, concomitent cu pierderea accentuată a intimităţii, înmulţirea alimentelor tot mai chimizate şi creşterea gradului de dependenţă faţă de medicamente şi multe, multe alte elemente care indică un anumit grad de dezumanizare programată.

pulspulspuls

Iată-l pe marele politician ieşean care se milogea să urce pe scenă, lângă boşi!

Iată-l pe marele politician ieşean care se milogea să urce pe scenă, lângă boşi!

La cererea publicului continuăm pe astăzi miniseria de întâmplări haioase petrecute la Iaşi cu ocazia Zilei Unirii, dragi telespectatori. 

Caricatura zilei

Second Hand Germania

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Un raport al Universitatii “Babes Bolyai” din Cluj Napoca a stabilit ca teza de doctorat a ministrului de Interne este plagiata. Credeti ca Lucian Bode sa demisioneze?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.