Profesorii Facultăţii de Istorie a Universităţii Bucureşti îi reclamă Gabrielei Firea că nu îşi pot desfăşura activitatea din cauza Festivalului Iubirii
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 21.04.2021

Profesorii Facultăţii de Istorie a Universităţii Bucureşti îi reclamă Gabrielei Firea că nu îşi pot desfăşura activitatea din cauza Festivalului Iubirii

GALERIE
pmb
  • pmb
- +

Profesorii de la Facultatea de Istorie a Univerităţii Bucureşti îi transmit primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, că nu îşi pot desfăşura activitatea din cauza poluării fonice create de Festivalul Iubirii, organizat în acest moment în Piaţa Universităţii, ei reclamând că s-au confruntat cu astfel de situaţii şi anul trecut, când au fost organizate evenimente similare, şi că au făcut numeroase plângeri la Direcţia de Mediu a Primăriei şi la Poliţia locală, rămase fără rezultat.

"Facultatea de Istorie a Universităţii din Bucureşti, instituţie de tradiţie şi elită a învăţământului superior românesc, este supusă unei constante poluări fonice care împiedică derularea normală a procesului didactic şi academic. În urma amenajărilor urbanistice din Piaţa Universităţii, spaţiul din zona statuilor, aflat în faţa clădirii simbol a Universităţii, a devenit treptat spaţiu de desfăşurare a unor evenimente de divertisment de tipul târgurilor şi festivalurilor. Prin această scrisoare deschisă redactată de către noi, profesorii Facultăţii de istorie, vă semnalăm efectul negativ pe care această transformare îl are asupra desfăşurării procesului didactic în cea mai importantă instituţie de învăţământ superior din România", se arată în scrisoarea deschisă semnată de către 35 de profesori ai facultăţii de Istorie.
 
Semnatarii precizează că activitatea didactică a Facultăţii de Istorie se desfăşoară de luni până vineri, în intervalul orar 8.00 - 20.00, şi sâmbăta, între orele 8.00 -16.00, şi include cursuri, seminarii, consultaţii, cercuri ştiinţifice şi conferinţe. De asemenea, studenţii au la dispoziţie sala de lectură a bibliotecii, deschisă luni-vineri între 8.00 -19.00 şi sâmbăta între 8.00-14.00.
 
Reprezentanţii Facultăţii de Istorie a Universităţii Bucureşti spun că de câteva zile sunt în imposibilitatea de a-şi desfăşura activitatea din cauza "poluării sonore constante creată de Festivalul Iubirii”, organizat în acest moment în Piaţa Universităţii şi îi cer primarului Capitalei să interzică orice "activităţi sonore" desfăşurate în timpul săptâmânii până în ora 20.00 şi sâmbăta până în ora 16.00.
 
"Repetiţiile, concertele, fondul muzical ambiental acoperă orice altă acţiune desfăşurată în facultate, făcând imposibilă activitatea noastră de profesori şi determinând o stare de stres şi agitaţie atât în rândul studenţilor, cât şi al profesorilor şi blocarea procesului didactic. Este o situaţie cu care ne-am confruntat şi în cursul anului trecut cu ocazia unor evenimente similare şi pe care am semnalat-o prin numeroase plângeri la Direcţia de Mediu a Primăriei şi la Poliţia locală, rămase fără rezultat. Vă solicităm luarea de urgenţă a măsurilor de interzicere a oricăror activităţi sonore desfăşurate în timpul săptâmânii până în ora 20.00 şi sâmbăta până în ora 16.00 şi, prin aceasta, respectarea actului educaţional pe care Universitatea din Bucureşti îl are ca misiune încă de la fondarea sa în 1864", adaugă profesorii Facultăţii de Istorie.
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Europa se loghează în reţea

Lucian DÎRDALA

Europa se loghează în reţea

Platforma digitală, accesibilă la adresa futureu.europa.eu (cu posibilitatea selectării limbii române), îi invită pe cetăţenii „obişnuiţi” să-şi spună părerea sau să reacţioneze la postările altora, operând asemenea unei reţele sociale.

Filmuletul zilei

opinii

Mircea Eliade & Vasile Conta. Coda (I)

Florin CÎNTIC

Mircea Eliade & Vasile Conta. Coda (I)

Ultima decadă a lunii aprilie marchează pentru mine două comemorări speciale ale unor figuri intelectuale româneşti de care s-a întâmplat să mă ocup şi care s-au săvârşit din viaţă una după alta, chiar dacă la un secol distanţă: Vasile Conta (21 aprilie 1882) şi Mircea Eliade (22 aprilie 1986).

Cristian Mandeal: „Minutul de calitate maximă în concert este rezultatul orelor multe de repetiţii” (I)

Alex VASILIU

Cristian Mandeal: „Minutul de calitate maximă în concert este rezultatul orelor multe de repetiţii” (I)

Sigur că tot talentul, pregătirea minuţioasă şi inspirată la Conservatorul din Bucureşti cu profesorul Constantin Bugeanu (din păcate, rolul său de pedagog în formarea dirijorilor afirmaţi ulterior este trecut astăzi sub tăcere...), pregătirea permanentă după absolvire l-au detaşat pe Cristian Mandeal din rândurile generaţiei sale, dorinţa de a învăţa în continuare, de a-şi înfăptui concepţia interpretativă fructificând ocaziile apărute, i-au asigurat evoluţia. 

Epilare inghinală

Briscan ZARA

Epilare inghinală

Sunt multe studii despre cum afectează psihologia omului ceea ce vedem, auzim, simţim din exterior. La fiecare întindere de coardă are loc o excitare a neuronilor care provoacă senzaţii neplăcute persoanei, dar dacă lucrurile se repetă, neplăcerea dispare încetul cu încetul şi apare o oarecare toleranţă la acea senzaţie, poate chiar e înlocuită cu plăcere. Nu mai eşti afectat, nu te mai impresionează în sens rău. Asta nu înseamnă că devii mai puternic, ci mai nesimţit, mai rigid, mai greu impresionabil.

pulspulspuls

Un fakenews fain la Iaşi, care să marcheze câştiguri babane

Un fakenews fain la Iaşi, care să marcheze câştiguri babane

Atenţie mare în aceste zile nu numai la ştirile politice mai şugubeţe, stimaţi telespectatori, ci şi la alea economice mai săltăreţe, că şi de-aici pot sări iepuri după care să alergi de-ţi ies ochii din cap şi tot să nu-i prinzi. 

Caricatura zilei

Fără facebook

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.