Profesorul Cristian Pîrvulescu, replică dură la adresa lui Traian Băsescu după declarațiile privind atentatul asupra premierului Fico

duminică, 19 mai 2024, 11:58
2 MIN
 Profesorul Cristian Pîrvulescu, replică dură la adresa lui Traian Băsescu după declarațiile privind atentatul asupra premierului Fico

După atentatul asupra premierului Slovaciei, Robert Fico, fostul președinte al României, Traian Băsescu a spus că violența cotidiană vine și din „violența economică”, dând exemplu faptul că UE promovează „green deal” pe care-l bagă pe gât unei populații „care nu înțelege mare lucru”.

Cristian Pîrvulescu i-a dat replica lui Traian Băsescu, într-o discuție pe care profesorul a avut-o pentru publicul HotNews.ro. Fostul președinte Traian Băsescu a vorbit la Digi24, în contextul atacului armat asupra premierul slovac Robert Fico, despre creșterea generalizată a nivelului de violență în societățile din Europa. Traian Băsescu a indicat „violența care vine din măsuri luate de statele membre, creșterile uriașe ale prețurilor la alimente și energie”, faptul că „societățile europene sunt neliniștite, mai ales că sunt obligate să înghită un green deal despre care nu înțeleg mare lucru”, pentru a spune că „acest tip de violențe – economică, alimentară, energetică, duce la violența cotidiană”.

Chestionat pe această temă, profesorul Cristian Pîrvulescu susține că, în opinia lui, situația din Slovacia este inversă.

„Eu nu văd o agresivitate a Comisiei, ci din contră, o lentoare a Comisiei în condițiile în care situația este cât se poate de gravă iar grupuri de presiune încearcă să inducă o situație de tensiune. Green Deal-ul era și este cât se poate de necesar. Abandonarea Green Deal-ului înseamnă, de fapt, condamnarea la moarte, nu doar a Europei, ci a umanității, pentru că aveam un mandar de realizat, un model de impus”, a spus profesorul, cu referire la chestiune politicilor de mediu promovate de Bruxelles și diluate în urma solicitărilor unor state membre și ale protestelor de stradă.

Vezi mai multe detalii pe hotnews.ro

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii