Profesorul Radu Gologan, după prima etapă a Olimpiadei de Matematică: „Am descoperit uluiţi extrem de multe fraude”
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Profesorul Radu Gologan, după prima etapă a Olimpiadei de Matematică: „Am descoperit uluiţi extrem de multe fraude”

GALERIE
Radu Gologan
  • Radu Gologan
- +

Profesorul Radu Gologan, preşedintele Societăţii Române de Ştiinţe Matematice, s-a declarat „revoltat” de fraudele descoperite la prima etapă a Olimpiadei „Gazeta Matematica”, varianta experiment organizată exclusiv de Societate, fără implicarea Ministerului Educaţiei, după ce toate olimpiadele au fost anulate din cauza pandemiei de coronavirus. 

Fostul coordonator al lotului de olimpici a vorbit despre cazul unui părinte din Bucureşti care contestă public corupţia şi a participat cu copilul său la protestul din 10 august, dar care i-a cerut meditatorului copilului său să îi rezolve exerciţiile de la olimpiadă. Gologan a declarat pentru HotNews.ro că, în opinia lui, soluţia este una drastică - trecerea acelui copil pe o listă neagră pentru toată viaţa în privinta concursurilor organizate de Societatea de matematică.

„Nu este posibil ca o mamă să stea lângă un copil la o olimpiadă pe care o facem noi ca să salvăm o tradiţie, şi când este rugată online, pentru că se vede că stă acolo, să spună că nu pleacă, pentru că nu face altceva decât să îi explice problema”, a declarat Gologan pentru HotNews.ro. „Sunt destul de revoltat. Uitaţi-vă - părinţi care contestă corupţia din România îşi impun copiii prin corupţie. Este incredibil. Eu sunt de principiu că trebuie luate măsuri drastice. Cel puţin din punct de vedere al Societăţii, dacă pe un copil îl dovedim că este corupt sau părintele l-a ajutat, soluţia este drastică - nu va mai avea acces la nicio competiţie a societăţii cât va trăi el. Îl punem pe listă neagră, indiferent că va ajunge mare universitar. Va avea această patalama. Părintele trebuie să îşi asume ceea ce face, iar copilul trebuie să înţeleagă, chiar dacă este clasa a cincea”, a spus acesta.

Profesorul estimează că circa 10% din cazurile de la olimpiadă sunt cu comportament neetic, 2-3% fiind dovedite. A doua fază a olimpiadei (pe 20 martie - n.r.) se va desfăşura pe o platformă naţională care este făcută cu sponsorii noştri, Intuitext. „Încercăm să facem în aşa fel încât măcar la etapa locală profesorul care i-au înscris să îi urmărească. Vor primi tot grilă, online, subiectele vor fi amestecate şi vor fi centralizate imediat pe platformă. Vom avea rapoarte de la aceşti profesori care îi urmăresc online. Nu avem încă posibilitatea, nu suntem organizaţi ca să avem 1000 de profesori care să urmărească zeci de mii de copii”, a explicat acesta.

Cititi materialul integral pe hotnews.ro

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Apărarea şi rechizitoriul lui VV. De unde atâta pasiune?

Cosmin PAȘCA

Apărarea şi rechizitoriul lui VV. De unde atâta pasiune?

Rămâne de văzut dacă demiterea lui Voiculescu, întâmplător chiar după anunţata depolitizare a CAS-urilor, va aduce o binemeritată linişte în societate (că în „sistem” cu siguranţă va aduce). În toate cazurile, patima cu care opinia publică s-a raportat la mandatul lui VV, tangentă cu metafizica, ar merita nişte studii sociologice sănătoase.

Filmuletul zilei

opinii

K1 didactic

Codrin Liviu CUȚITARU

K1 didactic

„Ai căpătat contuziile la un meci!” „Oh, nu!” a răspuns Noe. „Nu sunt în faza meciurilor. Învăţ. Aveam însă de predat, la anul I B, portretul lui Ştefan cel Mare, făcut de Grigore Ureche. Am vrut să-i dau culoare marţială, chiar dacă nu lupt încă în ring. Am cerut un voluntar pentru rolul domnitorului. Am precizat că eu voi fi un boier inocent. S-a oferit Mişa Ovinuţ, băietanul creţ din Vaslui. M-a rupt, frate, nu altceva! A interpretat, cred, sintagma degrabă vărsătoriu de sânge nevinovat extrem de literal.”

Datoria publică în contextul crizelor

Alin ANDRIEȘ

Datoria publică în contextul crizelor

Datoria publică a crescut considerabil în ultimele decenii în majoritatea economiilor şi această tendinţă a fost amplificată de actuala criză de sănătate.

La Cristeşti Regiunea din cuvinte a coborât efectiv în stradă

George ŢURCĂNAŞU

La Cristeşti Regiunea din cuvinte a coborât efectiv în stradă

Politicienii Bucureştiului ar trebui să ţină seama de faptul că în faţa lor se află acum o mulţime pentru care discursul reţinut şi pedant nu mai e o opţiune! Aceiaşi politicieni ai centrului ar mai trebui să ţină seama şi de faptul că viteza cu care se propagă ideile regionaliste şi se revizuiesc convingerile personale ale trăitorilor din regiune noastră accelerează. Cu alte cuvinte, dragi politicieni de la centru, regionalismul în Moldova nu (mai) e o fandoseală, aşa cum mulţi dintre voi aţi sperat să fie. Culmea e că şi voi aţi pus umărul la această accelerare, prin preluarea ideilor vehiculate de unii membri ai MDM, IpA8 sau MVA în campaniile electorale mai recente.

pulspulspuls

Traseu bătut în cuie de la Bucureşti pentru Paralexe

Traseu bătut în cuie de la Bucureşti pentru Paralexe

Pentru că, iată, de vreo două zile încoace tot auzim cum se fac şi se desfac scenarii care mai de care despre ce se va întâmpla la vârful filialei liberale de la Iaşi în perioada următoare, am zis că e cazul să vă spunem şi noi ce-am auzit pe ici pe colo. 

Caricatura zilei

Mutare

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.