Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Profilul candidatului ideal pentru posturile scoase la târgul de joburi de la Palas

GALERIE
targ de cariere iasi (1)targ de cariere iasi (2)targ de cariere iasi (3)targ de cariere iasi (4)targ de cariere iasi (5)targ de cariere iasi (6)Targ job-uri PalasTarg job-uri Palas1Targ job-uri Palas2Targ job-uri Palas4
  • targ de cariere iasi (1)
  • targ de cariere iasi (2)
  • targ de cariere iasi (3)
  • targ de cariere iasi (4)
  • targ de cariere iasi (5)
  • targ de cariere iasi (6)
  • Targ job-uri Palas
  • Targ job-uri Palas1
  • Targ job-uri Palas2
  • Targ job-uri Palas4
- +

Cele mai multe slujbe au fost disponibile în IT, retail, industrie şi automotive. Câteva companii au căutat persoane dispuse pentru o relocare în alt oraş.

Ieşenii care doresc să schimbe, nu doar locul de muncă, ci şi oraşul, au şansa să prindă la Târgul de joburi din Palas un loc la o firmă care face şi relocare. Astăzi, în ultima zi de Târg, toţi cei interesaţi de un nou loc de muncă au şansa să-şi depună CV-urile personal şi să discute cu reprezentanţii fiecărei firme. Cele mai multe joburi anul acesta sunt în IT, retail, industrie şi automotive iar cel mai important criteriu este cunoaşterea, măcar, a limbii engleze. Cei care ştiu o limbă în plus, ori chiar mai multe, au şanse mai mari de angajare.

Per total, la târgul de joburi sunt disponibile peste 3.500 la companii precum: Accenture, Wizz Air, Purolite, Amazon, Leroy Merlin, Lidl, Lear Corporation, Conduent, Plexus, Delphi Diesel Systems, Deutsche Bank, Autoliv, SecureWorks sau 3Pillar Global. Acestea sunt doar câteva dintre firmele pe care le găsiţi astăzi la Palas până la ora 16, când se închide târgul. Spre exemplu, cei de la Accenture au venit cu 30 de posturi în cinci domenii. „Activăm foarte mult în domeniul energiei, care este un domeniu de viitor. Avem multe poziţii pe domeniul energetic, financiar accounting şi achiziţii. Căutăm persoane cu experienţă şi ne axăm pe limbile străine, în special engleza. Cine nu ştie foarte bine engleza, trebuie să ştie la perfecţie o altă limbă. Fie franceza, spaniola, rusa, poloneza, orice limbă e bună”, au precizat reprezentanţii Accenture.

La Wizz Air se caută tineri pentru postul de însoţitor de bord, adică stewardesă. „Am venit să ne facem cunoscuţi, nu avem un număr fix de posturi, deoarece pe 14 octombrie, adică sâmbătă, la Hotel Internaţional din Iaşi vom avea o sesiune de recrutare. Nu e pe bază de interviu, vine cine doreşte, cu CV-ul în engleză. Pentru însoţitor de bord, domnişoarele trebuie să aibă minim 1,65 cm înălţime iar bărbaţii minim 1,75 cm. Avioanele sunt înalte şi trebuie ca personalul să poată ajunge în diferite zone. Noi angajăm permanent, există un flux continuu şi o listă de aşteptare. Anul viitor, de exemplu, la Iaşi vor fi mai multe rute, noi vom avea încă un avion”, au precizat reprezentanţii Wizzair. Alte 15 joburi sunt la Iulius Mall: de electrician, instalator, ingineri, agent de securitate, dispecer, debarasator, economist, arhitect, etc. „De dimineaţă am strâns până acum 50 de CV-uri, majoritatea pentru postul de asistent relaţii cu publicul, toată lumea crede că se pricepe la asta. Există o fluctuaţie destul de mare, mereu apar posturi noi, însă acestea sunt cele care ard acum. Tot ce trebuie este ca ei să vină şi să-şi lase CV-ul la noi sau să îl trimită pe mail”, a explicat reprezentanta Iulius Mall. Am găsit şi singura firmă care angajează chimişti, însă nu sunt foarte mulţi interesaţi de acest domeniu, după cum ne spune şi Cristina Lie, director de resurse umane.

„Am primit doar două CV-uri la acest târg, mai avem primite pentru aceste posturi, însă pe mail. E tipică reacţia tinerilor când aud de chimie. Sunt două posturi pentru cercetare-dezvoltare şi două pentru ingineri. Noi suntem singurii de la târg din acest domeniu, care căutăm ingineri chimişti. Noi îi aşteptăm să vină, să discutăm cu ei”, a precizat aceasta. Firma este americană şi are de 20 de ani sediul din România, la Braşov. Pentru cei care sunt dispuşi, firma face şi relocare. „Chiar dacă am spus că vrem persoane cu experienţă în domeniu, suntem dispuşi să investim în tineri, să le dăm o şansă la angajate, deoarece nu au unde face această experienţă. Noi suntem singura firmă din lume care produce răşini schimbătoare de ioni. Facem angajări pentru că se învesteşte foarte mult în dezvoltarea pentru a descoperi noi răşini”, a mai precizat Cristina Lie. La nivel de ţară, firma Purolite are 270 de angajaţi, o parte din ei chiar din Iaşi. Motivul pentru care au venit la Târg este Facultatea de Chimie de la Universitatea Cuza, care scoate absolvenţi anual. La un alt stand se fac angajări în IT Security, mai exact la SecureWorks, care se ocupă cu tot ce înseamnă securitatea în informaţie. „Noi vrem să oferim clienţilor noştri, care sunt companii mari, siguranţă în faţa a tot ce înseamnă crimă cibernetică, viruşi, hackeri, etc. Strângem CV-uri de la cei care vor să meargă la Bucureşti, avem 45 de joburi momentan. Suntem de trei ani pe piaţă şi am devenit cel mai mare centru de servicii de IT secure din estul Europei”, a precizat recruterul de la SecureWorks. La Autoliv, firma care produce sisteme de siguranţă pentru maşini se caută ingineri cu experienţă.

O prezenţă deosebită este cea a Ministerului Apărării Naţionale, care a venit la Iaşi să promoveze şcoala de ofiţeri. Zeci de tineri care doresc o carieră militară pot completa o fişă cu datele personale, iar în luna ianuarie, când se scoate numărul de locuri, sunt chemaţi la recrutare. „Pentru Academia Militară, vârsta maximă este 26 de ani, pentru piloţi e de 24 de ani, pentru maiştri militari de 28 de ani iar pentru subofiţeri de 35 de ani. Stagiul militar nu este obligatoriu”, a precizat Petru Nechita, căpitan în cadrul Biroului de Informare Rectrutare a Ministerului Apărării Naţionale. Alte opt joburi sunt şi la Conex, unde se caută personal pe vânzări şi pentru departamentul tehnic şi analiză. La Capgemini s-au depus ieri peste 30 de CV-uri, posturile fiind de agent servicii clienţi, cunoscători ai limbilor: engleză, franceză, germană, portugheză, spaniolă, italienă, burgară şi rusă. Cei care nu au o pregătire într-un domeniu anume, pot alege posturile de chelneri de la Pizza Hut, unde s-au scos 10 joburi pentru bucătari, ospătari şi barmani. „Sunt atraşi de aceste joburi în special studenţii, deoarece aleg să lucreze la part-time. În acest caz, programul la serviciu li se face în funcţie de programul de la facultate”, ne-a explicat Cristina Puiu, reprezentant Pizza Hut la târg.

Un număr mai mare de joburi se găseşte la Lidl, care face angajări nu doar pentru judeţul Iaşi, ci şi pentru Bucureşti, ori alte oraşe. Se caută vânzători, asistent manager magazin, adjunct manager şi manager dar şi şef vânzări pe Moldova. „Sunt multe locuri, mereu facem anagajări. Noi ne dezvoltăm oamenii din interior, şi astfel apar noi locuri de muncă. Pentru cine doreşte o relocare avem locuri la Bucureşti şi sediile regionale”, a menţionat Alina Leonte, manager departament recrutări. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri