Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Profitând de două Caroline

GALERIE
wozniacki-caroline
  • wozniacki-caroline
- +

 

 Wozniacki a învins-o pe Pliskova şi a propulsat-o pe Simona Halep pe primul loc în clasamentul mondial la finele anului 2016. Daneza a câştigat trofeul, învingând-o în finală pe Venus Williams. Încă un turneu câştigat de Mihaela Buzărnescu

Sâmbătă, în prima semifinală a Turneului Campioanelor de la Singapore, daneza Caroline Wozniacki (6 WTA) a învins-o pe Karolina Pliskova, locul 3 mondial, şi s-a calificat în finala Turneului Campioanelor. În urma victoriei lui Wozniacki, Simona Halep va ocupa locul 1 mondial la finalul anului. Românca este a treisprezecea jucătoare care reuşeşte să ocupe locul 1 mondial la finalul sezonului, de la introducerea ierarhiei computerizate, în 1975. Wozniacki s-a impus cu scorul de 7-6, 6-3, după o oră şi 56 de minute de joc. Simona Halep a primit trofeul pentru numărul 1 mondial, ieri la Singapore: "Am făcut ceva uriaş pentru ţara mea. Probabil va trebui să mă duc la diverse evenimente, dar mă voi bucura, este frumos. Este cel mai bun moment al carierei mele, deci nu mă plâng. A fost dificil şi minunat. Este o onoare să fiu al 13-lea număr mondial la finalul anului. 13 este numărul meu norocos. Este un sentiment extraordinar să termin anul pe primul loc. Cel mai bun moment de pe teren a fost atunci când am câştigat cu Ostapenko la Beijing. E mai special finalul sezonului, când văd cât de puţine jucătoare au terminat anul ca lider mondial", a declarat Halep.

În cealaltă semifinală, veterana Venus Williams (5 WTA) s-a calificat în faţa Carolinei Garcia (8), scor 6-7, 6-2, 6-3, în două ore şi 30 de minute de joc. Venus Williams a ajuns pentru a treia oară în finală la Turneul Campioanelor, unde s-a impus în 2008. Finala s-a disputat între Caroline Wozniacki şi Venus Williams, victoria revenind danezei cu 6-4, 6-4. Acesta este al 27-lea trofeu din cariera Carolinei Wozniacki, al doilea din 2017 (după Tokyo). Wozniacki a mai fost finalistă la Turneul Campioanelor în 2010, când a fost învinsă de Kim Clijsters. Î schimb, Venus Wiliams a câştigat Turneul Campioanelor în 2008 şi în 2009 a pierdut finala competiţiei în faţa surorii sale Serena. 

La dublu, victoria a revenit perechii Timea Babos / Andrea Hlavackova (Ungaria / Cehia), învingătoare în finală cu 4-6, 6-4,10-5 în faţa cuplului Kiki Bertens / Johanna Larsson (Olanda / Suedia) în 90 de minute. Timea şi Andrea au învins în semifinală cuplul Chan Yung Jan  / Martina Hingis (Taiwan /Elveţia) cu 6-4, 7-6. Acesta a fost ultimul meci din cariera prodigioasă a Martinei Hingis. Elveţianca a devenit un star al tenisului la 16 ani, când a urcat pe locul 1 mondial la simplu şi a câştigat Australian Open, Wimbledon şi US Open, în 1997. Ea mai triumfat apoi de două ori la Australian Open, în 1998 şi 1999. Hingis mai are în palmares 13 trofee de Grand Slam la dublu feminin (din 64 de turnee câştigate) şi şapte la dublu mixt.

* Mihaela Buzărnescu continuă seria podigioasă a succeselor în circuitul ITF. În semifinalele turneului de 100.000 de dolari de la Poitiers, Mihaela (locul 89 WTA) a dispus cu 7-6, 6-3 de germana Tatjana Maria (48 WTA), iar ieri a câştigat cu 6-4, 6-2 finala cu belgianca Alison van Uytvanck (79) cu 6-4, 6-2 după 82 de minute. În vârstă de 29 de ani, Mihaela s-a calificat şi în finala de la dublu, alături de Nicola Geuer (Germania). Cele două au fost depăşite în finală cu 6-7, 3-6 de perechea Belinda Bencic/Yanina Wickmayer (Elveţia/Belgia).

* Marius Copil (78 ATP) a fost învins în semifinalele turneului challenger de la Brest (Franţa), cu premii totale de 106.000 de euro, de către grecul Stefanos Tsitsipas (95 ATP), scor 6-7, 6-7. Surprinzător, Tsitsipas a pierdut finala, cu Corentin Moutet (Franţa, 224 ATP), scor 2-6, 6-7.

* Finalele ATP ale săptămânii: Roger Federer (Elveţia) – Juan Martin del Potro (Argentina) 6-7, 6-4, 6-3 la Basel (1,8 milioane de euro): Lucas Pouille (Franţa) – Jo-Wilfried Tsonga (Franţa) 6-1, 6-4 la Viena.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri