Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Profitând de două Caroline

GALERIE
wozniacki-caroline
  • wozniacki-caroline
- +

 

 Wozniacki a învins-o pe Pliskova şi a propulsat-o pe Simona Halep pe primul loc în clasamentul mondial la finele anului 2016. Daneza a câştigat trofeul, învingând-o în finală pe Venus Williams. Încă un turneu câştigat de Mihaela Buzărnescu

Sâmbătă, în prima semifinală a Turneului Campioanelor de la Singapore, daneza Caroline Wozniacki (6 WTA) a învins-o pe Karolina Pliskova, locul 3 mondial, şi s-a calificat în finala Turneului Campioanelor. În urma victoriei lui Wozniacki, Simona Halep va ocupa locul 1 mondial la finalul anului. Românca este a treisprezecea jucătoare care reuşeşte să ocupe locul 1 mondial la finalul sezonului, de la introducerea ierarhiei computerizate, în 1975. Wozniacki s-a impus cu scorul de 7-6, 6-3, după o oră şi 56 de minute de joc. Simona Halep a primit trofeul pentru numărul 1 mondial, ieri la Singapore: "Am făcut ceva uriaş pentru ţara mea. Probabil va trebui să mă duc la diverse evenimente, dar mă voi bucura, este frumos. Este cel mai bun moment al carierei mele, deci nu mă plâng. A fost dificil şi minunat. Este o onoare să fiu al 13-lea număr mondial la finalul anului. 13 este numărul meu norocos. Este un sentiment extraordinar să termin anul pe primul loc. Cel mai bun moment de pe teren a fost atunci când am câştigat cu Ostapenko la Beijing. E mai special finalul sezonului, când văd cât de puţine jucătoare au terminat anul ca lider mondial", a declarat Halep.

În cealaltă semifinală, veterana Venus Williams (5 WTA) s-a calificat în faţa Carolinei Garcia (8), scor 6-7, 6-2, 6-3, în două ore şi 30 de minute de joc. Venus Williams a ajuns pentru a treia oară în finală la Turneul Campioanelor, unde s-a impus în 2008. Finala s-a disputat între Caroline Wozniacki şi Venus Williams, victoria revenind danezei cu 6-4, 6-4. Acesta este al 27-lea trofeu din cariera Carolinei Wozniacki, al doilea din 2017 (după Tokyo). Wozniacki a mai fost finalistă la Turneul Campioanelor în 2010, când a fost învinsă de Kim Clijsters. Î schimb, Venus Wiliams a câştigat Turneul Campioanelor în 2008 şi în 2009 a pierdut finala competiţiei în faţa surorii sale Serena. 

La dublu, victoria a revenit perechii Timea Babos / Andrea Hlavackova (Ungaria / Cehia), învingătoare în finală cu 4-6, 6-4,10-5 în faţa cuplului Kiki Bertens / Johanna Larsson (Olanda / Suedia) în 90 de minute. Timea şi Andrea au învins în semifinală cuplul Chan Yung Jan  / Martina Hingis (Taiwan /Elveţia) cu 6-4, 7-6. Acesta a fost ultimul meci din cariera prodigioasă a Martinei Hingis. Elveţianca a devenit un star al tenisului la 16 ani, când a urcat pe locul 1 mondial la simplu şi a câştigat Australian Open, Wimbledon şi US Open, în 1997. Ea mai triumfat apoi de două ori la Australian Open, în 1998 şi 1999. Hingis mai are în palmares 13 trofee de Grand Slam la dublu feminin (din 64 de turnee câştigate) şi şapte la dublu mixt.

* Mihaela Buzărnescu continuă seria podigioasă a succeselor în circuitul ITF. În semifinalele turneului de 100.000 de dolari de la Poitiers, Mihaela (locul 89 WTA) a dispus cu 7-6, 6-3 de germana Tatjana Maria (48 WTA), iar ieri a câştigat cu 6-4, 6-2 finala cu belgianca Alison van Uytvanck (79) cu 6-4, 6-2 după 82 de minute. În vârstă de 29 de ani, Mihaela s-a calificat şi în finala de la dublu, alături de Nicola Geuer (Germania). Cele două au fost depăşite în finală cu 6-7, 3-6 de perechea Belinda Bencic/Yanina Wickmayer (Elveţia/Belgia).

* Marius Copil (78 ATP) a fost învins în semifinalele turneului challenger de la Brest (Franţa), cu premii totale de 106.000 de euro, de către grecul Stefanos Tsitsipas (95 ATP), scor 6-7, 6-7. Surprinzător, Tsitsipas a pierdut finala, cu Corentin Moutet (Franţa, 224 ATP), scor 2-6, 6-7.

* Finalele ATP ale săptămânii: Roger Federer (Elveţia) – Juan Martin del Potro (Argentina) 6-7, 6-4, 6-3 la Basel (1,8 milioane de euro): Lucas Pouille (Franţa) – Jo-Wilfried Tsonga (Franţa) 6-1, 6-4 la Viena.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Alianţa PSD-PNL, mai puternică decât Putin?

Cosmin PAȘCA

Alianţa PSD-PNL, mai puternică decât Putin?

Să luăm exemplul Iaşului. Peste un an-doi, Marius Ostaficiuc va afirma că filiala AUR a fost „capturată” şi va reveni la PSD, Tudor Ciuhodaru îşi va redescoperi „umanismul” şi se va întoarce la partidul lui Dan Voiculescu (aripa televizată a PSD), iar Ciprian Paraschiv îşi va aminti că a fost cândva liberal. Şi mulţi alţii, totul multiplicat cu 41 la nivel de ţară. Controlează azi PSD-PNL România cu 55%? Să vedeţi peste doi-trei ani când o să râdă de Putin cu alea 87% ale lui.

opinii

Bunici obraznici

Briscan ZARA

Bunici obraznici

Bunicii îşi descoperă în nepoţi un scop în viaţă şi nu-i lasă pe aceştia să înveţe nimic din propriile greşeli. Având mult timp la dispoziţie, ei execută toate treburile, odraslele neavând voie să mişte un deget. Mâncarea li se serveşte la pat, în faţa televizorului, totul este aranjat în farfurie în aşa fel încât plodul să nu facă altceva decât să îşi bage singur în gură. Dacă lenea e prea mare, chiar şi acest mic inconvenient se rezolvă de către mereu atenţii şi mereu săritorii bunici: copilul e hrănit în gură. El nu trebuie să îşi aleagă hainele, să îşi spele vasele din care a mâncat, nu mai vorbesc de gătit. Copiii crescuţi de bunici nu ştiu să facă nimic! Pentru că nu au fost lăsaţi să facă. Li s-a pus totul la nas.

Noi, femeile

Cristina DANILOV

Noi, femeile

O fată nu trebuie să rupă cămașa colegului pentru a scăpa de batjocura lui. O adolescentă are dreptul de a citi pe o bancă în parc, așa cum citeam eu cândva, fără să fie agresată și apoi umilită de autorități doar pentru că este femeie. Se poate? Desigur, egalitatea între sexe e un principiu care se învață și societatea de azi ne cere tuturor să facem efortul de a ieși din stereotipurile în care ne-am format și să participăm deschiși la această lecție a umanității.

Între artă şi credinţă

Nichita DANILOV

Între artă şi credinţă

Se pare că noi nu încercăm să ne împăcăm cu gândul că trăim într-o lume imperfectă şi dorim, cu tot dinadinsul să transformă imperfecţiune în perfecţiune, gândind şi, mai ales, acţionând, cât mai corect politic. Aliniindu-ne, cu alte cuvinte, la noile standarde ale politicilor culturale, care dau naştere la noi aberaţii ideologice, la fel de nocive ca şi cele din perioada comunismului, la ameninţări şi la vărsări de sânge.

pulspulspuls

Câteva observaţii din dronă asupra întâmplărilor nefericite de la Vniversitate

Câteva observaţii din dronă asupra întâmplărilor nefericite de la Vniversitate

Acuma, dacă tot s-a terminat cu agitaţia de la Vniversitatea din Copou, haideţi să facem două-trei observaţiuni mai detaşate, fără presiunea votului, presiune care a tot apăsat şi în afara instituţiei în aceste ultimel zile. 

Caricatura zilei

Putin a mai câștigat un mandat de președinte al Federației Ruse

Vladimir Putin a câstigat alegerile prezidentiale din Rusia cu 87,97 la suta.  

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri