Profitul companiei RomPak Paşcani a “dospit” puternic în pandemie
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 23.06.2021

Profitul companiei RomPak Paşcani a “dospit” puternic în pandemie

Câştigul producătorului de drojdie au ajuns anul trecut la 22 de milioane de lei, cu 50% mai mult faţă de anul anterior.

GALERIE
RomPak Pascani
  • RomPak Pascani
- +

RomPak Paşcani, singurul producător de drojdie din ţară, a raportat cel mai mare profit net din ultimii trei ani, cifrându-se la aproape 22 milioane de lei în anul 2020, potrivit datelor financiare raportate recent de companie la Ministerul Finanţelor (MF), comparate de „Ziarul de Iaşi”.

 Acest rezultat, mai mare cu 50% faţă de anul anterior, poate fi pus pe seama creşterii semnificative a cererii pentru făină şi drojdie pe fondul pandemiei. Spre comparaţie, profitul net al exerciţiului financiar 2019 a fost de 14,7 milioane de lei, în anul 2018 de 14,4 milioane de lei, iar în anul 2017 de 9,9 milioane de lei.

Afaceri în creştere

RomPak este parte a Pak Group, jucător relevant în industria alimentară prin Pak Gida, Pak Group North America, precum şi prin propriile centre de cercetare şi dezvoltare. Pe lângă producţia de drojdie sub licenţa Pakmaya, în unitatea din judeţul Iaşi (înfiinţată în anul 1998) sunt produse şi alte ingrediente pentru industria de panificaţie şi cofetărie. Produsele se vând pe piaţa din România şi Europa. Bilanţul ultimilor trei ani arată un progres important al afacerilor producătorului local de drojdie în anul 2020, când cifra de afaceri netă a urcat până la 123,4 milioane de lei, în plus cu 16% faţă de anul 2019, când cifra de afaceri obţinută de RomPak a fost de 106,5 milioane de lei. În anul 2018, afacerile au fost de 99,3 milioane de lei, iar în anul 2017 de 93,5 milioane de lei, ceea ce înseamnă o creştere a afacerilor de 7% de la an la an. În aceşti ani, numărul angajaţilor a fost constant, compania raportând la MF puţin peste 200 de oameni în unitatea de producţie din judeţul Iaşi.

Vinde peste 100 de produse

În anul 2003, au înfiinţat în unitatea locală Centrul de Cercetare şi Dezvoltare, unde o echipă de ingineri în industria alimentară, chimişti şi biologi lucrează pentru îmbunătăţirea gamei de produse. La momentul actual, RomPak are în portofoliu peste 100 de produse. Fabrica din Paşcani dispune şi de o staţie independentă de procesare a soluţiei organice rezultate din producţia drojdiei. Astfel, din procesul biologic natural al fermentaţiei se obţine drojdie proaspătă, numită popular şi „drojdie verde”, şi vinasă, un fertilizator organic recomandat pentru agricultura bio. 

Cititi si: Te-Rox Prod, fosta firmă a Doinei Cepalis, profit de patru ori mai mare faţă de 2019

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Vocile Europei

Lucian DÎRDALA

Vocile Europei

Pentru ca proiectul CVE să nu eşueze în irelevanţă, toate vocile Europei, inclusiv cele care displac establishment-ului de la Bruxelles, trebuie să se poată face auzite.

Filmuletul zilei

opinii

Uitarea vinovată: Pogromul de la Iaşi (I)

Florin CÎNTIC

Uitarea vinovată: Pogromul de la Iaşi (I)

Ca ieşean, simt nevoia acum, la opt decenii de la acele evenimente tragice, să meditez la ce înseamnă rana istorică a pogromului pentru memoria noastră. Cu îngăduinţa cititorilor mei, voi relua, în trei episoade, cele câteva lucruri pe care am găsit de cuviinţă să le scriu în anii din urmă, tot aici, pe acest subiect greu de epuizat.

Domnul Savaste

Radu PĂRPĂUȚĂ

Domnul Savaste

Lumea asta formată din oameni - era convins domnul Savaste - e singurul lucru care nu se poate lăsa în urmă. Ea este ceea ce ne ajunge întotdeauna. Voia să spună realitatea, nu lumea, - înţelegeam eu. Şi - mai zicea domnul Savaste - toată lumea e bună sau rea după împrejurări. „Bunioară, eu: beau şi fac urât, altădată beau şi sunt ca pâinea caldă - mă ştiu toţi copiii din cartier. De la BPR (aşa zicea el la Bodega Podu Roş) şi până acasă am juma de kilometru - la toţi le dau bomboane. Anume îmi ies dracii înainte, că ştiu că eu cumpăr bomboane pentru ei. Na!”

Muzică de toate felurile?

Alex VASILIU

Muzică de toate felurile?

Iată o întrebare ce îşi merită răspunsul ambivalent: da şi nu. 

pulspulspuls

Întrebarea dimineţii: au fost sau n-au fost mascaţii la ficiorul premarelui niţos?

Întrebarea dimineţii: au fost sau n-au fost mascaţii la ficiorul premarelui niţos?

Fierbe piaţa politichiei liberale de câteva zile încoa’, stimaţi telespectatori, toţi întrebându-se dacă e adevărat au ba ceea ce se tot aude din ce în ce mai insistent şi mai cu detalii picante: au fost au ba zilele trecute mascaţii de la Ţaigheria din Copou acasă la ficiorul premarelui Niţos, cel la care ar fi ajuns felia cea mai groasă din caşcavalul afacerii schimbului de terenuri în care e băgat şi Peni Hill de la Iaşi? 

Caricatura zilei

Asta zebră!

Editia PDF

Bancul zilei

De acum, la internarea în spital pacientii sunt obligati sa aiba: extinctor, trusa de prim ajutor si lanterna (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.