Profitul net al Antibiotice SA a urcat până la 39,5 milioane lei
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Profitul net al Antibiotice SA a urcat până la 39,5 milioane lei

GALERIE
Klaus Iohannis la Antibiotice. FOTO Andrei DISCA (15)
  • Klaus Iohannis la Antibiotice. FOTO Andrei DISCA (15)
- +

Câştigul obţinut anul trecut este cu 11% mai mare faţă de 2015 şi cu 2% faţă de ţinţa fixată de conducerea fabricii.

Profitul net realizat de fabrica Antibiotice SA în 2016 este cu 2% mai mare decât cel stabilit iniţial, la începutul anului trecut, în Bugetul de Venituri şi Cheltuieli (BVC). Valoarea profitului din exploatare a crescut în anul 2016 de la 36,9 milioane lei, nivel planificat, la 39,5 milioane lei, la 31 decembrie 2016. Comparativ cu 2015, profitul net a crescut anul trecut cu 11 procente, potrivit raportului preliminat întocmit de conducerea societăţii, publicat ulterior în ediţia electronică a Bursei de Valori Bucureşti (BVB). Potrivit documentului, pe parcursul anului 2016, o strategie importantă a companiei a fost reducerea datoriilor. Astfel, gradul de îndatorare a scăzut de la 28% în 2015 la 23%, la finele lui 2016.

Veniturile din vânzări au fost de 333 milioane lei la 31 decembrie 2016, faţă de 339 milioane lei, cât se stabilise în BVC. Dacă în urmă cu doi ani datoriile curente ale companiei erau de 129,3 milioane lei, la sfârşitul lui 2016 erau de 100,8 milioane lei. În schimb, datoriile pe termen lung s-au diminuat cu aproape un milion de lei, de la 22,6 la 21,6 milioane lei. „Continuând strategia din ultimii ani, axată pe consolidarea poziţiei ca principal producător de medicamente destinate consumului din spitale (produse generice şi OTC) şi lider al pieţei de unguente şi supozitoare, politicile aplicate în anul 2016 au fost orientate spre valorificare superioară a portofoliului de medicamente devenit tradiţional, cât şi a medicamentelor valoroase terapeutic nou asimilate în portofoliu”, au precizat, în raport, oficialii fabricii ieşene de medicamente. Societatea Antibiotice SA şi-a menţinut şi anul trecut poziţia de lider din punct de vedere al unităţilor valorificate pe segmentul unguente, unde deţine o cotă de piaţă de 28,5%, supozitoare, cu o cotă de 42,6%, respectiv de 75,3% la pulberi injectabile.

„În anul 2016, piaţa farmaceutică din România a fost influenţată de frecvente modificări legislative şi măsuri cu impact puternic asupra întregii industrii: scăderea consecutivă a preţurilor la medicamente din 2015 cu impact puternic asupra întregului lanţ producător-distribuitor-farmacie şi spital-pacient, introducerea unor noi molecule în lista medicamentelor compensate şi gratuite, printre care şi cele pentru tratamentul fără interferon al hepatitei cronice virale C şi al cirozei hepatice C, creşterea taxei claw-back de la 12,6% în trimestrul IV 2015, la 18,9% la finele anului trecut”, scrie în raport. Cu toate acestea, conducerea Antibiotice SA a precizat în raport că vânzările companiei către farmacii şi spitale au crescut cu 4,4 procente comparativ cu anul 2015. Pe segmentul retail farmacii, vânzările companiei s-au majorat cu 3,7% faţă de 2015, de la 215,5 la 223,6 milioane lei, în timp ce pe segmentul spitale creşterea a fost de 6,5%, de la 71,8 milioane lei în 2015 la 76,5 milioane lei în 2016.  

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Protestele din Cuba creează probleme curentului radical progresist din America (II)

Alexandru LĂZESCU

Protestele din Cuba creează probleme curentului radical progresist din America (II)

Atunci când ţările în care se aplică politicile socialiste intră invariabil într-o criză profundă, ajung în ruină economică şi la proteste reprimate brutal, ampla falangă progresistă din zona politică, academică şi din mass media din Occident ne explică că motivul este că acolo nu se aplica cu adevărat socialismul.

Filmuletul zilei

opinii

Oraşe de antichităţi

Briscan ZARA

Oraşe de antichităţi

Comunismul a fost o idee proastă, fără discuţie. Aşa ceva nu se poate aplica decât poate într-o societate cu mult mai dezvoltată şi conştientă de sine decât cele existente acum şi cu 50 de ani în urmă. A organiza o ţară întreagă după nişte principii fixe, nivelatoare, înjositoare pentru unii şi înălţătoare pentru alţii, ambele pe nedrept, este o crimă adevărată. Nu poţi neglija cu totul individul, cu unicitatea lui, pentru binele societăţii în ansamblu. Pentru că ăsta e comunismul, ca orice regim totalitar, un sistem care neglijează individul.

Povestea de război a marii Regine (II)

Mihai DORIN

Povestea de război a marii Regine (II)

Istoria românilor, dar şi cea universală, stă mărturie că monarhia este regimul care, în toate timpurile, a beneficiat de cea mai mare încredere din partea oamenilor. Să reţinem şi faptul că pe această relaţie de încredere s-au structurat marile idealuri în istorie, în vreme ce neîncrederea le-a năruit. În fine, regele reprezintă o triplă "realitate socială, politică, religioasă". Însă fundamentul regalităţii în economia istoriei este faptul că aceasta este cel mai puternic simbol al naţiunii, al unităţii, al continuităţii, al fertilităţii şi al mântuirii.

Final de admitere. Studenţia ca scurtătură

Ioan Alexandru TOFAN

Final de admitere. Studenţia ca scurtătură

S-a terminat admiterea şi atmosfera în universitate este aceeaşi ca la sfârşitul unei nunţi la un cămin cultural de la sat. Mormane de hârtii (chiar dacă există o platformă online de înscriere, dosarul plic este inevitabil ca o lege a firii), sticle cu apă sălcie, scrumiere pline, pixuri aruncate, priviri obosite, transpiraţie, poveşti amuzante sau teribile. Dar şi un sentiment de mulţumire, ca după număratul darului: au venit şi anul acesta studenţi, nu ne desfiinţează nimeni. Ba chiar au venit mai mulţi decât anul trecut, cel puţin la licenţă.

pulspulspuls

Iaca scenariu pentru dl scenarist vasluian Porumboiu: A fost sau n-a fost informată Cozet?

PULS

Iaca scenariu pentru dl scenarist vasluian Porumboiu: A fost sau n-a fost informată Cozet?

Iată, stimaţi participanţi la trafic, că deşi a trecut atâta vreme de la ceea ce colegii lui au acuzat la junele conţilier userist Ciorăpel că este de-a dreptul trădare în favoarea hidrei chiriciste, încă mai apar pe surse detalii interesante despre acea joie neagră şi mâloasă a politichiei de Bahlui. 

Caricatura zilei

După o analiză mai atentă, Rădoi a descoperit motivul pentru care România a luat bătaie de la Coreea

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.