anunturi
grandchef
Mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Prognoza ANM pentru perioada 1 -14 august, pe regiuni. Cum va fi vremea în prima jumătate a lunii august

GALERIE
prognoza, anm, august
 • prognoza, anm, august
- +

Temperaturile vor fi în creștere în prima jumătate a lunii august, cu valori peste normalul perioadei, potrivit prognozei pentru 1 -14 august, realizată de Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

Banat

În prima săptămână a intervalului, vremea va fi într-un proces de încălzire, devenind călduroasă, iar în perioada 4 - 7 august local caniculară, cu medii ale temperaturii maxime în creştere de la 29 - 32 de grade spre 34 - 36 grade şi ale minimelor de la 11 - 16 grade spre 14 - 19 grade. Deşi în a doua săptămână de prognoză valorile termice vor fi în uşoară scădere, în ansamblu şi această perioadă va fi caracterizată de o vreme călduroasă, cu temperaturi peste normalul perioadei – mediat regional cele diurne vor fi de 30 - 32 de grade, iar cele nocturne de 14 - 17 grade, fiind posibile şi după-amiezi în care se va putea atinge starea de caniculă. Regimul pluviometric va fi deficitar în prima parte a perioadei de referinţă, dar din data de 7 august va creşte probabilitatea pentru averse, dar şi pentru celelalte manifestări ale instabilităţii atmosferice.

Crișana

Pe parcursul primei săptămâni din interval, vremea va fi într-un proces de încălzire, devenind călduroasă, iar în perioada 4 - 7 august local caniculară, cu medii ale temperaturii maxime în creştere de la 29 - 31 de grade spre 34 - 36 grade şi ale minimelor de la 11 - 15 grade spre 14 - 18 grade. Deşi în cea de-a doua săptămână de prognoză sunt estimate valori termice în uşoară scădere, în ansamblu şi această perioadă va fi caracterizată de o vreme călduroasă, cu temperaturi uşor peste cele normale – mediat regional cele diurne vor fi de 30 - 31 de grade, iar cele nocturne de 14 - 17 grade. Din data de 7 august va creşte probabilitatea pentru averse, dar şi pentru celelalte manifestări ale instabilităţii atmosferice.

Transilvania

În prima săptămână a intervalului, vremea va fi într-un proces de încălzire treptată, devenind călduroasă în vestul şi sud-vestul regiunii, cu medii ale temperaturii maxime în creştere de la 25 - 29 de grade spre 29 - 34 grade; primele nopţi vor fi relativ răcoroase, în special în depresiuni (minime de 9 - 14 grade), apoi şi valorile nocturne vor mai creşte. În a doua săptămână de prognoză, valorile termice vor fi în uşoară scădere, cu temperaturi în jurul celor climatologic specifice - mediat regional cele diurne vor fi de 27 - 30 de grade, iar cele nocturne de 11 - 16 grade. În prima parte a perioadei de referinţă doar izolat vor fi posibile ploi slabe, însă din 7- 8 august va creşte probabilitatea pentru averse locale, dar şi pentru celelalte manifestări de instabilitate atmosferică.

Maramureș

Pe parcursul primei săptămâni a intervalului, vremea va fi într-un proces de încălzire, devenind călduroasă, cu medii ale temperaturii maxime în creştere de la 27 - 29 de grade spre 31 - 33 grade şi ale minimelor de la 11 - 14 grade spre 13 - 17 grade. Deşi în cea de-a doua săptămână de prognoză sunt estimate valori termice în uşoară scădere, acestea se vor situa în general peste normele perioadei - mediat regional cele diurne vor fi de 27 - 29 de grade, iar cele nocturne de 14 - 16 grade. Din data de 7 august va creşte probabilitatea pentru averse, dar şi pentru celelalte fenomene asociate instabilităţii atmosferice.

Moldova

În primele zile, valorile termice se vor situa în jurul celor climatologic specifice perioadei (cu o medie a maximelor de 26 - 29 grade, iar a minimelor de 13 - 17 grade), iar între 4 şi 7 august vremea va deveni călduroasă în cea mai mare parte a regiunii, cu 30 - 34 de grade în orele după-amiezilor. Deşi ulterior sunt estimate valori termice în uşoară scădere, acestea vor fi în general apropiate de cele normale - mediat regional cele diurne vor fi de 27 - 29 de grade, iar cele nocturne de 13 - 18 grade. În prima parte a perioadei de referinţă doar pe spaţii mici vor fi ploi slabe, însă din 7-8 august va creşte probabilitatea pentru averse locale, dar şi pentru celelalte manifestări de instabilitate atmosferică.

Dobrogea

Pe parcursul primei săptămâni a intervalului, vremea se încălzi de la o zi la alta, devenind călduroasă, cu precădere în partea continentală a regiunii, cu medii ale temperaturii maxime în creştere de la 28 - 30 de grade spre 31 - 34 grade, în timp ce minimele vor fi în general de 18 - 22 de grade. Deşi după data de 8 august sunt estimate valori termice mai ponderate, vremea se va menţine predominant călduroasă şi în a doua parte a intervalului de referinţă. În primele zile, doar pe spaţii mici vor fi posibile ploi slabe. Ulterior va creşte probabilitatea pentru perioade scurte cu manifestări locale de instabilitate atmosferică, totuşi în ansamblu regimul pluviometrc va fi unul deficitar.

Muntenia

În prima săptămână a intervalului, vremea va fi într-un proces de încălzire, devenind călduroasă, iar în perioada 4 - 7 august local caniculară, cu medii ale temperaturii maxime în creştere de la 29 - 32 de grade spre 33 - 36 grade şi ale minimelor de la 12 - 18 grade spre 15 - 20 de grade. Chiar dacă după data de 8 august vor fi valori termice mai ponderate, în ansamblu şi această perioadă va fi caracterizată de o vreme călduroasă, cu temperaturi uşor peste cele normale – mediat regional cele diurne vor fi de 30 - 33 de grade, iar cele nocturne de 16 - 19 grade, fiind posibile şi după-amiezi în care se va putea atinge starea de caniculă. Regimul pluviometric va fi deficitar în prima parte a perioadei de referinţă, doar pe spaţii mici fiind posibile ploi slabe. După data de 8 august probabilitatea pentru fenomene de instabilitate atmosferică va fi în creştere.

Oltenia

În prima săptămână a intervalului, vremea va fi într-un proces de încălzire, devenind călduroasă, iar în perioada 4 - 7 august caniculară, cu medii ale temperaturii maxime în creştere de la 30 - 32 de grade spre 34 - 37 grade şi ale minimelor de la 14 - 18 grade spre 16 - 21 de grade. Chiar dacă după data de 8 august vor fi valori termice mai ponderate, în ansamblu şi această perioadă va fi caracterizată de o vreme călduroasă, cu temperaturi uşor peste cele normale – mediat regional cele diurne vor fi de 30 - 34 de grade, fiind posibile şi după-amiezi în care se va putea atinge din nou starea de caniculă. Din 7 - 8 august va creşte probabilitatea pentru averse locale, dar şi pentru celelalte fenomene asociate instabilităţii atmosferice.

La munte

Valorile termice vor fi în creştere treptată pe parcursul primei săptămâni, de la medii ale maximelor de 14 - 22 de grade spre 18 - 28 de grade şi ale minimelor de la 6 - 12 grade la început până la 9 - 16 grade în jurul datei de 7 august. Ulterior se estimează o răcorire a vremii, dar cu temperaturi apropiate de cele normale ale perioadei. La începutul intervalului de referinţă, vor fi posibile izolat ploi slabe, însă din data de 7 august probabilitatea pentru averse va fi ridicată.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Complicata bandă unică

Radu MEȘNIȚĂ

Complicata bandă unică

Singura bandă de acest fel din Iaşi, lipsită de continuitate pentru că se termină brusc în Podu-Roş, asigură practic o legătură rapidă între două intersecţii aglomerate.

opinii

Scrisoare de protest - Qatar 2022

Briscan ZARA

Scrisoare de protest - Qatar 2022

Campioana mondială nu trebuie în niciun fel aclamată, este suficient că i se înmânează Cupa Mondială, lăsând pierzătorii cu un sentiment negativ de mâhnire neconsolată şi gustul amar al înfrângerii. Jucătorii victorioşi trebuie să se retragă în linişte, afişând posturi umile şi cu figuri neutre pe faţă care să nu sugereze bucurie nemărginită, satisfacţie, împlinire, sentimente care nu-şi au locul într-o lume guvernată de fair play şi de egalitate.

Predicatorul josnic al moralităţii

Cristina DANILOV

Predicatorul josnic al moralităţii

Cu toții ne putem comporta ipocrit în unele situații, dar există o linie importantă între nivelul de ipocrizie socială și tolerabilă și ipocrizia intolerabilă care ne transformă din sfinți în predicatori josnici ai moralității, ideilor și adevărului nostru. Cu cât ne respectăm mai mult propria persoană, cu atât mai mult vom reuși să ne oprim la timp pentru a nu depăși această linie dezamăgindu-ne, cu faptele și cuvintele noastre, nu atât pe noi cât și pe cei alături de care conviețuim.

Glose de Ziua Naţională

Mihai DORIN

Glose de Ziua Naţională

A fost 1 decembrie, ziua împlinirii năzuinţei noastre esenţiale - unirea românilor şi a teritoriilor româneşti cu patria mamă. Aceasta ne spune istoria. Şi sigur istoria nu are cum să ne transmită un mesaj fals sau unul inventat de istorici, aşa cum cred criticaştrii români, care nu pot integra măreţia unei clipe în modul nostru de viaţă mediocru ori în  istoria noastră, care nu ar vesti, vezi Doamne, o izbândă precum cea din anul 1918. 

pulspulspuls

Iată gargara politică: imagine cu partidul care militează cel mai mult pentru drepturile femeilor!

Iată gargara politică: imagine cu partidul care militează cel mai mult pentru drepturile femeilor!

E de râs, dacă nu ar fi de plâns: iată cea mai elocventă şi relevantă imagine ce ilustrează gargara politică în plenitudinea ei, surprinsă de un coleg de presă la Iaşi de ziua naţională a ţării. 

Caricatura zilei

Moș Crăciun, supărat pe Moș Niculae

Editia PDF

Bancul zilei

Tata, tata! Avem lupi în bloc? Nu, puiule, vecinii îsi citesc facturile la curent si gaze!

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.