anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Prognoză: Peste 2.800 de cazuri noi şi peste 70 de decese în 8 septembrie

GALERIE
covid prognoza
  • covid prognoza
- +

Prognoză îngrijorătoare a specialiştilor în sănătate publică: peste o lună, în România ar putea fi peste 2.800 de noi cazuri de COVID-19 pe zi, dacă tendinţa actuală se menţine. Secţiile de terapie intensivă ar putea fi ocupate la capacitate maximă, iar numărul zilnic de decese ar putea depăşi 70, potrivit digi24.ro.

Analiza a luat în calcul datele INSP pentru fiecare zi de la confirmarea primului caz, dar şi o posibilă evoluţie pentru următoarea lună, pentru data de 8 septembrie.

Astfel, analiza a fost realizata pe baza datelor colectate în perioada 18.03-8.08.2020.

Dacă se analizează evoluţia indicatorilor în perioada 1.06 - 8.08.2020 şi prognoza estimată pentru 8.09.2020, se constată următoarele:

- Numărul de persoane confirmate zilnic - tendinţa puternic crescătoare - numărul prognozat de persoane confirmate pentru 8.09.2020 este de 2830

- Numărul de persoane vindecate zilnic - tendinţa crescătoare - numărul prognozat de persoane vindecate pentru 8.09.2020 este de 1000

- Numărul de cazuri active în fiecare zi - tendinţa puternic crescătoare - numărul prognozat de cazuri active pentru 8.09.2020 este de 52200

- Numărul total de pacienţi Covid-19 internaţi pe secţii - tendinţa crescătoare - numărul prognozat de pacienţi Covid-19 internaţi pe secţii pentru 8.09.2020 este de 14000

- Numărul de pacienţi asimptomatici sau cu forme uşoare Covid19 internaţi - tendinţa crescătoare - numărul prognozat de pacienţi asimptomatici sau cu forme uşoare Covid-19 internaţi pentru 8.09.2020 este de 5600

- Numărul de pacienţi Covid-19 internaţi în ATI - tendinţa crescătoare - numărul prognozat de pacienţi Covid-19 internaţi în ATI pentru 8.09.2020 este de 825

- Numărul de decese zilnice datorate Covid-19 - tendinţa puternic crescătoare - numărul prognozat de decese zilnice pentru 8.09.2020 este de 73

Principalii indicatori analizaţi la nivel naţional şi pe judeţe au fost: persoane confirmate pozitiv zilnic, cazuri active zilnic, persoane vindecate zilnic, persoane decedate zilnic, total pacienţi Covid19 internaţi pe secţii zilnic, pacienţi asimptomatici/forme uşoare internaţi pe secţii zilnic, total pacienţi Covid19 în ATI zilnic.

Au fost calculate incidenţele la 100.000 locuitori în ultimele 14 zile la nivel naţional şi pe judeţe, folosind numărul de persoane confirmate pozitiv zilnic şi populaţia judeţelor după domiciliu la 1 ianuarie 2020, obţinută din baza de date TEMPO a Institutului Naţional de Statistică.

Estimările au comparate cu cele ale Institute of Health Metrics and Evaluation (IHME) din Seattle, USA, care prezintă pe pagină covid19.healthdata.org/romania estimarea numărului de decese şi cazuri noi de infectare pentru următoarele trei luni.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Se mai câştigă voturi în România cu majorări fictive de pensii?

Cosmin PAȘCA

Se mai câştigă voturi în România cu majorări fictive de pensii?

Din 2012 încoace, neîntrerupt (inclusiv în timpul Guvernului Cioloş) PSD- PRO România, UDMR şi ALDE au controlat jocul legislativ. Se apropie sfârşitul, iar această majorităte toxică a ales să-şi facă ieşirea din scenă cu un foc de artificii de povestit nepoţilor. Lăsat nesupravegheat, „focul” va părjoli o ţară, dar asta a fost ultima lor grijă.

Filmuletul zilei

opinii

Folcloristică

Codrin Liviu CUȚITARU

Folcloristică

„Tremurând, un băietan s-a ridicat şi a spus, în încuviinţarea îngrozită a întregului amfiteatru, că nu făcuseră altceva decât să scrie ce învăţaseră din notiţele Pravoslavinei, ea fiind singura care le avea integral... În aritmie cardiacă, privind-o feroce pe Ţăcănel, am reuşit să îngaim o singură întrebare - Şi cu calul, cu calul cum e? Cu ochi de căprioară rănită, studenta a sărit în picioare şi a nechezat solemn - Mihahaha!”

Despre Iaşi (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre Iaşi (II)

În ciuda faptului că Iaşul a recuperat mult din deficitul de modernitate în raport cu oraşele Timişoara şi Cluj, au existat în aceste evoluţii şi numeroase sincope. 

Incremenirea în ignoranţă

Bogdan ILIESCU

Incremenirea în ignoranţă

sau Eşecul revoluţiei ştiinţifice

pulspulspuls

Peni Hill l-a adus iar la notar pe unchiul Vasile. De data asta nu cu case, ci cu mălai

PULS

Peni Hill l-a adus iar la notar pe unchiul Vasile. De data asta nu cu case, ci cu mălai

Noi veşti de pe vechiul front electoral, stimaţi telespectatori, acum la spartul târgului, cu trei zile înainte de alegeri. O păsărică ce îşi are cuibuleţul chiar sub streaşina unui vestit notar din târg ne-a ciripit zilele trecute că, într-o zi de dimineaţă, aşa mai pe răcoare, cine credeţi că a călcat pragul stabilimentului?

Caricatura zilei

Șoric

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.