Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Program de gală la Roland Garros

GALERIE
mertens-elise
  • mertens-elise
- +

 

 Simona Halep joacă astăzi, de la ora 12:00, în optimile turneului francez cu belgianca Elise Mertens, în deschiderea marelui şoc Maria Şarapova – Serena Williams. Vineri, Mihaela Buzărnescu a produs cea mai mare surpriză a turneului, învingând-o pe Elina Svitolina, însă ieri a fost învinsă clar de Madison Keys

Turneul feminin de tenis de la Roland Garros a produs o mare şi extrem de plăcută surpriză vineri, când Mihaela Buzărnescu (33 WTA) a reuşit să depăşească pe una dintre marile favorite ale turneului, ucraineanca Elina Svitolina (4 WTA), scor 6-3, 7-5.  Exceptând-o pe Simona Halep, Mihaela Buzărnescu a făcut cel mai bun meci al unei românce în ultimii ani, partida carierei pentru ea. Buzărnescu a întâlnit o adversară în formă, văzută cu cele mai mari şanse la câştigarea trofeului, pe care a dominat-o într-un stil de mare campioană. Chiar dacă Svitolina, triumfătoare la Roma, după o finală clar câştigată în faţa Simonei Halep, şi-a scos din arsenal tot bagajul de lovituri şi şi-a crescut efortul pe măsură ce meciul a avansat, Buzărnescu a rămas calmă şi a continuat să lovească în cros în reverul ucrainencei şi să schimbe apoi brusc direcţia, epuizând-o fizic şi psihic pe jucătoarea ucraineană. Unghiurile deschise ale româncei, acurateţea loviturilor ei, stăpânirea de sine arătată în momentele cheie ale meciului au fost atuurile Mihaelei Buzărnescu, care au destabilizat-o pe Svitolina. Setul I a fost destul de clar dominat de româncă. Ea a obţinut break-ul la scorul de 1-1 şi l-a dublat la 5-3, pentru 6-3 în 35 de minute. De pe la jumătatea setului I, Svitolina şi-a ridicat nivelul jocului, a devenit mai agresivă şi mai precisă. în setul secund, ea a făcut prima break, la scorul de 1-1, dar nu l-a susţinut cu serviciul, astfel că Buzărnescu a egalat. Tot Svitolina s-a desprins cu break la 4-4, dar din nou românca nu a cedat, a salvat o minge de set şi a egalat din nou. Următoarele două jocuri au fost ale Mihaelei Buzărnescu, care a produs cea mai mare surpriză a competiţiei.

A doua româncă calificată în optimi a fost Simona Halep, învingătoare cu 7-5, 6-0 în faţa germanei Andrea Petkovic (107) într-o oră şi 28 de minute de joc. Simona a fost condusă cu 0-3 în primul set, dar apoi şi-a recuperat break-ul şi a dus scorul la 2-2. După ce au mers "cap la cap" până la 5-5, Halep a reuşit break-ul la 6-5 şi s-a impus cu 7-5. În setul doi, după primul game câştigat de Halep, Petkovic a acuzat dureri la genunchiul drept având nevoie de intervenţia medicului. De atunci, setul doi a fost un "galop de sănătate" pentru Halep, care s-a impus cu scorul de 6-0.Simona Halep, joacă astăzi, de la ora 12:00, cu belgianca Elise Mertens (16 WTA), pe care a întâlnit-o o singură dată, în acest an, în turul doi la Madrid când sportiva din România s-a impus, scor 6-0, 6-3. În turul III, la Roland Garros, Mertens a învins-o cu 6-3, 6-1 pe australianca Daria Gavrilova (25 WTA). Irina Begu nu a putut face faţă în turul III puternicei jucătoare franceze Caroline Garcia (7 WTA) cedând în 80 de minute cu scorul de 1-6, 3-6.

Ieri, în primul meci din optimile de finală, Mihaela Buzărnescu n-a mai repetat figura în faţa americancei Madison Keys. Probabil copleşită de aşteptările care au apărut după succesul contra Svitolinei, Mihaela a abordat partida cu Keys fără curaj, fără efort, fără precizie şi fără forţă în lovituri. Cu un serviciu puternic, americanca a controlat fără probleme întâlnirea. Ea a profitat de mingile fără lungime şi fără unghi ale adversarei şi făcut mereu pasul în interiorul terenului, de unde a punctat în dese rânduri.

O altă surpriză din turul III a fost realizată de tânăra jucătoare estonă, Anett Kontaveit (24 WTA) care a scos-o din turneul pe Petra Kvitova (8) în două tie-break-uri. De remarcat, de asemenea în turul III, forma crescândă pe care o arată starurile Maria Şarapova şi Serena Williams. Şarapova a făcut un meci senzaţional în faţa Karolinei Pliskova, scor 6-2, 6-1, iar Serena a trecut de germana Julia Görghs cu 6-3, 6-4. Cele două jucătoare se vor întâlni, astăzi, în optimile de finală, într-un meci cu mari aşteptări. În celelalte partide disputate sâmbătă în turul III s-au înregistrat rezultatele: Sloane Stephens (SUA) – Camila Giorgi (Italia) 4-6, 6-1, 8-6; Garbiñe Muguruza (Spania) – Samantha Stosur (Australia) 6-0, 6-2; Lesia Ţurenko (Rusia) – Magdalena Rybarikova (Slovacia) 6-2, 6-4; Angelique Kerber (Germania) – Kiki Bertens (Olanda) 7-6, 7-6. Ieri, în optimi, Anett Kontaveit a fost de nerecunoscut în faţa americancei Sloane Stephens (2-6, 0-6), iar kazaha Iulia Putinţeva a dispus cu 6-4, 6-3 de Barbora Strycova. Programul optimilor mai cuprinde în afara partidelor Halep – Mertens şi Williams – Şarapova, şi a meciului Daria Kasatkina – Caroline Wozniacki, disputat aseară, jocurile Angelique Kerber – Caroline Garcia şi Garbiñe Muguruza – Lesia Ţurenko.

La dublu, mai contăm pe perechea Irina Bara / Mihaela Buzărnescu, care s-a calificat în optimi, după o victorie splendidă, scor 2-6, 6-3, 6-3 în faţa cuplului favorit nr. 4, format din Latisha Chan (Taiwan) şi Bethanie Sands (SUA). Cele două românce vor juca împotriva americancelor Jennifer Brady şi Vania King, care au învins cu 5-7,6-3, 6-3 perechea Katerîna Bondarenko / Aleksandra Krunic (Ucraina / Serbia). În optimi a ajuns şi cuplul româno-spaniol Sorana Cîrstea / Sara Torribes, după victoria cu 6-3, 6-2 asupra echipei Svetlana Kuzneţova / Lucie Safarova (Rusia/Cehia), însă s-a oprit în această fază în faţa perechii  Chang Hao Ching / Chang Zhaoxuan (Taiwan / China), scor 2-6, 4-6 .  Begu şi chinezoaica Wang Qiang au trecut de primul tur, scor 6-3, 7-6 de perechea Petra Martic/Maria Sakkari (Croaţia/Grecia), însă s-au oprit în faţa cuplului favorit nr. 3, Andreja Klepac / Maria José Martinez (Slovenia / Spania) în faţa căruia a cedat cu 3-6, 5-7. Ieri, perechea Klepac / Martinez le-a eliminat pe surorile Serena şi Venus Williams, scor 6-4, 6-7, 6-0.

 În fine, Mihaela Buzărnescu, alături de finlandezul Henri Kontinen, n-a trecut de primul tur la dublu mixt, pierzând cu 7-6, 3-6, 9-11 partida cu perechea Xu Yifan / Oliver Marach (China / Austria).

Rezultate din turneul masculin, turul III: Fabio Fognini (Italia) – Kyle Edmund (Marea Britanie) 6-3, 4-6, 3-6, 6-4, 6-4; Maximilian Matterer (Germania) – Jürgen Zopp (Estonia) 6-2, 6-1, 6-4; Karen Hacianov (Rusia) – Lucas Pouille (Franţa) 6-3, 7-5, 6-3; Kevin Anderson (Africa de Sud) – Mischa Zverev (Germania) 6-1, 6-7, 6-3, 7-6; Diego Schwartzman (Argentina) – Borna Coric (Croaţia) 7-5, 6-3, 6-3; Rafael Nadal (Spania) – Richard Gasquet (Franţa) 6-3, 6-2,6-2; David Goffin (Belgia) - Gaël Monfils (Franţa) 6-7, 6-3, 4-6, 7-5, 6-3; Marin Cilic (Croaţia) – Steve  Johnson (SUA) 6-3, 6-2, 6-4; Juan Martin del Potro (Argentina) – Albert Ramos (Spania) 7-5,6-4, 6-1; John Isner (SUA) – Pierre-Hugues Herbert (Franţa) 7-6, 6-4, 6-4. Optimi: Alexander Zverev (Germania) – Karen Hacianov (Rusia) 4-6, 7-6, 2-6, 6-3, 6-3; Dominik Thiem (Austria) – Kei Nishikori (Japonia) 6-2, 6-0, 5-7, 6-4; Novak Djokovic (Serbia) – Fernando Verdasco (Spania) 6-3, 6-4, 6-2; Marco Cecchinato (Italia) – David Goffin (Belgia) 7-5, 4-6, 6-0, 6-3 (!!!)

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Alianţa PSD-PNL, mai puternică decât Putin?

Cosmin PAȘCA

Alianţa PSD-PNL, mai puternică decât Putin?

Să luăm exemplul Iaşului. Peste un an-doi, Marius Ostaficiuc va afirma că filiala AUR a fost „capturată” şi va reveni la PSD, Tudor Ciuhodaru îşi va redescoperi „umanismul” şi se va întoarce la partidul lui Dan Voiculescu (aripa televizată a PSD), iar Ciprian Paraschiv îşi va aminti că a fost cândva liberal. Şi mulţi alţii, totul multiplicat cu 41 la nivel de ţară. Controlează azi PSD-PNL România cu 55%? Să vedeţi peste doi-trei ani când o să râdă de Putin cu alea 87% ale lui.

opinii

Bunici obraznici

Briscan ZARA

Bunici obraznici

Bunicii îşi descoperă în nepoţi un scop în viaţă şi nu-i lasă pe aceştia să înveţe nimic din propriile greşeli. Având mult timp la dispoziţie, ei execută toate treburile, odraslele neavând voie să mişte un deget. Mâncarea li se serveşte la pat, în faţa televizorului, totul este aranjat în farfurie în aşa fel încât plodul să nu facă altceva decât să îşi bage singur în gură. Dacă lenea e prea mare, chiar şi acest mic inconvenient se rezolvă de către mereu atenţii şi mereu săritorii bunici: copilul e hrănit în gură. El nu trebuie să îşi aleagă hainele, să îşi spele vasele din care a mâncat, nu mai vorbesc de gătit. Copiii crescuţi de bunici nu ştiu să facă nimic! Pentru că nu au fost lăsaţi să facă. Li s-a pus totul la nas.

Noi, femeile

Cristina DANILOV

Noi, femeile

O fată nu trebuie să rupă cămașa colegului pentru a scăpa de batjocura lui. O adolescentă are dreptul de a citi pe o bancă în parc, așa cum citeam eu cândva, fără să fie agresată și apoi umilită de autorități doar pentru că este femeie. Se poate? Desigur, egalitatea între sexe e un principiu care se învață și societatea de azi ne cere tuturor să facem efortul de a ieși din stereotipurile în care ne-am format și să participăm deschiși la această lecție a umanității.

Între artă şi credinţă

Nichita DANILOV

Între artă şi credinţă

Se pare că noi nu încercăm să ne împăcăm cu gândul că trăim într-o lume imperfectă şi dorim, cu tot dinadinsul să transformă imperfecţiune în perfecţiune, gândind şi, mai ales, acţionând, cât mai corect politic. Aliniindu-ne, cu alte cuvinte, la noile standarde ale politicilor culturale, care dau naştere la noi aberaţii ideologice, la fel de nocive ca şi cele din perioada comunismului, la ameninţări şi la vărsări de sânge.

pulspulspuls

Câteva observaţii din dronă asupra întâmplărilor nefericite de la Vniversitate

Câteva observaţii din dronă asupra întâmplărilor nefericite de la Vniversitate

Acuma, dacă tot s-a terminat cu agitaţia de la Vniversitatea din Copou, haideţi să facem două-trei observaţiuni mai detaşate, fără presiunea votului, presiune care a tot apăsat şi în afara instituţiei în aceste ultimel zile. 

Caricatura zilei

Putin a mai câștigat un mandat de președinte al Federației Ruse

Vladimir Putin a câstigat alegerile prezidentiale din Rusia cu 87,97 la suta.  

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri