anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
anunturi

sambata, 28.01.2023

Program Erasmus cu elevi şi profesori din patru ţări la şcoala Ionel Teodoreanu din Iaşi

GALERIE
teodoreanu
 • teodoreanu
- +

24 de elevi și 8 profesori din Italia, Lituania, Olanda și Turcia au participat în perioada 19-23 septembrie la mobilitatea Erasmus+ KA2 „Let’s Explore our Cultural Heritage with Technology and Art”, de la Școala Gimnazială „Ionel Teodoreanu” din Iași. 

Obiectivele proiectului au fost cunoașterea și respectarea bogăției diversității culturale și lingvistice, conservarea și dezvoltarea patrimoniului cultural european.

„Împreună cu elevii școlii noastre, oaspeții au participat la diferite activități în cadrul cărora au descoperit mai multe aspecte ale culturii materiale și imateriale din spațiul românesc, mai ales din zona Moldovei, având, totodată, ocazia de a împărtăși celorlalți participanți elemente specifice culturii din care provin. Programul mobilității a inclus o prezentare a costumelor populare, a cântecelor și dansurilor tradiționale specifice tutror țărilor participante, precum și un atelier de pictură, fiecare echipă având sarcina de a desena pe un perete de pe holul școlii diferite simboluri, motive tradiționale, clădiri istorice reprezentative pentru cultura sau pentru zona din care vin”, a spus conducerea școlii.

În cea de-a treia zi a mobilității a fost organizată o excursie de documentare la Cucuteni. La Muzeul de Arheologie Cucuteni, participanții au vizitat complexul funerar și au aflat detalii despre diferitele civilizații care au lăsat urme în zona de nord a Moldovei, din Neolitic până în Evul Mediu.

Proiectul a oferit posibilitatea descoperirii identității culturale și istorice a orașului Iași. Palatul Culturii, Biserica „Sf. Nicolaie Domnesc”, Mănăstirea „Trei Ierarhi”, Mitropolia, Teatrul Național, Palatul „Roznovanu”, Piața Unirii, Teiul lui Eminescu și Mănăstirea „Cetățuia” s-au numărat printre obiectivele vizitate de participanții la acest proiect implementat de Școala Gimnazială „Ionel Teodoreanu” Iași. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Salvaţi de nea Cornel

Nicolae GRECU

Salvaţi de nea Cornel

Scăpaţi pe moment de problema restanţelor, conducătorii de la Poli reiau lupta pentru promovare cu două transferuri foarte reuşite.

opinii

Ortodoxie și dezvoltare economică. Un antagonism fals? (3)

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Ortodoxie și dezvoltare economică. Un antagonism fals? (3)

Lumea ortodoxă, înghesuită vreme de secole sub povara unor imperii agresive, extensive, marginalizată în contactul cu Occidentul, nu a reușit să se racordeze în timp util la sistemul capitalist. 

Conservator? De ce nu…

Alexandru CĂLINESCU

Conservator? De ce nu…

Dacă odinioară mi se reproşa că eram prea atras de „nou”, iată că recent am fost etichetat drept „conservator”. Cum termenul are, pentru cei care l-au folosit, o conotaţie negativă, m-am întrebat în ce măsură mi se potriveşte şi dacă trebuie numaidecât să văd în asta un defect. Nu sunt, în mod clar, un „tradiţionalist”, nu mă cramponez de valori ce par - şi adesea chiar sunt - anacronice, am oroare de închistările dogmatice şi de tezismul rudimentar. În acelaşi timp constat că da, sunt zone unde agresivitatea „progresistă” mă crispează şi unde dispariţia unor criterii (morale, estetice etc.) mă deprimă.

IoT

Neculai SEGHEDIN

IoT

Adică Internet of Things (IoT), adică Internetul lucrurilor, sau, mai convingător spus, Internetul tuturor lucrurilor. Acest concept desemnează reţeaua de obiecte fizice, care conţin senzori, software şi alte tehnologii, în scopul conectării şi schimbului de date cu alte dispozitive şi sisteme de pe Internet. Lucrurile care se conectează pe Internet sunt, de exemplu, autoturisme, obiecte de uz casnic, sisteme de iluminat, sisteme de alarmă, sisteme de producţie industrială etc.

pulspulspuls

Gata, scădeţi-i cota de advocat lui dom’ Todorel, că s-a făcut de baftă!

Gata, scădeţi-i cota de advocat lui dom’ Todorel, că s-a făcut de baftă!

Aloo, barou’, se aude? Scădeţi-i, dom’le, cota de advocat de top lui dom reftor Todorel, că nu se mai poate cu el la tarifele alea, şi asta doar ca să deschidă dosarul! Ia’n cetiţi şi vă cruciţi cam cum a păţit-o dom’ reftor, în calitatea lui de advocat de top naţional, dacă nu cumva chiar evropenesc, la un proces dintr-un judeţ din zonă! 

Caricatura zilei

Second Hand Germania

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Un raport al Universitatii “Babes Bolyai” din Cluj Napoca a stabilit ca teza de doctorat a ministrului de Interne este plagiata. Credeti ca Lucian Bode sa demisioneze?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.