anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

vineri, 19.08.2022

Program încărcat la catedrala catolică de sărbătoarea Crăciunului

GALERIE
episcopia catolica
 • episcopia catolica
- +

Episcopia Romano-Catolică din Iaşi a anunţat programul slujbelor din preajma sărbătorii Crăciunului şi au precizat că vor fi zile încărcate atât din punct de vedere spiritual, cât şi din punct de vedere al manifestărilor şi slujirilor. Astfel, în ziua de Crăciun, 25 decembrie, Preasfinţitul Iosif Păuleţ va celebra în catedrală de la ora 11.00, iar în aceeaşi zi vor mai fi încă patru liturghii: una de la ora 08.00, alta de la 9.15 pentru copii, de la 16.00 pentru tineri şi de la ora 18.00.

A doua zi va fi celebrat Sfântul Ştefan, primul martir, pe 26 decembrie, iar a treia zi, pe 27 decembrie, va fi celebrat Sfântul Ioan, apostol şi evanghelist. Slujbele de liturghie vor avea loc la 8.00, 11.00 şi 18.00. La toate celebrările solemne va participa şi Preasfinţitul Petru Gherghel, episcop emerit de Iaşi. Înainte de toate, însă, în noaptea de Crăciun, 24 decembrie, PS Iosif Păuleţ va oficia o slijbă de liturghie cu începere de la ora 22.00. „Cu ocazia sărbătorii Naşterii Domnului, episcopul de Iaşi a adresat o scrisoare pastorală, cu titlul: «Naşterea Domnului - bucurie, adoraţie şi speranţă». Aceasta, după cum este specificat şi în titlu, este centrată în jurul a trei cuvinte, care exprimă sensul Crăciunului: bucurie, adoraţie şi speranţă. Scrisoarea începe prin prezentarea atmosferei pe care o trăiesc creştinii de Crăciun, când «totul parcă ne invită la bucurie».

În continuare, păstorul diecezei aminteşte că toate «tradiţiile şi obiceiurile noastre ne ajută foarte mult» în crearea atmosferei frumoase de Crăciun“, au specificat reprezentanţii Episcopiei Romano-Catolice din Iaşi. Aceştia au mai punctat că în zilele dinainte de Crăciun credincioşii au fost chemaţi să se pregătească sufleteşte, să se spovedească, să se împace cu Dumnezeu şi să ia hotărâri bune pentru viaţa lor. Preoţii i-au vi­zitat pe bolnavii care nu pot veni la Liturghie. 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Reformă? Ce fel de reformă?

Alexandru CĂLINESCU

Reformă? Ce fel de reformă?

În ce mă priveşte sunt sceptic, nu în ultimul rând din cauza persoanei care se află acum în fruntea ministerului. Sorin Cîmpeanu e o marionetă care se complace în insignifianţă. Fără coloană vertebrală, a servit drept unealtă obedientă mai multor partide. (...) Vorbeşte ca un robot, înşiră platitudini după platitudini. Este, cu siguranţă, omul cel mai puţin potrivit să reformeze învăţământul românesc.

opinii

Am fost la Gânju…

Nicolae TURTUREANU

Am fost la Gânju…

Un text „Sfâşietor - jurnalul unui artist care ştia că moare”, scris de Emilia Chiscop şi reluat de ZDI, după 20 de ani, mi l-a repanotat, pe simeza memoriei, pe redutabilul artist al penelului, Ioan Gânju. Mi-am amintit că şi eu „Am fost la Gânju”, dar cu încă vreo două decenii înainte, când „alte glasuri, alte încăperi” îşi etalau rezonanţele. Reiau, aici şi-acum, textul apărut la rubrica mea din ZDI, reprodus ulterior, sub genericul „Figuri. Legende”, în volumul „Cronice şi... anacronice” (Junimea, 2017).

Om câine

George PLEȘU

Om câine

Fără să ofer spoilere care să strice plăcerea celor care vor decide să-l vadă din 16 septembrie, când intră în cinematografe, spun doar că povestea creşte ca intensitate cu fiecare secvenţă până ajunge la paroxism, iar finalul deschis te face să pleci cu întrebări care revin şi-n zilele de după vizionare. Din ce-mi aduce la suprafaţă memoria afectivă, e probabil cel mai bun debut de la „Marfa şi banii” (2001) a lui Cristi Puiu.

Modernitatea şi postmodernitatea alienării

Codrin Liviu CUȚITARU

Modernitatea şi postmodernitatea alienării

Fugi, Rabbit (şi toată seria pe care o deschide) reprezintă o parabolă a alienării în universul postindustrial, publicarea sa în română căpătând, încă din 2008, cu un an înaintea morţii scriitorului, o neaşteptată legitimitate culturală în contextul prezentului.

pulspulspuls

O cotonogeală politică cu icnete şi gemete. Se vorbeşte de 40.000 de coco

O cotonogeală politică cu icnete şi gemete. Se vorbeşte de 40.000 de coco

Ehehei, dragii moşului, apăi să ştiţi voi aicea că cele mai interesante cotonogeli politice sunt, cum v-am mai spus noi şi cu alte ocazii, alea care au loc pe sub masă, când loviturile se aplică cu bombeul direct la ouşoarele sau fluierul piciorului adversarului, şi când icniturile şi gemetele sunt pe înfundatelea, ca să nu te dai de gol. 

Caricatura zilei

Ambulanța

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.