anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Programele de studii ale TUIASI, promovate în SUA şi în Dubai

GALERIE
tuiasi
 • tuiasi
- +

Reprezentanţii Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iaşi (TUIASI) au desfăşurat în luna decembrie două misiuni de promovare a studiile instituţiei de învăţământ superior tehnic, care au avut loc în SUA şi în Dubai.

În perioada 5 – 10 decembrie 2021, o echipă a TUIASI a participat la o serie de vizite de lucru organizate de către RAF (Romanian – American Foundation) în cadrul programului Fulbright prin intermediul CIEE (Council of International Educational Exchange). Scopul acestor vizite, desfăşurate în SUA, au fost de a dezvolta educaţia antreprenorială şi susţinerea proiectelor unui nou bursier Fulbright – RAF: conf.dr. Ciprian Romeo Comşa, de la Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei.

Reprezentanţii TUIASI, prof.dr. Maria-Carmen Loghin, prorector responsabil cu activitatea de cercetare, dezvoltare, inovare şi prof.dr. Irina Lungu, prorector responsabil cu relaţiile Internaţionale, au participat la întâlnirile cu departamentele pentru antreprenoriat şi studii antreprenoriale ale Universităţii din Rochester, New York, Institutul Politehnic Worcester, Colegiul Babson – Wellesley şi Institutul Tehnologic din Massachussettes.

Întâlnirile au avut la bază exemple de bună practică, moduri de lucru, strategii şi proiecte, urmate de discuţii concentrate în jurul formării gândirii şi spiritului creativ/inovativ al studenţilor, atât în universităţi cât şi în ecosistemul comunităţii locale şi regionale.

În acelaşi timp, TUIASI a fost singura instituţie de învăţământ superior din Iaşi care a participat la evenimentul de promovare a studiilor universitare în ţara noastră – „Study in Romania”. Acesta a fost organizat la mijlocul lunii decembrie de către Consiliul Naţional al Rectorilor în Dubai, în cadrul Expo Dubai 2020, cel mai mare eveniment de promovare a noutăţilor din cercetare din întreaga lume.

Delegaţia TUIASI a fost alcătuită din conf.dr. Simona Caraiman, prorector responsabil cu informatizarea şi comunicaţiile digitale şi de conf.dr. Lidia Gaiginschi, prorector responsabil de relaţia cu studenţii. Conf. dr. Simona Caraiman a fost responsabilă de prezentarea generală a universităţii, în timp ce conf.dr. Lidia Gaiginschi a interacţionat cu vizitatorii la standul TUIASI din pavilion României la Expo Dubai 2020. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Războiul din Ucraina divide Occidentul; taberele (II)

Alexandru LĂZESCU

Războiul din Ucraina divide Occidentul; taberele (II)

În timp ce puterile europene majore doresc o finalizare rapidă a războiului din Ucraina, indiferent de rezultat, pentru America miza acestuia este una globală, cu impact asupra competiţiei geopolitice cu China.

opinii

Uzul raţiunii

Nichita DANILOV

Uzul raţiunii

Un popor fără un lider care să-i apere demnitatea şi interesele tinde să devină o mulţime nulă. Oare mai e nevoie să mai spun că spre asta alunecă zi de zi, ceas de ceas, România zilelor noastre?! Căci azi, noi, cei care am trăit în comunism, vedem cum idealurile în care am crezut sunt călcate unul după altul în picioare.

Dropsuri şi pastile

Michael ASTNER

Dropsuri şi pastile

Motto: De la salcie pân’ la tisa/ Tot copacu’ plânsu-mi-s-a...

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

În ultimul foileton al seriei, autorul sintetizează efectele acţiunii curentului latinist din Transilvania asupra configurării conştiinţei identitare româneşti, în special în chestiunile de fixare a normelor limbii literare şi ale ortografiei româneşti moderne.

pulspulspuls

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Pentru că ieri am auzit că ne-au cam probozit olecuţă, amical, unele feţe bisericeşti din zona mitropoliei, pe motiv că n-ar fi Fluturelul bocovinean pe atât de isteţ şi influent pe cât ar vrea să pară în lumea asta preoţească, şi că elucubraţiunile alea ale lui cu mitropolie la Suceava n-ar trebui luate prea în serios, ei bine, pentru asta am zis că musai să mai venim cu ceva amănunte pe care unii prelaţi de la Iaşi, fie cu iertare, par a nu le fi sesizat. 

Caricatura zilei

Retragere din Insula Serpilor

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.