anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 29.06.2022

Programul „Cornul şi laptele“ se întoarce pe masa consilierilor judeţeni

GALERIE
program corn lapte
 • program corn lapte
- +

Ce alte proiecte vor dezbate consilierii judeţeni la şedinţa de plen de mâine?

După degringolada din anul şcolar 2018-2019, când Programul pentru Şcoli - adaptarea actuală a mai vechiului program cunoscut sub numele popular „Cornul şi laptele“ - s-a desfăşurat cu dificultate în unele şcoli din judeţ, iar în altele, deloc, Consiliul Judeţean încearcă să reinstaureze gustarea din recreaţia mare. Consilierii se vor pronunţa, la şedinţa de miercuri, asupra preluării de către CJ a procedurilor de licitaţie pentru 92 de comune şi oraşe din judeţ, care nu şi-au asumat responsabilitatea derulării procedurilor de atribuire a contractelor/acordurilor-cadru pentru achiziţionarea produselor aferente Programului pentru Şcoli. Celelalte şase unităţi administrativ teritoriale „curajoase“ sunt comunele Ciorteşti, Lespezi, Stolniceni-Prăjescu, Tătăruşi, Valea Seacă şi municipiul Iaşi. 
 
Printre cele 20 de proiecte care vor intra în dezbaterea aleşilor judeţeni se află două care vizează reintrarea CJ în domeniul parcurilor industriale: ca asociat la SC „Miroslava Industrial Parc“ SRL şi ca administrator pentru următorii 25 de ani al unei suprafeţe de 30 de hectare preluată de la comuna Holboca. „Sper că CJ nu îşi propune să abandoneze proiectul construirii parcului industrial de la Leţcani“, a comentat liderul grupului liberal din CJ, Romeo Vatră. 
În aceeaşi şedinţă, consilierii vor face cunoştinţă cu noul lor coleg, liberalul Cătălin Timofciuc, care va continua mandatul început de colegul său Marius Dangă. Amintim că acesta din urmă a demisionat săptămâna trecută din CJ, motivând perspectiva unei oportunităţi de afaceri care îi permite să se retragă din viaţa publică.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

G7 reîncărcat

Lucian DÎRDALA

G7 reîncărcat

În sine, ideea ca G7 să devină un centru de coordonare spune multe despre aşteptările liderilor occidentali în privinţa următorilor ani: competiţie strategică acerbă, punctată de riscuri militare. Ar fi un mediu în care această structură de cooperare între „Cei Şapte” şi-ar putea dovedi utilitate, după spulberarea optimismului legat de globalizare şi noua concordie între democraţii şi dictaturi.

opinii

„Războiul sfânt” al rasei

Florin CÎNTIC

„Războiul sfânt” al rasei

Astăzi, 29 iunie, la ora 14.30, la Ateneul Naţional din Tătăraşi, Marius Turda, istoric şi universitar de clasă internaţională, profesor la Universitatea Oxford Brooks, lansează ediţia românească a unei cărţi esenţiale pentru înţelegerea ideilor şi politicilor consacrate rasei şi eugenismului în Ungaria secolulului XX. Evenimentul cuprinde şi vernisajul unei expoziţii itinerante, care va rămâne o lună pe simezele Ateneului, şi care merită şi ea a fi urmărită.

The Show must go on!

Radu PĂRPĂUȚĂ

The Show must go on!

Fraţilor şi surorilor, merită să vorbim puţin despre pandemia consensuală şi dementocratică planetară. Ce-i drept, acum se stinge uşor, dar nimic nu ne face să credem că nu mai poate reapărea: din nou sau sub alte forme, mai atroce, iar „măsurili” tot mai erect comunistoide, de ar rânji cu gura până la urechi Ceaşcă de ar mai trăi: „V-am zis eu că măsurili trebui luate”.

Bill Evans - un romantic al avangardei

Alex VASILIU

Bill Evans - un romantic al avangardei

La sfârşitul lunii februarie 1957 era publicat în America de Nord albumul discografic New Jazz Conceptions - momentul impunerii lui Bill Evans printre cei mai inovatori, mai influenţi muzicieni din istoria acestui tip de artă. Raportul inovaţie - influenţă a fost rar stabilit în jazz-ul modern, însă Bill Evans poate fi considerat un caz fericit, mai ales că a rămas în istorie cu preafrumoasa, cuprinzătoarea formulă un romantic al avangardei.

pulspulspuls

Cum a stat şăful cel mare pân’ la ziuă-n club, dând peste cap programul?

Cum a stat şăful cel mare pân’ la ziuă-n club, dând peste cap programul?

Pentru că ieri am auzit că a ieşit oleacă de tevatură prin politichia de Bahlui legat de ceea ce remarcam noi într-un pulsuleţ, am zis că musai să venim cu oarece precizări suplimentare pe astăzi, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

BAC

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.