Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Comunicat de presă

Programul gratuit de conducere preventivă Ford Driving Skills for Life ajunge la Iaşi în acest weekend

GALERIE
DSFLDSFL2
  • DSFL
  • DSFL2
- +

Ford România demarează la Iaşi în acest weekend, programul gratuit de conducere preventivă Ford Driving Skills for Life.

Ford Driving Skills for Life a fost lansat anul trecut în Craiova şi Bucureşti, iar pe parcursul celor 5 zile de eveniment au fost instruiţi peste 1000 de tineri şoferi din cele două oraşe.

Programul Ford Driving Skills for Life este implementat în România prin intermediul echipei Napoca Rally Academy, condusă de binecunoscuţii piloţi de raliu Bogdan Marişca şi Marco Tempestini.

Ford Driving Skills for Life îi ajuta pe şoferi să conducă într-un mediu sigur şi în condiţii variate, astfel încât să constientizeze ce se poate întâmpla atunci cand la volan, lucrurile par a scăpa de sub control.  Programul ia în calcul patru zone cheie cum ar fi recunoaşterea pericolelor la volan, manevrarea vehiculului, gestionarea vitezei şi a spatiului, acestea fiind de altfel situatiile care determină peste 60% din accidentele rutiere”, a declarat Ana Maria Timiş, PR for Ford România.

În Europa, Ford a lansat acest program de conducere preventivă în 2013 şi până în prezent au participat peste 6000 de şoferi. Pentru 2015, Ford a anunţat o investiţie de  peste 2,6 milioane de euro, pentru a instrui alţi 5000 de şoferi.

"Napoca Rally Academy salută iniţiativa Ford de a continua să promoveze acest program în România, iar pentru noi este o bucurie să ajungem la Iaşi în acest weekend. Şoferii români de pretutindeni au nevoie de un astfel de program şi incercăm prin Ford Driving Skills for Life să-i responsabilizăm cât putem de mult şi să reducem, aşadar, rata accidentelor rutiere din ţara noastră”, a menţionat Bogdan Marişca, instructorul şef al Ford DSFL.

Evenimentul va avea loc în acest acest weekend ( 22-24 mai ) în parcarea Era Shopping Park din Iaşi, iar toţi cei interesaţi se pot inscrie pe www.drivingskillsforlife.ro.


Pentru a promova acest program şi a trage un semnal de alarmă cu privire la pericolele la care şoferii se expun atunci când scriu mesaje în timp ce conduc, ATI Motors Holding, dealerul Ford din Iaşi, a organizat astăzi o acţiune inedită în centrul oraşului.

“Echipa ATI Motors Holding a împărţit azi şoferilor ieşeni peste 500 de stickere pe care le-au lipit pe geamul maşinii, pentru a susţine programul Ford Driving Skills for Life şi pentru a-şi aminti la ce pericole se expun şi îi expun pe alţii, în timp ce scriu mesaje sau email-uri la volan”, a spus Marius Manolache, Director General Ford Iaşi - ATI Motors Holding.

Pe lângă România, Franţa, Belgia, Italia, Marea Britanie, Germania şi Rusia, programul se extinde anul acesta şi în Danemarca, Olanda şi Turcia.


 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

În timp ce şoferii ieşeni au ajuns să citească romane în maşini, Chirica mai scoate din pălărie câte o machetă

Dan CONSTANTIN

În timp ce şoferii ieşeni au ajuns să citească romane în maşini, Chirica mai scoate din pălărie câte o machetă

Primarul ne tot ameninţă cu tot felul de proiecte, care de care mai fanteziste. Este campion la înşirat vorbe goale şi machete, niciun alt edil din ţară nu-l întrece.

opinii

Teroare academică

Codrin Liviu CUȚITARU

Teroare academică

Teroarea autentică se cunoaşte după maniera în care îi pici. Nota 4 pe linie reprezintă un act terorist primitiv, lipsit de rafinament. Eu evaluez numai pe o scară de la 0 la 1. Adică, în cataloagele mele, vei găsi note precum 0.12, 0.20, 0.37, 0.42, 0.63. În cazuri excepţionale, când mi se înmoaie şi mie sufletul, pun câte un 0.95 sau – cu mână tremurândă! – câte o notă de 1.

Universitatea lui Cuza și lumina cunoașterii (I)

Gabriel MURSA

Universitatea lui Cuza și lumina cunoașterii (I)

Universitatea constituie loc al reflecției produse de capul limpede. Universitatea nu trebuie să fie locul patimei, ci al calmului, al prezumției că adevărurile nu pot fi absolute, ci conjecturale, adică supuse permanentei verificări, cum ar spune Karl Popper. Ea constituie nu un spațiu al bigotismului, ci al toleranței, nu al comandamentelor, ci al spiritului critic, nu al spaimelor iraționale, ci al prudenței și al optimismului moderat. Universitarul și Universitatea nu pot pretinde statutul de deținător ultim al adevărului. 

Decriptarea trecutului prin lentilă literară şi lingvistică (I)

Florin CÎNTIC

Decriptarea trecutului prin lentilă literară şi lingvistică (I)

Cum Dan Alexe a stârnit Golemul adormit al naţional-ceauşismului istoric aş pune această introducere la viitoarea mea analiză a prodigioasei sale activităţi editoriale din ultimul deceniu de a construi o hermeneutică istorică cu ajutorul literaturii şi al lingvisticii:

pulspulspuls

O numire de şef cu schempsis la casa cu pătrate: bărboşi versus bărbieriţi

O numire de şef cu schempsis la casa cu pătrate: bărboşi versus bărbieriţi

Ehehee, nu ştim dacă aţi observatără, stimaţi telespectatori ai scenei politice locale, dar în ultima vreme se petrec lucruri tare interesante, cu schepsis şi cu bătaie lungă, în zona liberalilor de Bahlui. 

Caricatura zilei

Drona cu bunătăți

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Credeti ca autoritatile au fost pregatite pentru prima zapada care a cazut in judetul Iasi in aceasta toamna?

vezi raspunsuri