Programul pelerinajului de la Cacica, de Sfânta Maria
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
Oala cu Gust
anunturi

miercuri, 20.10.2021

Programul pelerinajului de la Cacica, de Sfânta Maria

GALERIE
Cacica-slujba-3
  • Cacica-slujba-3
- +

Episcopia Romano-Catolică de Iaşi anunţă şi în acest an tradiţionalul pelerinaj de la Sanctuarul de la Cacica, unde sunt aşteptaţi sute de credincioşi pe 14 şi 15 august.

Pelerinajul este prilejuit de Sărbătoarea "Adormirea Maicii Domnului", celebrată atât de ortodocşi, cât şi de către catolici pe 15 august.

Astfel, Pr. Anton Mărăndescu, rector al sanctuarului, menţionează faptul că "Sărbătoarea «Adormirea Maicii Domnului şi ridicarea ei cu sufletul şi cu trupul la cer», după un an de grea încercare, anul acesta ne cheamă la Cacica pentru a ne ruga pentru noi, pentru cei dragi ai noştri care au plecat dintre noi, pentru credinţa şi speranţa întregii Biserici. Îi vedem parcă pe apostoli înainte de ziua Rusaliilor «stăruind într-un singur cuget în rugăciune împreună cu femeile şi cu Maria, Mama lui Isus, şi cu fraţii lui" (Fap 1,14), iar Maria implora şi ea în rugăciunile sale darul Duhului Sfânt, care o umbrise la Buna-Vestire. Fecioara Neprihănită, păstrată neatinsă de orice prihană a păcatului strămoşesc, la capătul vieţii sale pământeşti a fost ridicată cu trupul şi cu sufletul în gloria cerească şi a fost înălţată de Domnul ca regină a universului", a transmis Pr. Anton Mărăndescu, adăugând totodată că "Solemnitatea Adormirea Maicii Domnului vine şi în acest an cu un gust dulce-acrişor. Chiar dacă străbatem un arc istoric de criză la nivel planetar, această sărbătoare vine cu un mesaj de speranţă".

Care este programul manifestărilor

Activităţile de la Cacica vor începe încă de sâmbătă, 14 august, de la ora 10.00 fiind anunţată "Celebrare penitenţială", urmată, de la ora 12.00, de Sfânta Liturghie solemnă de deschidere a pelerinajului. Calea Sfintei Cruci va începe de la ora 16.00, urmată de Adoraţie euharistică, iar de la ora 18.00 va avea loc Sfânta Liturghie pentru tineri, seminarişti şi persoane consacrate. De la ora 22.00 este programată Priveghere mariană, urmată de procesiunea cu lumânări în jurul sanctuarului.

A doua zi, pe 15 august, de la ora 6.00, va avea loc Sfânta Liturghie de dimineaţă, de la 7.30 va avea loc Sfânta Liturghie greco-catolică, de la 8.30 cea în limba maghiară, de la 9.15 cea în limba polonă şi germană. De la ora 11.00 se va desfăşura Sfânta Liturghie solemnă pontificală a hramului, cu venerarea icoanei Maicii Domnului de la Cacica, încheiată cu procesiunea în jurul bazilicii. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Fraţii de cruce strâmbă

Cătălin ONOFREI

Fraţii de cruce strâmbă

Cum ar arăta un stat condus de nişte microbişti ce-şi fac cruce în timp ce înjură?

Filmuletul zilei

opinii

Dacii liberi

Briscan ZARA

Dacii liberi

Precum oamenii din Neanderthal, peste doar 50 de ani se va pomeni despre românii din spaţiul carpato-danubiano-pontic ca despre o naţie dispărută care a locuit câteva sute de ani pe aceste meleaguri. Pandemia de coronavirus va fi ca o linie roşie de hotar în istorie văzută ca punct final de eliminare a lor.

Corigenţi la sănătate şi bunăstare socială

Ciprian IFTIMOAEI

Corigenţi la sănătate şi bunăstare socială

Oficiul de statistică al UE, Eurostat, a diseminat recent indicatorul AROPE care arată că România este cea mai săracă ţară din Uniunea Europeană, cu 35,8% din populaţie în risc de sărăcie sau excluziune socială, în anul 2020. 

Un geniu

Nichita DANILOV

Un geniu

Aici ar trebui să depună jurământul atât preşedintele, cât şi tot guvernul României, a spus el. Da, aici, în fosta închisoare de la Sighet, unde se mai aud scâncetele şi urletele foştilor deţinuţi politici care au fost supuşi la privaţiuni şi chinuri inimaginabile, tocmai ca să avem acum o temelie pentru a ne clădi noua democraţie şi noua societate...

pulspulspuls

Cum a luat deputata Berescu faţa altora mai în pole position

Cum a luat deputata Berescu faţa altora mai în pole position

Pentru că, iată, Cioloş tocmai a depus ieri lista şi programul guvernului său în parlament, unde în următoarele zile se va decide prin vot dacă merge echipa asta înainte au ba, şi pentru că avem un ieşean pe acea listă, am zis că musai să-l chestionăm olecuţă pe amicul Archibald Tănase despre subiect, în calitatea lui onorabilă de om cu doftorat în sforăraie politică. 

Caricatura zilei

Certificate

Editia PDF

Bancul zilei

Cercetatorii ardeleni au descoperit ca oricâta mâncare le-ai da musafirilor, tot se îmbata.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Ar trebui închise școlile dacă se trece de 6 la mie?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.