PROIECT: Baia Turcească, viitorul centru de artă contemporană al Iaşului?
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
Oala cu Gust
anunturi

PROIECT: Baia Turcească, viitorul centru de artă contemporană al Iaşului?

GALERIE
dezbatere buget iasi (1)dezbatere buget iasi (2)dezbatere buget iasi (3)dezbatere buget iasi (4)dezbatere buget iasi (5)dezbatere buget iasi (6)dezbatere buget iasi (7)
 • dezbatere buget iasi (1)
 • dezbatere buget iasi (2)
 • dezbatere buget iasi (3)
 • dezbatere buget iasi (4)
 • dezbatere buget iasi (5)
 • dezbatere buget iasi (6)
 • dezbatere buget iasi (7)
- +

Ieri a avut loc prima dezbatere publică pe tema bugetului Iaşului pe anul în curs.

Prima dezbatere publică pe proiectul de buget pe anul 2016 a avut loc ieri la sediul Primăriei. Consultarea a fost iniţiată de către municipalitate, şi la aceasta au participat reprezentanţi ai organizaţiilor neguvernamentale. Discu­ţiile s-au desfăşurat pe parcursul a două ore şi au fost monopolizate de solici­tările şi neclarităţile ONG-urilor cu privire la modul de finanţare a asociaţiilor şi fundaţiilor de către Primărie.

În acelaşi timp, reprezentanţii ONG-urilor s-au concentrat pe probleme ce ţin strict de activitatea acestora, la eveniment fiind prezente în special organizaţii din sectorul asistenţei sociale şi cel cultural. Prin urmare, dezbaterea nu a atins alte capitole bugetare decât cele pe care le-au ridicat reprezentanţii ONG-urilor.

Un singur proiect de investiţii a fost amintit la un moment dat, iar acesta a ţinut de transformarea clădirii Băii Turceşti într-un centru de artă contemporană. În restul timpului, reprezentanţii ONG au solicitat clari­ficări privind finanţarea de proiecte sociale. Anul trecut, primăria a finanţat cu 147.000 lei astfel de proiecte, iar anul acesta există intenţia de a dubla suma.

„Această discuţie era necesară pentru a vedea care este pulsul societăţii civile la nivelul comunităţii ieşene. Ei vor o structurare a bugetului pe activităţi cul­turale, sociale şi de tineret. Bine­înţeles, şi bugete mai mari pe care vom încerca să le punem la dispoziţie arătându-le însă că sunt deja bugete conturate pe activităţi sociale chiar şi prin intermediul Direcţiei de Asistenţe Comunitare“, a declarat primarul interi­mar Mihai Chirica la sfârşitul întâlnirii.

Edilul a subliniat că a stabilit cu repre­zentanţii ONG-urilor ca, pe viitor, astfel de întâlniri să fie trimestriale.

O altă promisiune a primăriei a constat în finalizarea şi aprobarea în Consiliul Local a unui regulament prin care organizaţiile pot accesa fonduri nerambursabile. Întrebat asupra faptului că discuţiile s-au concentrat strict pe pro­bleme de finanţare a organizaţiilor şi nu a existat o dezbatere asupra bugetului pe 2016 în ansamblul său, Chirica a răspuns că, în cele din urmă, ONG-urile „se orientează şi vorbesc acolo unde se pricep cel mai bine“.

Astăzi, mâine şi poimâne vor mai fi organizate alte trei dezbateri publice pe proiectul de buget, toate în intervalul 18 - 20, la întâlniri fiind invitaţi ieşeni. Dezbaterile se vor desfăşura în Sala Mare a Primăriei.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Armistiţiu ca să ce?

Cosmin PAȘCA

Armistiţiu ca să ce?

Propunerea unui armistiţiu este un semn de disperare din partea PNL. Un indiciu în plus că Iohannis şi Cîţu au aruncat ţara într-o criză politică fără să aibă un plan B, că baronii liberali joacă de două luni la cacealma, improvizează soluţii ca să câştige timp şi să se agaţe de putere.

Filmuletul zilei

opinii

O poveste (nebună) victoriană

Codrin Liviu CUȚITARU

O poveste (nebună) victoriană

Scriitorii sunt, din ce în ce mai mult, „regizorii” unor filme cu intrigi şocante, derulate, dinamic, în imagini pe hârtie, imagini creionate prin complicitate cu abilităţile onirice ale „consumatorului”, adică ale cititorului însuşi. Intervalul epic a ajuns spaţiul de desfăşurare a unor blitzkrieg-uri devastatoare cu imaginaţia celui de dincolo de fila cărţii.

Arta surâsului

Nicolae TURTUREANU

Arta surâsului

Această încercare de portret, săvârşită de mine în urmă cu cinci ani, şi reluată aici şi-acum, s-a vrut o punere în lumină a Vioricăi S. Constantinescu (27 mai 1943 - 22 oct. 2021). Pentru că Viorica însăşi emana lumină. Asta nu-i o metaforă (răsuflată), ci chiar modul de-a fi al unei fiinţe empatice, solare, exclamative şi interogative cât să nu tulbure „corola de minuni a lumii” celuilalt. A acceptat spontan să colaboreze la „Cronica veche”, bucurându-ne paginile cu traducţiuni şi comentarii „din lumi ce vorbeau în versuri”. Într-o vară şi într-o doară, mi-a spus (telefonic) că are o casă cu grădină, la Agapia, se duce să se odihnească în raiul acela. Îmi place să cred că-i tot acolo.

Instabilitatea politică şi performanţa economică

Alin ANDRIEȘ

Instabilitatea politică şi performanţa economică

Instabilitatea politică este considerată de economişti un factor care afectează negativ economia. Instabilitatea politică este definită în studiile economice ca fiind probabilitatea ca un guvern să fie demis şi înlocuit cu un alt guvern din cauza conflictelor sau a competiţiei vehemente dintre diferiţi politicieni sau partide politice.

pulspulspuls

Tot despre mâini înfinpe-n gât la partidoi: ce are nea Măricel şi n-are nea Vasile?

Tot despre mâini înfinpe-n gât la partidoi: ce are nea Măricel şi n-are nea Vasile?

Stăteam aseară la filosofat câte-n lună şi-n stele cu amicul Archibald Tănase, om cu doftorat magna cu lăute în sforăraie politică de Bahlui, iar la un moment dat, de la Prolegomenele lui Kant şi Zarathustra lui Nietzsche, am început a analiza, în context, şi oareşce psihologie socială legată de feţele unora sau altora de prin politichia locală. 

Caricatura zilei

Mall

Editia PDF

Bancul zilei

Cercetatorii ardeleni au descoperit ca oricâta mâncare le-ai da musafirilor, tot se îmbata.  

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Ar trebui închise școlile dacă se trece de 6 la mie?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.