Proiect ce încurajează educaţia ecologică, la un colegiu ieşean
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Proiect ce încurajează educaţia ecologică, la un colegiu ieşean

GALERIE
garabet ibraileanu iasi
  • garabet ibraileanu iasi
- +

Elevii de la Colegiul „Gabaret Ibrăileanu“ vor afla cum pot creşte eficienţa resurselor regenerabile în cadrul proiectului Erasmus „Europa  2020 - creşterea eficienţei resurselor, noi metode şi strategii“. 

Cursul, care urmează să se desfăşoare până în luna mai a acestui an, presupune un modul de formare care însumează 50 de ore, tinerii participanţi la acest program fiind organizaţi într-o echipă de 12 persoane. Astfel, elevii prelucrează o serie de date referitoare la resursele regenerabile care ne sunt puse la dispoziţie şi vor dezbate modalităţile prin care aceste resurse pot fi utilizate eficient în vederea protejării mediului.

Cu alte cuvinte, scopul acestui modul de formare este acela de a educa şi responsabiliza elevii pentru a da naştere la comportamente şi atitudini corecte faţă de mediul înconjurător. „Cursanţii vor deveni persoane-resursă în cadrul colectivelor din care fac parte în ceea ce priveşte prelucrarea informaţiilor, inducerea unor motivaţii recomandabile în contextul manifestărilor de expansiune economică necontrolată, de implementare a unor proiecte ne-ecologice, de utilizare ineficientă a resurselor“, specifică reprezentanţii colegiului. Cursul este organizat de către profesorul Cristina Chiprian, şi propune o abordare transdisciplinară a prevederilor europene în legătură cu protejarea mediului, în cadrul proiectului realizându-se şi o vizită la Staţia de Epurare a ApaVital de la Dancu. De asemenea, în cadrul cursului s-a organizat şi un concurs tematic în parteneriat cu ApaVital. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Amintiri

Cătălin ONOFREI

Amintiri

Ultimele zile ale comunismului.

Filmuletul zilei

opinii

Românitate absolută

Codrin Liviu CUȚITARU

Românitate absolută

Nu se mai putea sta în incinta clocotitoare! În frunte cu rectorul şi cu drapelul naţional, intonând, marţial, cântecul „Noi suntem români”, participanţii, încolonaţi militar, au ieşit vehement pe coridoare şi ulterior în stradă...

Moldova şi transportul durabil în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (II)

George ŢURCĂNAŞU

Moldova şi transportul durabil în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (II)

Nu poţi fluiera o simfonie, este nevoie de o orchestră

Bogdan ILIESCU

Nu poţi fluiera o simfonie, este nevoie de o orchestră

„It is the long history of humankind (and animal kind, too) that those who learned to collaborate and improvise most effectively have prevailed.”/ „Este învăţătura istoriei îndelungate a omului (şi a animalelor, de asemenea) că cei care au învăţat să colaboreze şi să improvizeze cel mai eficient au triumfat.” - Charles Darwin

pulspulspuls

Lovitură de Palat ratată de Peni Hill şi Electrician: au tras, dar mingea n-a ajuns la poartă

Lovitură de Palat ratată de Peni Hill şi Electrician: au tras, dar mingea n-a ajuns la poartă

Fiţi atenţi aicea, stimaţi telespectatori, cam cum se pune problema şi şmenul între conţilierii partidoiului ieşean, când e vorba de votat au ba în calitate de vice al premarelui pe omul buhaiului şantajist Ghihocel, cel pus pe liste de dipotatul deştept Grămadă în urma unui şantaj, aşa cum se aude prin piaţă la Alexandru, ba chiar şi pe la Nicolina (unii zic chiar că şi pe la piaţa de cornute de la Podu Iloaiei, lunea dimineaţă)! 

Caricatura zilei

Moldova: ”Avem autostradă, doar că-i la Bacău”

Editia PDF

Bancul zilei

O ambulanta goneste pe strazi si, la o intersectie rastoarna si accidenteaza un pieton. Soferul coboara imediat, ridica victima (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.