Proiect ce încurajează educaţia ecologică, la un colegiu ieşean
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 06.03.2021

Proiect ce încurajează educaţia ecologică, la un colegiu ieşean

GALERIE
garabet ibraileanu iasi
  • garabet ibraileanu iasi
- +

Elevii de la Colegiul „Gabaret Ibrăileanu“ vor afla cum pot creşte eficienţa resurselor regenerabile în cadrul proiectului Erasmus „Europa  2020 - creşterea eficienţei resurselor, noi metode şi strategii“. 

Cursul, care urmează să se desfăşoare până în luna mai a acestui an, presupune un modul de formare care însumează 50 de ore, tinerii participanţi la acest program fiind organizaţi într-o echipă de 12 persoane. Astfel, elevii prelucrează o serie de date referitoare la resursele regenerabile care ne sunt puse la dispoziţie şi vor dezbate modalităţile prin care aceste resurse pot fi utilizate eficient în vederea protejării mediului.

Cu alte cuvinte, scopul acestui modul de formare este acela de a educa şi responsabiliza elevii pentru a da naştere la comportamente şi atitudini corecte faţă de mediul înconjurător. „Cursanţii vor deveni persoane-resursă în cadrul colectivelor din care fac parte în ceea ce priveşte prelucrarea informaţiilor, inducerea unor motivaţii recomandabile în contextul manifestărilor de expansiune economică necontrolată, de implementare a unor proiecte ne-ecologice, de utilizare ineficientă a resurselor“, specifică reprezentanţii colegiului. Cursul este organizat de către profesorul Cristina Chiprian, şi propune o abordare transdisciplinară a prevederilor europene în legătură cu protejarea mediului, în cadrul proiectului realizându-se şi o vizită la Staţia de Epurare a ApaVital de la Dancu. De asemenea, în cadrul cursului s-a organizat şi un concurs tematic în parteneriat cu ApaVital. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Proiectele, iluzii în fotbalul ieşean

Nicolae GRECU

Proiectele, iluzii în fotbalul ieşean

Atunci, când Politehnica va fi un club puternic, când Copoul va fi un punct de atracţie pentru fotbaliştii din toată Moldova, atunci ne putem gândim şi la antrenorul necesar pentru a râvni la performanţă

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Monumenta linguae Dacoromanorum. Scurt istoric al unui proiect filologic major (IV)

Eugen MUNTEANU

Monumenta linguae Dacoromanorum. Scurt istoric al unui proiect filologic major (IV)

În foiletonul de faţă autorul evidenţiază rolul pe care l‑a jucat proiectul MLD la trezirea printre tinerii cercetători a interesului pentru studiile biblico-filologice.

Hirotonie de Episcop: Preasfinţitul Nichifor Botoşăneanul

pr. Constantin STURZU

Hirotonie de Episcop: Preasfinţitul Nichifor Botoşăneanul

Mâine va fi hirotonit noul Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iaşilor, Nichifor Botoşăneanul, ales de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române în şedinţa sa din 25 februarie 2021. Acest post de Episcop-vicar era vacant după ce, anul trecut, Preasfinţitul Părinte Calinic Botoşăneanul a fost ales şi întronizat Arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor. Vorbim, aşadar, despre un eveniment rar, un moment istoric. În Catedrala Mitropolitană din Iaşi, precedenta hirotonie de episcop săvârşită a fost tocmai cea a Preasfinţitului Calinic Botoşăneanul, în urmă cu 30 de ani, pe 25 martie 1991.

Ce înseamnă să ai de-a face cu o lume mult prea complexă ca să o poţi înţelege pe deplin? (I)

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Ce înseamnă să ai de-a face cu o lume mult prea complexă ca să o poţi înţelege pe deplin? (I)

Azi vă voi familiariza cu câteva dintre ideile şi teoriile unui om de ştiinţă, eseist, filozof şi fost trader, unul dintre cei mai cunoscuţi şi urmăriţi specialişti în înţelegerea probabilităţii, incertitudinii şi riscului. Fie că vorbim de lebădă neagră, (anti)fragilitate, sisteme complexe, stresor, şoc, criză, instabilitate, volatilitate sau predictibilitate, aceste noţiuni sunt extrem de criticate de către multe gulere scrobite ale orgolioşilor scientişti.

pulspulspuls

Suferinţele discrete ale madamei

Suferinţele discrete ale madamei

Una mai molcuţă, de uichend, pe azi, dacă tot e sâmbătă şi e aşa frig afară. Şi ce ar putea fi mai moale şi mai pufos decât opera lirică, stimaţi telespectatori, şi mai ales graniţa penală a acesteia cu politichia mâloasă de Bahlui? 

Caricatura zilei

De citit

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.