anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 12.08.2020

Proiect cu bani europeni pentru ajutarea necăjiţilor din Dalas sau Cicoarei

GALERIE
Dalas Iasi
  • Dalas Iasi
- +

O organizaţie neguvernamentală va intra în parteneriat cu Primăria pentru a derula un proiect social pentru persoanele defavorizate din zone precum „Dalas“, Cicoarei şi Cantemir. Valoarea proiectului, care va fi depus pentru obţinerea unei finanţări europene, este estimată la aproape şase milioane de euro. 

Grupul ţintă este format din circa 560 de persoane, dintre care 60% sunt de etnie romă, iar scopul general al programului este de a reduce sărăcia în comunităţile marginalizate. Unul dintre obiective face referire la plasarea în muncă a 106 persoane, calificarea a minimum de 260 de persoane, în timp ce 20 de persoane vor urma un program de ucenicie timp în care vor obţine şi venit. De asemenea, proiectul îşi propune scăderea gradului de abandon şcolar prin includerea a minimum 200 de copii şi 200 de părinţi în programe educaţionale (dobândirea de competenţe cheie, măsuri privind desegregarea şcolară, educaţie interculturală). Din punct de vedere social-medical, vor fi promovate reguli de igienă individuală şi de menţinerea unei stări ridicate de sănătate pentru 200 persoane.

Un obiectiv important al programului constă în îmbunătăţirea condiţiilor de locuit în cazul a 101 locuinţe, măsură care conferă beneficiarilor un nivel de viaţă mai ridicat, siguranţă şi îmbunătăţirea stării de sănătate şi a capacităţii de învăţare a copiilor. Nu în ultimul rând, 100 de beneficiari ai programuli vor fi sprijiniţi din punct de vedere juridic. „Bugetul total al proiectului «Măsuri integrate pentru o societate incluzivă» este 26.603.631 lei. Bugetul partenerului - Municipiului Iaşi este de 935.400 lei, iar contribuţia proprie este de 2% din acest buget, adică 18.708 lei“, se arată într-un document-suport al proiectului de hotărâre privind aprobarea parteneriatului.

Acordul dintre Primărie şi Asociaţia Centrul Romilor pentru Integrare, Studii şi Solidaritate în Dezvoltare Comunitară - Timişoara va fi supus aprobării Consiliului Local (CL) în şedinţa ordinară de astăzi. „Prin acest acord, municipiul Iaşi îşi asumă asigurarea resursei umane şi logisticii necesare în vederea accesării finanţării, iar Asociaţia Centrul Romilor pentru Integrare va pune la dispoziţie documentaţia suport necesară pentru depunerea cererii de finanţare“, se mai precizează în documentul citat. Acordul de parteneriat va fi încheiat pe o perioada de 5 ani, iar proiectul va fi înaintat în cadrul Programului Operaţional Capital Uman.  

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un preşedinte discret

Lucian DÎRDALA

Un preşedinte discret

Nu se pune problema să stabilim, aici, pattern-uri ambiţioase. Se poate, totuşi, observa că preşedinţii Senatului din guvernările dominate de Ion Iliescu au fost politicieni lipsiţi de ambiţia de a controla partidul sau guvernul, acceptând fără obiecţii supremaţia lui Ion Iliescu.

Filmuletul zilei

opinii

Ultima mineriadă (I)

Florin CÎNTIC

Ultima mineriadă (I)

Faptul că la presiunea societăţii civile conducerea DIICOT a hotărât să infirme în mare măsură scandaloasa încercare de muşamalizare făcută de procurorul Doru Stoica arată cât de exploziv este dosarul represiunii din 10 august 2018.

Imagine all the people...

Radu PĂRPĂUȚĂ

Imagine all the people...

Memoriei lui Philippe Muray (1945-2006)

Efemeride electronice

Ioan MILICĂ

Efemeride electronice

pulspulspuls

Mult iubite Înalpreasfinţite Teo Fan-Fan,

Mult iubite Înalpreasfinţite Teo Fan-Fan,

Cu nespusă sfială ridicăm privirea spre mitra Sfinţiei voastre, convinşi fiind că îndrăzneala ne va fi iertată, iar rostirea noastră păcătoasă va fi aşişderea trecută cu vederea, dacă se va dovedi nevrednică de înalta judecată a Sfinţiei Voastre.

Caricatura zilei

3 AM

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.