anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

duminica, 03.07.2022

Proiect cu bani europeni pentru ajutarea necăjiţilor din Dalas sau Cicoarei

GALERIE
Dalas Iasi
 • Dalas Iasi
- +

O organizaţie neguvernamentală va intra în parteneriat cu Primăria pentru a derula un proiect social pentru persoanele defavorizate din zone precum „Dalas“, Cicoarei şi Cantemir. Valoarea proiectului, care va fi depus pentru obţinerea unei finanţări europene, este estimată la aproape şase milioane de euro. 

Grupul ţintă este format din circa 560 de persoane, dintre care 60% sunt de etnie romă, iar scopul general al programului este de a reduce sărăcia în comunităţile marginalizate. Unul dintre obiective face referire la plasarea în muncă a 106 persoane, calificarea a minimum de 260 de persoane, în timp ce 20 de persoane vor urma un program de ucenicie timp în care vor obţine şi venit. De asemenea, proiectul îşi propune scăderea gradului de abandon şcolar prin includerea a minimum 200 de copii şi 200 de părinţi în programe educaţionale (dobândirea de competenţe cheie, măsuri privind desegregarea şcolară, educaţie interculturală). Din punct de vedere social-medical, vor fi promovate reguli de igienă individuală şi de menţinerea unei stări ridicate de sănătate pentru 200 persoane.

Un obiectiv important al programului constă în îmbunătăţirea condiţiilor de locuit în cazul a 101 locuinţe, măsură care conferă beneficiarilor un nivel de viaţă mai ridicat, siguranţă şi îmbunătăţirea stării de sănătate şi a capacităţii de învăţare a copiilor. Nu în ultimul rând, 100 de beneficiari ai programuli vor fi sprijiniţi din punct de vedere juridic. „Bugetul total al proiectului «Măsuri integrate pentru o societate incluzivă» este 26.603.631 lei. Bugetul partenerului - Municipiului Iaşi este de 935.400 lei, iar contribuţia proprie este de 2% din acest buget, adică 18.708 lei“, se arată într-un document-suport al proiectului de hotărâre privind aprobarea parteneriatului.

Acordul dintre Primărie şi Asociaţia Centrul Romilor pentru Integrare, Studii şi Solidaritate în Dezvoltare Comunitară - Timişoara va fi supus aprobării Consiliului Local (CL) în şedinţa ordinară de astăzi. „Prin acest acord, municipiul Iaşi îşi asumă asigurarea resursei umane şi logisticii necesare în vederea accesării finanţării, iar Asociaţia Centrul Romilor pentru Integrare va pune la dispoziţie documentaţia suport necesară pentru depunerea cererii de finanţare“, se mai precizează în documentul citat. Acordul de parteneriat va fi încheiat pe o perioada de 5 ani, iar proiectul va fi înaintat în cadrul Programului Operaţional Capital Uman.  

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Efectul mediatic David Popovici

Nicolae GRECU

Efectul mediatic David Popovici

Banii, decoraţiile şi capra vecinilor sunt subiectele la modă după performanţa tânărului înotător.

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

În ultimul foileton al seriei, autorul sintetizează efectele acţiunii curentului latinist din Transilvania asupra configurării conştiinţei identitare româneşti, în special în chestiunile de fixare a normelor limbii literare şi ale ortografiei româneşti moderne.

Crize, amăgiri şi limpeziri

pr. Constantin STURZU

Crize, amăgiri şi limpeziri

Între cei 12 ucenici mai apropiaţi, Mântuitorul a ales şi pe doi care aveau să comită acte de trădare cumplite: este vorba despre Iuda, cel care L-a vândut, şi despre Petru (Chefa), cel care s-a lepădat de trei ori de El, în mod public. Nu ştia Domnul pe cine alege? 

Marele plan urbanistic zonal

arh. Ionel OANCEA

Marele plan urbanistic zonal

Urbanismul este un instrument de planificare spaţială în scopul armonizării funcţiunilor vitale ale oraşului astfel încât forma, imaginea de ansamblu, să povestească despre frumuseţea comunităţii. Ideile urbanistice s-au născut o dată cu locuirea. Astăzi oraşul este un organism atât de complex, de sensibil, încât urbanismul ca disciplină de sinteză trebuie să fie o activitate permanentă, altfel apar fracturile, sincopele în evoluţia spaţiului cu efecte similare bolilor greu vindecabile.

pulspulspuls

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Pentru că ieri am auzit că ne-au cam probozit olecuţă, amical, unele feţe bisericeşti din zona mitropoliei, pe motiv că n-ar fi Fluturelul bocovinean pe atât de isteţ şi influent pe cât ar vrea să pară în lumea asta preoţească, şi că elucubraţiunile alea ale lui cu mitropolie la Suceava n-ar trebui luate prea în serios, ei bine, pentru asta am zis că musai să mai venim cu ceva amănunte pe care unii prelaţi de la Iaşi, fie cu iertare, par a nu le fi sesizat. 

Caricatura zilei

Retragere din Insula Serpilor

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.