Proiect cu bani europeni pentru integrarea pe piaţa muncii a studenţilor politehnişti
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 02.12.2020

Proiect cu bani europeni pentru integrarea pe piaţa muncii a studenţilor politehnişti

GALERIE
tuiasi
  • tuiasi
- +

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi (TUIASI) a câştigat un proiect european de aproape un milion de euro pentru integrarea mai uşoară a studenţilor pe piaţa muncii. Banii pentru finanţarea acestui proiect provind din fonduri europene nerambursabile, iar Politehnica ieşeană va dezvolta în cadrul acestuia stagii de practică pentru studenţi pentru a-i familiariza cu piaţa muncii şi pentru a-i ajuta în acomodarea ulterioară la noul loc de muncă.

Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 1 milion de euro, mai exact 4,75 milioane de lei, dintre care 3,96 milioane de lei reprezintă contribuţia din fonduri europene nerambursabile, în timp ce aproximativ 640.000 de lei a reprezentat contribuţia de la bugetul de stat şi 150.000 de lei suma pusă la dispoziţie de către universitate.

Proiectul Politehnicii ieşene este intitulat „TechJobs – Stagii de practică pentru studenţii Universităţii Tehnice «Gheorghe Asachi» din Iaşi într-un mediu de lucru real”, fiind realizat în parteneriat cu compania SC. DATA SERV ACCOUNTING SRL Bucureşti.

În ceea ce priveşte obiectivul general formulat în proiect, acesta constă în creşterea cu 129 a numărului absolvenţilor TUIASI care îşi găsesc un loc de muncă ca urmare a accesului la activităţi de învăţare la un potenţial loc de muncă, cercetare sau inovare. Totuşi, accentul va cădea pe sectoarele economice cu potenţial competitiv şi domeniile de specializare inteligentă.

Totodată, la obiective este inclusă şi creşterea cu 321 a numărului studenţilor TUIASI sprijiniţi pentru tranziţia de la şcoală la piaţa muncii. Proiectul este finanţat în cadrul Programului Operaţional Capital Uman 2014-2020, axa prioritară 6 – Educaţie şi competenţe, care are ca scop creşterea numărului absolvenţilor de învăţământ terţiar universitar şi non universitar care îşi găsesc un loc de muncă.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Vot de Sf. Nicolae

Lucian DÎRDALA

Vot de Sf. Nicolae

Chiar dacă parlamentarii şi Parlamentul, ca instituţie, nu se bucură de încredere în rândul opiniei publice, cetăţenii României sunt singurii care pot remedia această situaţie, prin voturile lor. Singura condiţie ar fi ca ele să fie rezultatul unui proces de reflecţie atentă şi, poate, de deliberare sinceră cu cei apropiaţi.

Filmuletul zilei

opinii

Votul ca dar

Florin CÎNTIC

Votul ca dar

Deşi nu sunt superstiţios, m-am gândit să reiau acest text scris înainte de europarlamentarele de anul trecut, cu speranţa că poate nu şi-a pierdut din caracterul său profetic şi duminică va fi dusă la bun sfârşit o acţiune începută atunci.

O lume ce gândea în basme şi vorbea în poezii

Radu PĂRPĂUȚĂ

O lume ce gândea în basme şi vorbea în poezii

Această lume nu judeca sau, vai! nu condamna lumea de ieri cu mintea de azi, stângistă, de un neomarxism avântat şi prostesc. Măcar de-ar fi numai prefăcut, dar e prostesc. Nu cunoştea „progresismul” actual şi nici nu-l practica. Pentru ea lumea veche era şi lumea de azi, nu era una „mai înaintată”. 

Boala locvacităţii deşănţate

Ioan MILICĂ

Boala locvacităţii deşănţate

Să ne imaginăm, urmând firul consideraţiilor lui Huxley, că apocalipsa discursivă declanşată pe durata pandemiei actuale se traduce nu numai într-un puhoi de bâlbe, aberaţii, confuzii şi nehotărâri de tot soiul, ci şi într-un lanţ de constrângeri, privaţiuni şi pedepse, impuse printr-un discurs public ofensiv şi cinic, care amplifică încordarea şi istovirea psihică a indivizilor. 

pulspulspuls

Mesaj pentru nea Orban: iacătă de ce tac mâlc băieţii matale!

Mesaj pentru nea Orban: iacătă de ce tac mâlc băieţii matale!

Fiindc-am auzit că tot a anunţat nea Şică Orban că vine azi la Iaşi, am zis că merită să-i transmitem pe această cale şi o anume informare despre care suntem siguri că nu ştiu să i-o spună conţilierii lui de la Bucureşti, în legătură cu Iaşul. 

Caricatura zilei

Defilare cu distanțare

www.haidalacafeasiceai.ro

Editia PDF

Bancul zilei

O ambulanta goneste pe strazi si, la o intersectie rastoarna si accidenteaza un pieton. Soferul coboara imediat, ridica victima (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.