Proiect: Cum să demarezi o afacere
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Proiect: Cum să demarezi o afacere

GALERIE
afacere
  • afacere
- +

Universitatea Tehnică „Gh. Asachi“ a demarat un proiect în valoare de peste 11 milioane de lei, ce vizează susţinerea mediului antreprenorial şi crearea de noi investiţii şi locuri de muncă. „SMARTER - Susţinerea Mediului Antreprenorial din România prin Tactici Economice Regionale“ este un proiect POCU (Programul Operaţional Capital Uman) cu finalizare în 2021. Valoarea totală eligibilă a proiectului este de 11.123.069 lei, din care 11.047.248 lei reprezintă finanţare nerambursabilă.

„În contextul în care Regiunea Nord-Est ocupă locul 6 la nivel naţional în ceea ce priveşte numărul de companii locale active, deţinând 10,66% din numărul total al unităţilor înregistrate la nivel naţional şi acest număr este un indicator care semnalează intensitatea spiritului antreprenorial dintr-un anumit teritoriu, proiectului «SMARTER - Susţinerea Mediului Antreprenorial din România prin Tactici Economice Regionale» vizează creşterea gradului de ocupare în Regiunea de Dezvoltare Nord - Est prin crearea de noi locuri de muncă în întreprinderi non-agricole din zone urbane, cu accent pe dezvoltarea competenţelor şi susţinerea iniţiativelor antreprenoriale“, prezintă reprezentaţii Universităţii Tehnice. Categoriile de grupuri ţintă vizate au fost stabilite prin aplicarea unui formular de identificare a nevoilor antreprenoriale. Prin urmare, proiectul iniţiat de TUIASI se adresează atât persoanelor cu statut de angajat, dar şi studenţilor, antreprenorilor, şomerilor şi persoanelor inactive. Proiectul are drept scop înfiinţarea a 47 de noi firme şi crearea a minimum 94 de noi locuri de muncă. 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

PNL Iaşi, mână moartă în jocurile de putere din partid

Cosmin PAȘCA

PNL Iaşi, mână moartă în jocurile de putere din partid

Fără un transfer rapid şi real de putere la nivel local, PNL Iaşi nu va avea niciun cuvânt de spus în transferul de putere de la Bucureşti. Va rămâne o organizaţie orfană, o gaşcă tolerată în partid, cu lideri lăsaţi să-şi facă şmenurile prin judeţ, atâta vreme cât nu emit pretenţii la funcţii şi bani de la centru.

Filmuletul zilei

opinii

Tutoriat

Codrin Liviu CUȚITARU

Tutoriat

Drăguşilă a fost întrerupt de un tinerel apărut subit lângă noi: „Nenea îndrumătoru’, nenea îndrumătoru’, ce bine că te întâlnesc! Plănuiam să te textuiesc, dar mai bine-i face-to-face. Sunt Ţiţi Bâtă de la anul I. Nu vrei să mergi matale la Becanat să-mi iei adeverinţă de student? Îmi trebuie iute pentru abonamentul la transporturi.”

Despre oraşele creative ale României (IV)

George ŢURCĂNAŞU

Despre oraşele creative ale României (IV)

Domeniile considerate creative au înregistrat o creştere importantă a numărului de angajaţi, de la 335,9 mii, în 2011, primul an de creştere economică semnificativă după criza de la finalul primului deceniu al secolului actual, la 506,2 mii angajaţi, în 2019, ultimul an pentru care avem date. Din perspectiva procentuală, creşterea e de aproape 50,7%.

Intermedierea financiară şi băncile străine

Alin ANDRIEȘ

Intermedierea financiară şi băncile străine

În România se înregistrează cel mai scăzut nivel al intermedierii financiare din Uniunea Europeană, nivelul creditelor acordate mediului privat fiind de doar 24,7% din Produsul Intern Brut, comparativ cu un nivel mediu în ţările UE de 85,8%. Acest nivel scăzut al intermedierii financiare are ca efect un acces dificil şi redus la finanţare a populaţiei şi a firmelor private, precum şi costuri mai mari de finanţare. 

pulspulspuls

Ce să te faci cu aceşti bambilici politici împiedicaţi, nene Relu?

Ce să te faci cu aceşti bambilici politici împiedicaţi, nene Relu?

Am zis că, pe azi, să sărim faza cu jongleriile de bambilici ale băieţilor ăştia noi de la liberalii ieşeni unşi pe funcţii, căci, ne sugerează amicul Archibald Tănase, îi enervăm deja prea tare pe cei ce i-au votat şi văd acuma cât de tare s-au păcălit. 

Caricatura zilei

La un pahar cu extraterestru

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.