Proiect: Cum să demarezi o afacere
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 26.09.2021

Proiect: Cum să demarezi o afacere

GALERIE
afacere
  • afacere
- +

Universitatea Tehnică „Gh. Asachi“ a demarat un proiect în valoare de peste 11 milioane de lei, ce vizează susţinerea mediului antreprenorial şi crearea de noi investiţii şi locuri de muncă. „SMARTER - Susţinerea Mediului Antreprenorial din România prin Tactici Economice Regionale“ este un proiect POCU (Programul Operaţional Capital Uman) cu finalizare în 2021. Valoarea totală eligibilă a proiectului este de 11.123.069 lei, din care 11.047.248 lei reprezintă finanţare nerambursabilă.

„În contextul în care Regiunea Nord-Est ocupă locul 6 la nivel naţional în ceea ce priveşte numărul de companii locale active, deţinând 10,66% din numărul total al unităţilor înregistrate la nivel naţional şi acest număr este un indicator care semnalează intensitatea spiritului antreprenorial dintr-un anumit teritoriu, proiectului «SMARTER - Susţinerea Mediului Antreprenorial din România prin Tactici Economice Regionale» vizează creşterea gradului de ocupare în Regiunea de Dezvoltare Nord - Est prin crearea de noi locuri de muncă în întreprinderi non-agricole din zone urbane, cu accent pe dezvoltarea competenţelor şi susţinerea iniţiativelor antreprenoriale“, prezintă reprezentaţii Universităţii Tehnice. Categoriile de grupuri ţintă vizate au fost stabilite prin aplicarea unui formular de identificare a nevoilor antreprenoriale. Prin urmare, proiectul iniţiat de TUIASI se adresează atât persoanelor cu statut de angajat, dar şi studenţilor, antreprenorilor, şomerilor şi persoanelor inactive. Proiectul are drept scop înfiinţarea a 47 de noi firme şi crearea a minimum 94 de noi locuri de muncă. 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Fascinaţia şi corvoada Cupei

Nicolae GRECU

Fascinaţia şi corvoada Cupei

Competiţia KO are farmecul ei, dar cu rezerve aduse de pe alte coclauri ori tineri crescuţi prin rizibilul „mentoring” e greu să te baţi chiar şi cu Văsălie de la Baia Mare.

Filmuletul zilei

opinii

Etimologicale pescăreşti (V)

Eugen MUNTEANU

Etimologicale pescăreşti (V)

Speculaţiile etimologico-istorice continuă cu o discuţie despre denumirile vaselor moderne.

Metallica. Dar ce fel de monstru? (I)

pr. Constantin STURZU

Metallica. Dar ce fel de monstru? (I)

Kim Ung-Yong, supranumit "copilul-minune" şi "omul cu cel mai ridicat coeficient de inteligenţă de pe pământ", fost cercetător la NASA, a ales să se retragă, încă tânăr fiind, în ţara sa natală, Coreea de Sud, la o facultate din provincie, ca profesor. 

La plimbare pe axa culturală (1)

arh. Ionel OANCEA

La plimbare pe axa culturală (1)

Dacă parcurgi Iaşul de la Palatul Culturii până la ultimul rond al bulevardului Carol, intrat definitiv în memoria colectivă cu numele de Copou, oricât nerv critic ar avea cineva din partea locului sau de oriunde, trebuie să recunoască, să accepte, să admire personalitatea, duhul specific, farmecul oraşului. Axa aceasta nu este perfectă. În urbanism, indiferent unde în lume, nu există perfecţiune. Dar este vie, variată, dinamică. Este o poveste care se lipeşte de sufletul iubitor de oraş. Dacă reuşim să întregim povestea, să-i adâncim semnificaţiile, ea poate deveni un spaţiu cultural cu forţă de seducţie universală.

pulspulspuls

Iaca un partid şi pentru Gigi!

Iaca un partid şi pentru Gigi!

Pentru că tot e uichend şi, aşa cum am mai zis, nu vrem să vă mai amărâm pandemia cu acreala din politica actuală, am zis că, iată, să vă mai prezentăm şi fate ancorate în sinergia trecutului. 

Caricatura zilei

Victorie Cîțu

Editia PDF

Bancul zilei

- Ioane, ce tot strâmbi din nas la sarmalele mele? Nu sunt bune? - Ba da, Marie, sunt bune, dar toti ceilalti din sala de (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.