Proiect de 2.500 de euro pentru laptopuri şi tablete câștigat de Liceul Teoretic "Vasile Alecsandri"
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
Oala cu Gust
anunturi

Proiect de 2.500 de euro pentru laptopuri şi tablete câștigat de Liceul Teoretic "Vasile Alecsandri"

GALERIE
Liceul Teoretic Vasile Alecsandri
  • Liceul Teoretic Vasile Alecsandri
- +

Liceul Teoretic "Vasile Alecsandri" din Iaşi a fost desemnat câştigător într-o competiţie naţională de proiecte lansată de Kaufland România, prin programul de granturi "Start ONG" şi implementat de Asociaţia "Act for Tomorrow", trei spaţii de învăţământ de la nivelul liceului urmând să fie dotate cu laptopuri, tablete grafice şi camere web performante.

Proiectul "Alecsandriştii pentru o şcoală digitală" este singurul din judeţ desemnat câştigător în cadrul acestei competiţii care vizează susţinerea instituţiilor de învăţământ în contextul epidemiologic actual. Proiectul realizat de către şcoala ieşeană are scopul de a dezvolta competenţele digitale a 20 de cadre didactice, care vor deveni persoane resursă pentru ceilalţi colegi, dar şi pentru elevii liceului. De asemenea, în cadrul proiectului, va fi realizată şi o bibliotecă virtuală care va conţine diverse resure educaţionale deschise, necesare desfăşurării de activităţi de tip e-learning, pe care le vor accesa profesorii şi elevii şcolii, dar şi cadre didactice de la alte unităţi de învăţământ. "Printre rezulatatele aşteptate se numără şi motivarea participării elevilor la activităţile e-lerning, crearea posibilităţii susţinerii unor ore moderne de către profesori, creşterea atractivităţii şcolii, implicarea acesteia în proiecte ale comunităţii locale care presupun responsabilitate socială", au punctat membrii echipei de proiect.

Grantul câştigat de către şcoală este în valoare de 2.500 de euro, banii obţinuţi urmând să fie folosiţi pentru achiziţia dispozitivelor electronice menţionate anterior. Echipa de proiect declarat câştigător în cadrul programului este formată din prof. Alla Apopei, iniţiatoarea proiectului, prof. Mihaela Băsu, prof. Ionescu Mihaela, prof. Cristina Grigorean şi Rareş Cucuzel, preşedintele consiliului elevilor din Liceul Teoretic "Vasile Alecsandri" Iaşi.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Armistiţiu ca să ce?

Cosmin PAȘCA

Armistiţiu ca să ce?

Propunerea unui armistiţiu este un semn de disperare din partea PNL. Un indiciu în plus că Iohannis şi Cîţu au aruncat ţara într-o criză politică fără să aibă un plan B, că baronii liberali joacă de două luni la cacealma, improvizează soluţii ca să câştige timp şi să se agaţe de putere.

Filmuletul zilei

opinii

O poveste (nebună) victoriană

Codrin Liviu CUȚITARU

O poveste (nebună) victoriană

Scriitorii sunt, din ce în ce mai mult, „regizorii” unor filme cu intrigi şocante, derulate, dinamic, în imagini pe hârtie, imagini creionate prin complicitate cu abilităţile onirice ale „consumatorului”, adică ale cititorului însuşi. Intervalul epic a ajuns spaţiul de desfăşurare a unor blitzkrieg-uri devastatoare cu imaginaţia celui de dincolo de fila cărţii.

Arta surâsului

Nicolae TURTUREANU

Arta surâsului

Această încercare de portret, săvârşită de mine în urmă cu cinci ani, şi reluată aici şi-acum, s-a vrut o punere în lumină a Vioricăi S. Constantinescu (27 mai 1943 - 22 oct. 2021). Pentru că Viorica însăşi emana lumină. Asta nu-i o metaforă (răsuflată), ci chiar modul de-a fi al unei fiinţe empatice, solare, exclamative şi interogative cât să nu tulbure „corola de minuni a lumii” celuilalt. A acceptat spontan să colaboreze la „Cronica veche”, bucurându-ne paginile cu traducţiuni şi comentarii „din lumi ce vorbeau în versuri”. Într-o vară şi într-o doară, mi-a spus (telefonic) că are o casă cu grădină, la Agapia, se duce să se odihnească în raiul acela. Îmi place să cred că-i tot acolo.

Instabilitatea politică şi performanţa economică

Alin ANDRIEȘ

Instabilitatea politică şi performanţa economică

Instabilitatea politică este considerată de economişti un factor care afectează negativ economia. Instabilitatea politică este definită în studiile economice ca fiind probabilitatea ca un guvern să fie demis şi înlocuit cu un alt guvern din cauza conflictelor sau a competiţiei vehemente dintre diferiţi politicieni sau partide politice.

pulspulspuls

Tot despre mâini înfinpe-n gât la partidoi: ce are nea Măricel şi n-are nea Vasile?

Tot despre mâini înfinpe-n gât la partidoi: ce are nea Măricel şi n-are nea Vasile?

Stăteam aseară la filosofat câte-n lună şi-n stele cu amicul Archibald Tănase, om cu doftorat magna cu lăute în sforăraie politică de Bahlui, iar la un moment dat, de la Prolegomenele lui Kant şi Zarathustra lui Nietzsche, am început a analiza, în context, şi oareşce psihologie socială legată de feţele unora sau altora de prin politichia locală. 

Caricatura zilei

Mall

Editia PDF

Bancul zilei

Cercetatorii ardeleni au descoperit ca oricâta mâncare le-ai da musafirilor, tot se îmbata.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Ar trebui închise școlile dacă se trece de 6 la mie?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.