anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 25.10.2020

Proiect de 2.500 de euro pentru laptopuri şi tablete câștigat de Liceul Teoretic "Vasile Alecsandri"

GALERIE
Liceul Teoretic Vasile Alecsandri
  • Liceul Teoretic Vasile Alecsandri
- +

Liceul Teoretic "Vasile Alecsandri" din Iaşi a fost desemnat câştigător într-o competiţie naţională de proiecte lansată de Kaufland România, prin programul de granturi "Start ONG" şi implementat de Asociaţia "Act for Tomorrow", trei spaţii de învăţământ de la nivelul liceului urmând să fie dotate cu laptopuri, tablete grafice şi camere web performante.

Proiectul "Alecsandriştii pentru o şcoală digitală" este singurul din judeţ desemnat câştigător în cadrul acestei competiţii care vizează susţinerea instituţiilor de învăţământ în contextul epidemiologic actual. Proiectul realizat de către şcoala ieşeană are scopul de a dezvolta competenţele digitale a 20 de cadre didactice, care vor deveni persoane resursă pentru ceilalţi colegi, dar şi pentru elevii liceului. De asemenea, în cadrul proiectului, va fi realizată şi o bibliotecă virtuală care va conţine diverse resure educaţionale deschise, necesare desfăşurării de activităţi de tip e-learning, pe care le vor accesa profesorii şi elevii şcolii, dar şi cadre didactice de la alte unităţi de învăţământ. "Printre rezulatatele aşteptate se numără şi motivarea participării elevilor la activităţile e-lerning, crearea posibilităţii susţinerii unor ore moderne de către profesori, creşterea atractivităţii şcolii, implicarea acesteia în proiecte ale comunităţii locale care presupun responsabilitate socială", au punctat membrii echipei de proiect.

Grantul câştigat de către şcoală este în valoare de 2.500 de euro, banii obţinuţi urmând să fie folosiţi pentru achiziţia dispozitivelor electronice menţionate anterior. Echipa de proiect declarat câştigător în cadrul programului este formată din prof. Alla Apopei, iniţiatoarea proiectului, prof. Mihaela Băsu, prof. Ionescu Mihaela, prof. Cristina Grigorean şi Rareş Cucuzel, preşedintele consiliului elevilor din Liceul Teoretic "Vasile Alecsandri" Iaşi.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Generaţia de aur şi statul perpendicular

Nicolae GRECU

Generaţia de aur şi statul perpendicular

Hagi şi colegii săi de generaţie nu joacă așa cum cântă geometria politică.

Filmuletul zilei

opinii

Pericolul manelizării cântecului popular (I)

Eugen MUNTEANU

Pericolul manelizării cântecului popular (I)

Agresive şi insidioase, subprodusele culturale pe care le numim, cu un termen generic, manele ne dau măsura răspândirii îngrijorătoare a ţigănirii unei mari părţi a publicului românesc.

Iubirea de vrăjmaşi nu e un soi de love story

pr. Constantin STURZU

Iubirea de vrăjmaşi nu e un soi de love story

Aceasta e probabil cea mai grea poruncă din toată Evanghelia: "Iubiţi pe vrăjmaşii voştri!". Completată imediat de: "faceţi bine celor ce vă urăsc pe voi; binecuvântaţi pe cei ce vă blestemă, rugaţi-vă pentru cei ce vă fac necazuri" (Luca 6, 27-28). Pare greu de împlinit acest cuvânt din două motive: pentru că nu înţelegem de ce ni se adresează nouă acest îndemn şi pentru că nu ştim ce înseamnă "a iubi".

Archaeus

Alex VASILIU

Archaeus

Chiar dacă nu aş fi avut posibilitatea să ascult concertul de duminică, 4 octombrie, gândurile despre Archaeus şi-ar fi găsit locul aici. Nu doar pentru că s-au împlinit trei decenii şi jumătate de când a fost înfiinţat. 

pulspulspuls

Hopa: madama senator a fost văzută prin târg...

Hopa: madama senator a fost văzută prin târg...

O ştire pozitivă pe ziua de astăzi, dacă tot e uichend: apreciem în mod deosebit efortul madamei senator şi notar de Bucureşti Iulia Scântei de a bate atâta amar de drum până la Iaşi personal, deşi putea semna o împuternicire, cum face atâtea pentru partid, ca să îşi depună aici dosarul de candidat la un nou mandat de senator. 

Caricatura zilei

Plasma

Editia PDF

Bancul zilei

COVID ne-a învatat sa ne spalam pe mâini. Sper sa apara un virus care sa ne învete sa ne spalam si pe picioare. (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.