anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 25.06.2022

Proiect de 250.000 de euro câştigat de Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“

GALERIE
cuza
 • cuza
- +

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi a atras peste 250.000 de euro printr-un grant destinat finanţării stagiilor studenţeşti de studiu şi de practică, finanţarea fiind oferită la nivel naţional de un parteneriat SEE, realizat cu trei state membre ale Spaţiului Economic European, anume Islanda, Norvegia şi Lichtenstein.

Programul UAIC urmează să fie implementat din iunie 2019, fiind deja aprobat de către Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale. În grant sunt cuprinse şi mobilităţi ale personalului didactic şi administrativ, iar pentru această finanţare au fost depuse proiecte de la alte 18 instituţii la nivel naţional.

„Serviciul Relaţii Internaţionale al Universităţii a realizat şi depus proiectul de mobilitate SEE al UAIC, în urma competiţiei şi a selecţiei fiindu-i acordat spre finanţare 25% din totalul sumei alocate de statele Spaţiului Economic European susţinerii performanţei mediului academic din România, cel mai mare procent alocat dintre toate instituţiile candidate“, au precizat reprezentanţii UAIC.

Aceştia au adăugat că au fost deja încheiate acorduri de parteneriat cu instituţii din cele trei state, în număr de 14, nouă dintre ele fiind acorduri cu instituţii de învăţământ superior, şase dintre ele fiind cu acord dublu de practică şi studiu, iar patru strict pentru practică în domeniul hotelier pentru cele două secţii de turism de la universitate. Au fost selectaţi deja în cadrul unor proceduri interne 16 studenţi pentru stagiile de practică şi 18 pentru cele de studiu, iar în luna aceasta vor fi demarate selecţii pentru stagiile de predare şi formare ale personalului academic şi administrativ.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce urmează după David?

Nicolae GRECU

Ce urmează după David?

Va rămâne copilul minune din înotul românesc un star nemuritor, rece şi singur sau va fi pionul unei emulaţii atât de necesare în sportul autohton?

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Ideile învăţaţilor ardeleni privitoare la originea romană a poporului român şi la caracterul latin al limbii române au fost receptate şi împărtăşite şi de păturile cultivate ale societăţii din Moldova şi Valahia, contribuind la accelerarea procesului de modernizare, în sensul occidentalizării.

Cât de eficiente sunt pieţele?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Cât de eficiente sunt pieţele?

Titlul este extrem de îndrăzneţ deoarece dialectica privind eficienţa sau ineficienţa pieţelor se găseşte permanent într-un impas. Sistemele complexe nu pot fi înţelese dintr-o perspectivă simplistă. Interogaţia poate fi încadrată în ceea ce Andrei Pleşu numea întrebări „mari” sau „ruseşti”, ceea ce poate conduce spre un drum fără oprire. 

Franţa, în echilibru fragil

Alexandru CĂLINESCU

Franţa, în echilibru fragil

Dezavuarea lui Macron şi a politicii sale este fără echivoc. Partidul preşedintelui LREM (La République En Marche) a fost din capul locului o construcţie artificială, o ficţiune. LREM a canibalizat cele două mari partide tradiţionale de la dreapta şi de la stânga (...). Reformele pe care le promitea Macron au rămas, aproape toate, literă moartă. Preşedintele a preferat să apeleze la ceea ce se numeşte „democraţie directă”, organizând dezbateri naţionale (ineficiente) şi înfiinţând organisme artificiale („Convenţia cetăţenească pentru climat” - „cetăţenesc” este un cuvânt magic, sugerând racordarea la tradiţia republicană).

pulspulspuls

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Foială mare de câteva zile la poştalionul ieşean, stimaţi telespectatori. Motivul: nu vreo chestiune profesională sau vreun eveniment legat de instituţiune, ci cu totul altceva: faptul că şeful de la Iaşi, un locotenent de-al menajerului de oraş Grămadă, va candida la alegerile pemepiste din filiala judeţeană, alegeri care au loc chiar astăzi. 

Caricatura zilei

Tik Tok Yoga

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.