Proiect de 55 de milioane lei derulat la Iaşi de fiul lui Silviu Prigoană
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 06.03.2021

Proiect de 55 de milioane lei derulat la Iaşi de fiul lui Silviu Prigoană

GALERIE
Honorius Prigoana
  • Honorius Prigoana
- +

Finanţarea nerambursabilă va fi folosită la construirea unui incubator de afaceri la Miroslava, lângă fabrica Delphi pe un hectar. În doi ani de la finalizarea proiectului ar trebui să fie lansate 80 de companii start-up.

Cel mai mare proiect privat cu fonduri europene din zona de nord-est a ţării este derulat în Miroslava de fiul unui cunoscut om de afaceri din Bucureşti. Honorius Prigoană, fiul lui Silviu Prigoană, prin intermediul firmei Perspectives Constructions Invest SRL a accesat o finanţare nerambursabilă pentru construirea unui incubator de afaceri în Miroslava. Societatea are la dispoziţie o suprafaţă de 10.000 mp în parcul industrial de lângă Delphi, teren pe care are drept de superficie încheiat cu autoritatea locală.

În ce constă proiectul

Valoarea totală a proiectului se ridică la 55 milioane lei şi are ca scop sprijinirea start-up-urilor în domeniul IT. Fiecare firmă incubată va beneficia de un spaţiu de desfăşurare a activităţii şi implicit acces la toate facilităţile acestuia: energie, apă, servicii de telefonie, servicii de internet, mobilier, dotări specifice domeniului de activitate - echipamente IT şi software, săli de conferinţe, facilităţi pentru recreere şi altele. De asemenea, firmele ar urma să aibă, printre altele, acces la servicii de formare profesională (financiar, contabilitate şi juridic), la fonduri neguvernamentale şi la relaţii contractuale cu universităţi şi institute de cercetare şi dezvoltare. „Piaţa-ţintă căreia se adresează Incubatorul de afaceri - Perspectives este reprezentantă de întreprinderile mici şi mijlocii cu o vechime mai mică de 3 ani, din domeniul IT localizate în judeţul Iaşi şi în judeţele învecinate (Suceava, Vaslui, Botoşani şi Neamţ)“, se arată în fişa de proiect pusă la dispoziţia „Ziarului de Iaşi“ de Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Est (ADRNE). Contractul de finanţare europeană a fost semnat vara trecută, dar deocamdată nu au fost lansate achiziţii în cadrul proiectului. În doi ani de la finalizarea proiectului, estimările iniţiatorului incubatorului de afaceri sunt că vor fi incubate 80 de companii start-up.

Cine sunt acţionarii firmei Perspectives

Firma Perpectives Constructions Invest SRL are sediul în Bucureşti şi este deţinută în cotă egală de Honorius Prigoană şi Ştefan Constantinescu. Pe cei doi îi leagă mai multe societăţi în care sunt asociaţi, iar unele au interese la Iaşi. Două exemple în acest sens sunt Tehnorom şi Teh Constructions, ambele cu sediul în Iaşi. De asemenea, ei sunt parteneri cu „deputatul-fantomă“ de Iaşi, Nicolae Bănicioiu, parlamentar promovat pe lista PSD Iaşi, dar care a trecut prin capitala Moldovei doar foarte rar. Bănicioiu, Prigoană şi Constantinescu deţin firma Cancer Clinic Management SRL. În ceea ce priveşte activitatea publică a lui Constantinescu, el a apărut, în 2009, pe lista celor care au sponsorizat PDL în campania electorală cu o sumă consistentă (50.000 lei). Societatea Perspectives a fost înfiinţată în 2012 şi are ca domeniu de activitate preponderent „dezvoltare (promovare) imobiliară“. Anul trecut, firma a avut o cifră de afaceri de 4,3 milioane lei, un profit de aproape 200.000 lei şi un număr mediu de 11 angajaţi.

În schimb, în perioada 2013 - 2017, profitul firmei a fost de cel puţin 1,5 milioane lei, vârful fiind înregistrat în 2017 (5,6 milioane lei). Contractul european de finanţare a fost semnat în iunie 2019, dar a ieşit la iveală recent odată cu publicarea de către ADRNE a listei actualizate cu beneficiarii de fonduri în cadrul Programului Operaţional Regional (POR). Valoarea totală a proiectului se ridică la 55,7 milioane lei, iar asistenţa financiară nerambursabilă este de aproape 30 milioane lei. Construirea incubatorului de la Miroslava este cel mai mare proiect privat semnat în cadrul POR în zona de nord-est a ţării, podiumul fiind completat de un proiect din Suceava (incubator afaceri industrii creative, 25 milioane lei) şi altul Bacău (incubator afaceri inovative, 21 milioane lei). „Ziarul de Iaşi“ a încercat ieri să-i contacteze pe acţionarii firmei pentru mai multe detalii privind proiectul derulat, dar fără succes. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Proiectele, iluzii în fotbalul ieşean

Nicolae GRECU

Proiectele, iluzii în fotbalul ieşean

Atunci, când Politehnica va fi un club puternic, când Copoul va fi un punct de atracţie pentru fotbaliştii din toată Moldova, atunci ne putem gândim şi la antrenorul necesar pentru a râvni la performanţă

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Monumenta linguae Dacoromanorum. Scurt istoric al unui proiect filologic major (IV)

Eugen MUNTEANU

Monumenta linguae Dacoromanorum. Scurt istoric al unui proiect filologic major (IV)

În foiletonul de faţă autorul evidenţiază rolul pe care l‑a jucat proiectul MLD la trezirea printre tinerii cercetători a interesului pentru studiile biblico-filologice.

Hirotonie de Episcop: Preasfinţitul Nichifor Botoşăneanul

pr. Constantin STURZU

Hirotonie de Episcop: Preasfinţitul Nichifor Botoşăneanul

Mâine va fi hirotonit noul Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iaşilor, Nichifor Botoşăneanul, ales de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române în şedinţa sa din 25 februarie 2021. Acest post de Episcop-vicar era vacant după ce, anul trecut, Preasfinţitul Părinte Calinic Botoşăneanul a fost ales şi întronizat Arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor. Vorbim, aşadar, despre un eveniment rar, un moment istoric. În Catedrala Mitropolitană din Iaşi, precedenta hirotonie de episcop săvârşită a fost tocmai cea a Preasfinţitului Calinic Botoşăneanul, în urmă cu 30 de ani, pe 25 martie 1991.

Ce înseamnă să ai de-a face cu o lume mult prea complexă ca să o poţi înţelege pe deplin? (I)

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Ce înseamnă să ai de-a face cu o lume mult prea complexă ca să o poţi înţelege pe deplin? (I)

Azi vă voi familiariza cu câteva dintre ideile şi teoriile unui om de ştiinţă, eseist, filozof şi fost trader, unul dintre cei mai cunoscuţi şi urmăriţi specialişti în înţelegerea probabilităţii, incertitudinii şi riscului. Fie că vorbim de lebădă neagră, (anti)fragilitate, sisteme complexe, stresor, şoc, criză, instabilitate, volatilitate sau predictibilitate, aceste noţiuni sunt extrem de criticate de către multe gulere scrobite ale orgolioşilor scientişti.

pulspulspuls

Suferinţele discrete ale madamei

Suferinţele discrete ale madamei

Una mai molcuţă, de uichend, pe azi, dacă tot e sâmbătă şi e aşa frig afară. Şi ce ar putea fi mai moale şi mai pufos decât opera lirică, stimaţi telespectatori, şi mai ales graniţa penală a acesteia cu politichia mâloasă de Bahlui? 

Caricatura zilei

De citit

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.