anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 05.08.2020

Proiect de construire a 21 de case în zona Cimitirului Evreiesc

GALERIE
case
  • case
- +

Primăria Iaşi anunţă o dezbatere publică în care vor fi discutate nu mai puţin de 14 proiecte imobiliare. Ziua aleasă de municipalitate este 7 aprilie. În acelaşi timp, instituţia a anulat mai multe licitaţii pentru închirierea de locuri de parcare cu scopul de a preveni răspândirea noului coronavirus (Covid - 19). Procedurile trebuiau să aibă loc în a doua jumătate a lunii martie. Printre licitaţiile anulate se numără inclusiv cele două proceduri programate pentru şos. Naţională (tronsonul cuprins între Podul de Piatră şi Podu Roş) unde sunt disponibile 116 locuri.

Proiect de amploare în Păcurari şi Tătăraşi

Dintre cele 14 proiecte imobiliare, două iniţiative sunt de remarcat având în vedere amploarea acestora. Unul dintre proiecte face referire la un amplasament din Păcurari, în imediata vecinătate a Cimitirului Evreiesc. Proiectul este iniţiat de o persoană fizică, dar, din informaţiile „Ziarului de Iaşi“, terenul este pe cale de a fi vândut către o companie de dezvoltare imobiliară (Kiaf Invest SRL). Proiectul modifică un plan urbanistic zonal aprobat încă din anul 2005. Conform planşei anexate la proiect, sunt propuse 21 de imobile, fiecare cu câte 2 etaje. Terenul are o suprafaţă totală de 21.100 mp şi are deschidere la trei străzi: Ion Nistor, Iancu Flondor şi un drum pietruit pe latura de est a proprietăţii.

„Dezvoltarea zonei studiate se face în sensul realizării unui ansamblu rezidenţial format din locuinţe colective amplasate în sistem înşiruit şi izolat“, se arată în proiectul urbanistic publicat de Primăria Iaşi.

Cele 21 de imobile vor avea fiecare câte 3 sau 4 apartamente pe nivel (parter, etaj 1 şi etaj 2), unele construcţii având şi demisol (câte 2 apartamente.

„Astfel, rezultă un număr total de aproximativ 260 de apartamente cu 1, 2 sau 3 camere, pentru care s-au prevăzut 359 locuri de parcare“, se mai precizează în proiect.

O altă iniţiativă de amploare este propusă în Tătăraşi de către Inter-Doga, proprietarul ansamblului „Green Park“. Este vorba despre un proiect lansat oficial acum doi ani şi resuscitat anul acesta: un complex de clădiri în faţa ansamblului rezidenţial menţionat (între străzile Fântânilor şi Aurel Vlaicu). În complex vor fi mai multe tronsoane lipite unul de altul cu un regim variabil: de la parter şi mezanin şi până la 20 etaje (un corp de clădire spre Aurel Vlaicu). Parcajele vor fi amenajate în subteran şi parţial la sol.

„Pentru suprafaţa construită desfăşurată totală rezultată în urma soluţiei de mobilare urbană trebuie realizat un număr de 373 de locuri de parcare pentru rezidenţi în subsolul clădirilor propuse“, se arată în proiectul în PUZ.

Suprafaţa totală de teren pe care o deţine în proprietate investitorul ajunge la 8.000 mp. Complexul de clădiri va cuprinde locuinţe colective, spaţii de birouri şi spaţii comerciale.

Celelalte proiecte imobiliare care vor face obiectul dezbaterii de pe 7 aprilie fac referire la noi blocuri cu regim mic sau mediu de înălţime în zone precum Tudor Vladimirescu, Centru şi Moara de Vânt.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Trei sferturi de secol în era nucleară

Lucian DÎRDALA

Trei sferturi de secol în era nucleară

În spatele imaginilor cu cel mai mare impact la public - şi care ţin de războiul convenţional - se află realitatea unei cursei nucleare care, nemaifiind una „în doi”, este nouă şi periculoasă.

Filmuletul zilei

opinii

Gândirea liberă, limpede şi reacţionară

Florin CÎNTIC

Gândirea liberă, limpede şi reacţionară

Cum trăim timpuri apăsătoare în care comandourile ideologice ale stângii impun, asemenea fasciştilor anilor 30, violenţă şi castrare pentru libertatea de expresie, e reconfortant să regăseşti, măcare insular, câte o voce critică şi nealiniată.

Suflete în ceaţă

Radu PĂRPĂUȚĂ

Suflete în ceaţă

Generaţia COVID

Ioan MILICĂ

Generaţia COVID

Cum se va numi generaţia de cobai supuşi unui simulacru educativ de amploare planetară? Cum se va numi generaţia ale cărei rădăcini în universul şcolar sunt retezate tot mai iute pe măsură ce timpul de izolare creşte? Cum se va numi generaţia de absolvenţi care vor căpăta diplome fără să fi ştiut vreodată ce miros are un manual abia ieşit de sub tipar sau fără să fi văzut cum arată un educator, un învăţător sau un profesor în carne şi oase?

pulspulspuls

Un penthouse de 300.000 de coco, scos la vânzare cu viteză. Hopaa!?

Un penthouse de 300.000 de coco, scos la vânzare cu viteză. Hopaa!?

Apropo de arestările anului, ne spune amicul Archibald Tănase că, în ultima vreme, printre băieţii cu bani din târg se bârfeşte că un ditamai penthouse-oiul din Copou pe care l-a ridicat pe bloc un personagiu aflat la ţuhaus ar fi de fapt donaţie ultrasecretă către un personagiu public foarte vilofil, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Muzică inspirațională

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.