anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 06.07.2022

Proiect de suflet: Elevii fără auz strâng fonduri pentru Festivalul „Prichindeii veseli“

GALERIE
prichindeii veseli
 • prichindeii veseli
- +

Elevii de la Liceul Tehnologic Special „Vasile Pavelcu“ din Iaşi, în parteneriat cu Asociaţia Naţională a Profesorilor pentru Elevi cu deficienţe de auz „Virgil Florea“ din Iaşi, demarează Campania de strângere de fonduri „Diferiţi, dar împreună“.

Liceul organizează din 2009 această campanie în vederea strângerii de fonduri pentru a susţine Festivalul Naţional de teatru de păpuşi şi pantomimă „Prichindeii veseli“, destinat copiilor cu deficienţă de auz, care în acest an a ajuns la acea de-a VIII-a ediţie.

Cele două spectacole caritabile care au rolul de a aduna fonduri vor avea loc pe 20 aprilie, în Sala Teatru la Cub a Teatrului Naţional „Vasile Alecsandri“ din Iaşi. Evenimentul „Rază de soare“ va începe de la ora 9 şi va aduce pe scenă elevi din cele 6 şcoli speciale din judeţul Iaşi - Şcoala Gimnazială Specială „Constantin Păunescu“ Iaşi, Colegiul Tehnic „Ion Holban“ Iaşi, Şcoala Gimnazială Specială Paşcani, Liceul Special „Moldova“ Tg. Frumos, Liceul Tehnologic Special „Trinitas“ Tg. Frumos şi Liceul Tehnologic Special „Vasile Pavelcu“ Iaşi. În aceeaşi zi, între orele 11.30 şi 13, va avea loc cel de-al doilea concert, „Zâmbet de copil“, organizat cu sprijinul Centrului Logopedic Interşcolar Iaşi, unde vor fi prezentate momente artistice susţinute de preşcolari şi elevi din şcolile de masă.

Tot la Liceul „Pavelcu“, din această lună se va deschide un nou atelier de terapie ocupaţională prin olărit. Acesta a fost organizat şi dotat prin proiectul „Sunetul lutului“ al Asociaţiei persoanelor cu deficienţe de auz „ Ascultă viaţa!“ din Sibiu şi sprijinul financiar al Fundaţiei Pentru Comunitate şi MOL România.

„Peste 60 de copii cu deficienţă de auz ce beneficiază de serviciile educaţionale oferite de Liceul Tehnologic Special «Vasile Pavelcu» din Iaşi vor participa la activităţi artistice de tip meşteşug olărit prin care îşi pot dezvolta unele abilităţi de viaţă independentă“, a precizat Coca Marlena Vasiliu, directorul Liceului „Pavelcu“.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Despre cotele de gen

Despre cotele de gen

În principiu, nu ar trebui să ne iluzionăm că introducerea cotelor de gen ar perturba prea mult mecanismele clientelare care continuă să inspire, în România, recrutarea şi promovarea politică.

opinii

Noaptea de Sânziene

Florin CÎNTIC

Noaptea de Sânziene

Într-un răspuns adresat lui Şerban Cioculescu, care criticase Itinerariul său spiritual, Mircea Eliade spunea: „nu scriem un tratat asupra esenţei funcţiunilor spirituale; ci trasăm linii de orientare pe o hartă nelămurită”. Şi noi.

Visez, scriu... (I)

Radu PĂRPĂUȚĂ

Visez, scriu... (I)

Odată cu vârsta caut tot mai abitir lucrurile vechi, trecute şi aflate în derivă. Visez, scriu. Constat tot mai clar chestiunea asta. Mai bine zis, mai evident, mai pregnant, căci clar nu e nicidecum. Ba chiar înceţoşat, ca prin sită. 

Vacanţele muzicale de la Piatra Neamţ (I)

Alex VASILIU

Vacanţele muzicale de la Piatra Neamţ (I)

Însemnările de astăzi pot începe cu o întrebare: este bine că există pe meleagurile româneşti atâtea festivaluri? Răspunsul nu poate fi, în principiu, decât afirmativ. Deşi inflaţia acestor întâmplări (şi în domeniul artistic) poate slăbi interesul publicului, care nu mai percepe la adevăratele dimensiuni semnificaţiile de eveniment, există spaţiu de desfăşurare pentru oricine are idei interesante, originale.

pulspulspuls

Hopa: se conturează un tandem surpriză în politichia mâloasă de Bahlui!

Hopa: se conturează un tandem surpriză în politichia mâloasă de Bahlui!

Vă povesteam noi ieri aicea, stimaţi telespectatori, despre cum au apărut pe piaţa politichiei de Bahlui primele semne ale conturării unui viitor tandem de candidaturi Cejău-Premărie, în persoanele stimabililor Măricel-Mihăiţă. 

Caricatura zilei

Conferința lui Iohannis

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.