Proiect de un milion de euro la Tomeşti. Servicii sociale pentru cei năpăstuiți de soartă
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Proiect de un milion de euro la Tomeşti. Servicii sociale pentru cei năpăstuiți de soartă

GALERIE
tomesti
  • tomesti
- +

Un proiect de peste 4,5 milioane de lei, cofinanţat din Fodul Social European, va fi implementat la Tomeşti în perioada 1 ianuarie 2021 – 30 decembrie 2022. 

Proiectul, "Împreună pentru Poiana Vlădicăi", este realizat de către UAT Comuna Tomeşti în parteneriat cu Fundaţia Corona Iaşi şi Şcoala Gimnazială Chicerea, având drept scop reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie şi excluziune socială de la nivelul GAL Poiana Vlădicăi din comunele Tomeşti şi Holboca. Demersul cuprinde implementarea de măsuri integrate adresate unui număr de 250 de persoane, urmând să fie oferite servicii sociale pentru un număr de 125 de adulţi şi 125 de copii aflaţi în risc de sărăcie sau excluziune socială.

Astfel, persoanele adulte vor beneficia de informare, consiliere şi sprijin în vederea depăşirii situaţiei de criză în care se află, dar şi asistenţă şi suport pentru familie, stabilirea unui plan individualizat de intervenţie integrată la nivel de individ sau servicii pentru dezvoltarea deprinderilor de viaţă independentă. Copiii vor beneficia de consiliere psihosocială şi suport emoţional, socializare şi petrecerea timpului liber, dar şi suport pentru dezvoltarea abilităţilor de viaţă independentă. Serviciile se vor furniza prin Punctul Unic de Acces (PUA) ce va funcţiona în cadrul Primăriei Comunei Tomeşti şi în Centrul de zi "Sfânta Maria" din satul Tomeşti. De asemenea, vor fi oferite servicii educaţionale pentru cei 125 de copii, iar adulţii vor fi sprijiniţi în vederea găsirii unui loc de muncă.

Bugetul total eligibil al proiectului este de 4.643.985,80 de lei, din care valoare eligibilă nerambursabilă este 4.411.786,53 de lei, valoare eligibilă nerambursabilă din bugetul naţional este 160.964,24 lei, iar valoare cofinanţării partenerilor publici este de 71.235,03 de lei. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Apărarea şi rechizitoriul lui VV. De unde atâta pasiune?

Cosmin PAȘCA

Apărarea şi rechizitoriul lui VV. De unde atâta pasiune?

Rămâne de văzut dacă demiterea lui Voiculescu, întâmplător chiar după anunţata depolitizare a CAS-urilor, va aduce o binemeritată linişte în societate (că în „sistem” cu siguranţă va aduce). În toate cazurile, patima cu care opinia publică s-a raportat la mandatul lui VV, tangentă cu metafizica, ar merita nişte studii sociologice sănătoase.

Filmuletul zilei

opinii

K1 didactic

Codrin Liviu CUȚITARU

K1 didactic

„Ai căpătat contuziile la un meci!” „Oh, nu!” a răspuns Noe. „Nu sunt în faza meciurilor. Învăţ. Aveam însă de predat, la anul I B, portretul lui Ştefan cel Mare, făcut de Grigore Ureche. Am vrut să-i dau culoare marţială, chiar dacă nu lupt încă în ring. Am cerut un voluntar pentru rolul domnitorului. Am precizat că eu voi fi un boier inocent. S-a oferit Mişa Ovinuţ, băietanul creţ din Vaslui. M-a rupt, frate, nu altceva! A interpretat, cred, sintagma degrabă vărsătoriu de sânge nevinovat extrem de literal.”

Datoria publică în contextul crizelor

Alin ANDRIEȘ

Datoria publică în contextul crizelor

Datoria publică a crescut considerabil în ultimele decenii în majoritatea economiilor şi această tendinţă a fost amplificată de actuala criză de sănătate.

La Cristeşti Regiunea din cuvinte a coborât efectiv în stradă

George ŢURCĂNAŞU

La Cristeşti Regiunea din cuvinte a coborât efectiv în stradă

Politicienii Bucureştiului ar trebui să ţină seama de faptul că în faţa lor se află acum o mulţime pentru care discursul reţinut şi pedant nu mai e o opţiune! Aceiaşi politicieni ai centrului ar mai trebui să ţină seama şi de faptul că viteza cu care se propagă ideile regionaliste şi se revizuiesc convingerile personale ale trăitorilor din regiune noastră accelerează. Cu alte cuvinte, dragi politicieni de la centru, regionalismul în Moldova nu (mai) e o fandoseală, aşa cum mulţi dintre voi aţi sperat să fie. Culmea e că şi voi aţi pus umărul la această accelerare, prin preluarea ideilor vehiculate de unii membri ai MDM, IpA8 sau MVA în campaniile electorale mai recente.

pulspulspuls

Traseu bătut în cuie de la Bucureşti pentru Paralexe

Traseu bătut în cuie de la Bucureşti pentru Paralexe

Pentru că, iată, de vreo două zile încoace tot auzim cum se fac şi se desfac scenarii care mai de care despre ce se va întâmpla la vârful filialei liberale de la Iaşi în perioada următoare, am zis că e cazul să vă spunem şi noi ce-am auzit pe ici pe colo. 

Caricatura zilei

Mutare

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.