Proiect educaţional de peste 3,5 milioane lei, aproape de final
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Proiect educaţional de peste 3,5 milioane lei, aproape de final

GALERIE
Scoala Vlahuta Iasi
  • Scoala Vlahuta Iasi
- +

Asociaţia „Salvaţi Copiii” Iaşi semnalează faptul că foarte mulţi dintre copiii din judeţ întâmpină dificultăţi de adaptare după tranziţia de la un ciclu de învăţământ la altul. Astfel, potrivit reprezentanţilor organizaţiei, "momentele de tranziţie pot genera stres, emoţii şi tensiuni care blochează sau stagnează capacitatea de învăţare şi adaptare a copiilor la o diversitate de stiluri de predare, discipline şi sarcini". 

În acest sens, organizaţia implementează, în parteneriat cu Şcoala Gimnazială "Alexandru Vlahuţă" din Iaşi, un program pilot de dezvoltare a abilităţilor socio-emoţionale şi de învăţare în valoare totală de 3.584.503  de lei din care 3.566.145  de lei reprezintă valoarea cofinanţării UE. Proiectul se află deja în ultima perioadă a implementării, în urma activităţii începute în urmă cu trei ani reprezentanţii asociaţiei derulând activităţi pregătitoare, educative şi de orientare pentru copiii care urmează să intre într-un alt ciclu şcolar.

Proiectul, intitulat "Şcoala DA!", are drept scop împiedicarea eşecului şcolar, mai ales în cadrul comunităţilor sărace din municipiul Iaşi. "Identificând legături strânse între sărăcie, eşec şi abandon şcolar, marginalizare şi segregare, au fost realizate intervenţii directe pentru 240 de cadre didactice şi pentru 430 de copii: 80 de copii de vârstă antepreşcolară, 60 de copii de vârstă preşcolară, 220 elevi din ciclurile primar, gimnazial şi liceal, 70 copii/ adolescenţi care au abandonat şcoala/nu au frecventat niciodată şcoala. Pentru a susţine intervenţiile directe pentru aceşti copii, proiectul a oferit servicii de formare pentru 100 de angajate ale Direcţiei Creşe Iaşi, un program de educaţie parentală pentru 60 de părinţi, crearea a două noi grupe de antepreşcolari", au menţionat reprezentanţii Asociaţiei „Salvaţi Copiii” Iaşi.

Proiectul este susţinut printr-un parteneriat strategic local, Asociaţia „Salvaţi Copiii” Iaşi fiind solicitantul. Alături de ONG, se regăsesc Şcoala Gimnazială "Ion Neculce", Direcţia Creşe Iaşi, municipiul Iaşi, în calitate de parteneri, iar Şcoala Gimnazială "Alexandru Vlahuţă" şi Colegiul Pedagogic "Vasile Lupu" în calitate de parteneri asociaţi. Proiect este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014 – 2020, urmând să se încheie în luna mai a acestui an.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Apărarea şi rechizitoriul lui VV. De unde atâta pasiune?

Cosmin PAȘCA

Apărarea şi rechizitoriul lui VV. De unde atâta pasiune?

Rămâne de văzut dacă demiterea lui Voiculescu, întâmplător chiar după anunţata depolitizare a CAS-urilor, va aduce o binemeritată linişte în societate (că în „sistem” cu siguranţă va aduce). În toate cazurile, patima cu care opinia publică s-a raportat la mandatul lui VV, tangentă cu metafizica, ar merita nişte studii sociologice sănătoase.

Filmuletul zilei

opinii

K1 didactic

Codrin Liviu CUȚITARU

K1 didactic

„Ai căpătat contuziile la un meci!” „Oh, nu!” a răspuns Noe. „Nu sunt în faza meciurilor. Învăţ. Aveam însă de predat, la anul I B, portretul lui Ştefan cel Mare, făcut de Grigore Ureche. Am vrut să-i dau culoare marţială, chiar dacă nu lupt încă în ring. Am cerut un voluntar pentru rolul domnitorului. Am precizat că eu voi fi un boier inocent. S-a oferit Mişa Ovinuţ, băietanul creţ din Vaslui. M-a rupt, frate, nu altceva! A interpretat, cred, sintagma degrabă vărsătoriu de sânge nevinovat extrem de literal.”

Datoria publică în contextul crizelor

Alin ANDRIEȘ

Datoria publică în contextul crizelor

Datoria publică a crescut considerabil în ultimele decenii în majoritatea economiilor şi această tendinţă a fost amplificată de actuala criză de sănătate.

La Cristeşti Regiunea din cuvinte a coborât efectiv în stradă

George ŢURCĂNAŞU

La Cristeşti Regiunea din cuvinte a coborât efectiv în stradă

Politicienii Bucureştiului ar trebui să ţină seama de faptul că în faţa lor se află acum o mulţime pentru care discursul reţinut şi pedant nu mai e o opţiune! Aceiaşi politicieni ai centrului ar mai trebui să ţină seama şi de faptul că viteza cu care se propagă ideile regionaliste şi se revizuiesc convingerile personale ale trăitorilor din regiune noastră accelerează. Cu alte cuvinte, dragi politicieni de la centru, regionalismul în Moldova nu (mai) e o fandoseală, aşa cum mulţi dintre voi aţi sperat să fie. Culmea e că şi voi aţi pus umărul la această accelerare, prin preluarea ideilor vehiculate de unii membri ai MDM, IpA8 sau MVA în campaniile electorale mai recente.

pulspulspuls

Traseu bătut în cuie de la Bucureşti pentru Paralexe

Traseu bătut în cuie de la Bucureşti pentru Paralexe

Pentru că, iată, de vreo două zile încoace tot auzim cum se fac şi se desfac scenarii care mai de care despre ce se va întâmpla la vârful filialei liberale de la Iaşi în perioada următoare, am zis că e cazul să vă spunem şi noi ce-am auzit pe ici pe colo. 

Caricatura zilei

Abrogare ordin

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.