anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

duminica, 14.08.2022

Proiect Erasmus, de cooperare internaţională, la Şcoala "B.P. Haşdeu"

GALERIE
scoala Iasi
 • scoala Iasi
- +

Punct final al Proiectului Erasmus KA1 “Diversitate, modernitate şi motivaţie pentru egalitate de şanse" la Şcoala Gimnazială "Bogdan Petriceicu Haşdeu". Proiectul care s-a desfăşurat în perioada iunie 2020 – aprilie 2022, se înscrie în seria proiectelor de cooperare internaţională derulate la cea mai mare şcoală gimnazială din municipiu încă din 2002. 

“Proiectul a oferit unui număr de nouă cadre didactice din şcoală, mare parte la prima mobilitate ocazia de a participa la trei cursuri de formare, dar şi de a interacţiona cu profesori din alte ţări, de a cunoaşte instituţii şcolare din străinătate, de a se familiariza cu practici educaţionale diferite. Proiectul a adus beneficii importante comunităţii noastre şcolare mai ales prin temele abordate, de real interes pentru contextul actual", a declarat prof. Luminiţa Doru, directorul Şcoalii Gimnaziale „B.P. Haşdeu”.

Proiectul a cuprins de fapt trei cursuri, organizate şi desfăşurate în trei ţări : Portugalia, Spania şi Grecia. Primul curs derulat în august 2021, a abordat metoda predării-învăţării bazate pe investigaţie, metodă care poate conduce la creşterea motivaţiei şcolare a elevilor cu risc de abandon sau eşec şcolar. “Cel de-al doilea curs derulat la Barcelona şi-a propus să ofere o perspectivă asupra celor mai bune prctivi şi modalităţi concrete de utilizare a tehnologiilor, soluţii web şi aplicaţiilor interactive care pot susţine şi îmbunătăţi activitatea de învăţare. Cel de-al treilea curs, desfăşurat la Pireu, Grecia, a subliniat importanţa promovării toleranţei, a acceptării diversităţii, în cadrul şcolii", a precizat prof. Anca Lungu, coordonatorul proiectului.

Proiectul s-a încheiat cu o conferinţă, la care au participat aproximativ 100 de cadre didactice din judeţ. Conferinţa a avut drept scop diseminarea informaţiilor acumulate de cei nouă profesori care au participat la cursuri. În deschiderea conferinţei de diseminare, lector univ.dr. Elena Seghedin, de la Faculatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei din cadrul UAIC, a ţinut să sublinieze importanţa formării capacităţii reflexive pentru dascăli în contextul procesului de perfecţionare continuă.

“Formarea iniţială, inclusiv acel an de debutăţie, înseamnă a recunoaşte că faci parte dintr-un grup profesional special. Fără acest model profesional, nu ar exista profesionişti într-o societate dată. Medicii, juriştii, poliţiştii, politicienii, toţi trec prin şcoală. Dacă noi, această breaslă, nu am fi îngrijoraţi de ceea ce înseamnă transmiterea valorilor autentice, vă imaginaţi ce haos ar fi în societate ! Şi atunci spune – «Oare prestaţia mea ca şi profesor, ar trebui să aibă aceată grijă a omului ca întreg?» Până la urmă, avem în faţă nişte viitori adulţi. Sunt, într-adevăr, în miniatură, dar sunt nişte personalităţi, şi trebuie să reflectăm la acest aspect", a subliniat lect.univ.dr. Elena Seghedin.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Pohtiţi la fotbal!

Nicolae GRECU

Pohtiţi la fotbal!

N-a fost nevoie de îndemnuri bombastice precum cele din titluri; românii reîncep să vină la fotbal pentru că au pentru cine.

opinii

Mitocanul de la volan (I)

Eugen MUNTEANU

Mitocanul de la volan (I)

Suntem asaltați zilnic cu știri și imagini despre accidente de circulație atroce. Statisticile spun că România este țara europeană cu cei mai mulți morți în accidente de circulație. Dincolo de precaritatea șoselelor, cred că o cauză a acestei situații îngrijorătoare este și existența în libertate a fiarei sălbatice pe care am ales să o numesc mitocanul de la volan.

Dobânda, de la păcat (medieval), la virtute (modernă)

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Dobânda, de la păcat (medieval), la virtute (modernă)

Știința economică modernă s-a desprins din ceea ce era cunoscut în mediul academic timpuriu drept filosofie morală. Acțiunile și comportamentele din sfera economică (de exemplu, comerțul, formarea prețurilor, rolul dobânzii în tranzacțiile comerciale, etc.) erau reglementate de Biserică vreme de secole întregi. 

O limbă din prefabricate

Alexandru CĂLINESCU

O limbă din prefabricate

Un fenomen frapant care se petrece astăzi este ceea ce aş numi proliferarea prefabricatelor. Nu e ceva nou, dar devine tot mai accentuat şi, pentru cine ţine la expresivitatea limbii, tot mai supărător. Spun „prefabricate” pentru că e vorba de cuvinte şi formule luate de-a gata şi puse uneori în cele mai neaşteptate contexte. Au făcut de pe acum o glorioasă carieră la televiziune, politicienii şi jurnaliştii le rostesc cu o voluptate solemnă, convinşi că impresionează publicul printr-un limbaj elevat.

pulspulspuls

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

Ehehei, iubiţi dreptcredincioşi, iată că încurcate mai sunt căile Domnului de când treburile lumeşti şi dorinţele de parvenire şi câştig şi-au băgat coada tot mai adânc în sânul şi buzunarele largi de popă ale unor înalţi prelaţi din mitropolia noastră de la Iaşi, atât de greu încercată în ultima vreme. Iacătă aşadar, dragilor, ce au mai putut zămisli minţile întunecate de aceste lucrături diavoleşti: citiţi şi vă cruciţi, nu alta! 

Caricatura zilei

Ambulanța

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.