Proiect european la Liceul „Alecsandri“
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 27.11.2020

Proiect european la Liceul „Alecsandri“

GALERIE
Liceul Vasile Alecsandri
  • Liceul Vasile Alecsandri
- +

Elevii de la Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri“ învaţă cum să folosească noile tehnologii pentru rezolvarea problemelor de mediu în cadrul unui proiect european. Ultima activitate din cadrul proiectului a avut loc în perioada 27 ianuarie - 1 februarie, o echipă formată din 11 elevi şi 4 cadre didactice de la colegiul ieşean participând la activitatea de predare, învăţare şi formare organizată la la Korbinian-Aigner-Gymnasium din Erding, Germania.

 Proiectul „Problem solving in MINT or STEAM subjects in schools in Northern Ireland, Romania and Germany“ se află în ultimul an de implementare, şcolile partenere lucrând în acest moment la realizarea produselor finale. Astfel, la activitatea desfăşurată în Germania, elevii de la cele trei şcoli partenere au lucrat în echipă şi au realizat postere şi materiale de prezentare a proiectului. „Toată experienţa acumulată a fost prezentată în cadrul unui film comun, îndeplinind unul dintre obiectivele stabilite iniţial.

Programul mobilităţii a inclus o vizită de studiu la Airbus, unde ni s-au prezentat cele mai recente proiecte de inovare în domeniul tehnologiilor aeriene şi spaţiale, dar şi informaţii referitoare la dezvoltarea profesională a celor care doresc să lucreze într-o companie multinaţională“, au specificat reprezentanţii liceului ieşean. Elevii au participat şi la activităţi de recreere, precum o seară culturală sau un workshop de gătit şi au pregătit un program artistic care să prezinte tadiţiile fiecărei ţări paticipante. Materialele realizate de către elevi în cadrul activităţii din Germania pot fi consultate pe site-ul liceului ieşean. Proiectul se va încheia oficial în luna august a acestui an. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Mafia soft care ne papă lună de lună taxele şi impozitele

Dan CONSTANTIN

Mafia soft care ne papă lună de lună taxele şi impozitele

Până când acest sistem de promovare în instituţiile statului nu va fi spart, nu vom putea progresa, nu ne vom putea dezvolta, vom bălti însă în ignoranţă fără să ne dăm seama că taxele şi impozitele noastre merg la rudele, prietenii şi amantele lor.

Filmuletul zilei

opinii

Minciună, adevăr, ficţiune

Alexandru CĂLINESCU

Minciună, adevăr, ficţiune

Fake-news? Termenul desemnează un ghiveci în care intră zvonurile, legendele urbane, teoriile conspiraţioniste, minciunile politice, farsele de prost gust etc. Nici aici, nimic nou sub soare. Singura diferenţă - internetul ca mijloc de difuzare rapidă a informaţiilor, care pot fi adesea false, dar tot internetul e un mijloc extraordinar de verificare a lor (nu degeaba China comunistă controlează internetul).

Termic, hibrid, electric (III)

Neculai SEGHEDIN

Termic, hibrid, electric (III)

De ce lumea cumpără automobile electrice? Pentru că sunt la modă, pentru că sunt nepoluante (nu e chiar aşa!), pentru că sunt simple şi uşor de condus. Dezavantajele sunt costul ridicat, timpul de încărcare al acumulatorului relativ mare şi autonomia redusă.

„Spectacolul” aroganţei

Nicolae CREŢU

„Spectacolul” aroganţei

Între multiplele forme ale nesimţirii, afişate public, cu „panas”, de grobienii parveniţi ai deceniilor postdecembriste, una dintre cele mai mediatizate este cea legată de îmbăţoşatul moft al „beizadelelor”. 

pulspulspuls

Dom’ Vasile şi dom’ Vasilică: atenţie mare la aceştia doi!

Dom’ Vasile şi dom’ Vasilică: atenţie mare la aceştia doi!

Pentru că tot mai multă lume ne întreabă în ultima vreme ce se va alege de partidoiul ieşean după alegerile de săptămâna viitoare şi pe mâna cui va încăpea el, iacătă că l-am convocat de urgenţă la o cafeluţă pe amicul nostru Archibald Tănase, om cu doftorat magna cu lăute în sforăraie politică de Bahlui, ca să ne spună ce-a mai auzit despre chestiunea asta îmbârligată şi încotoşmănată în mai multe abureli de campanie. 

Caricatura zilei

Planul Aproape Naţional de Redresare şi Rezilienţă (zic aproape fiindcă Iașul nu este inclus)

Editia PDF

Bancul zilei

O ambulanta goneste pe strazi si, la o intersectie rastoarna si accidenteaza un pieton. Soferul coboara imediat, ridica victima (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.