Proiect ieşean apreciat de Comisia Europeană
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Proiect ieşean apreciat de Comisia Europeană

GALERIE
Veronica Mocanu
  • Veronica Mocanu
- +

Proiectul ieşean „Traista cu sănătate. Tradiţii sănătoase pentru copiii sănătoşi”, a fost premiat la începutul acestei luni de către Comisia Europeană. Proiectul s-a clasat pe locul I la categoria „Healthy Lifestyle Cities”, în cadrul ceremoniei 2020 EU Health Award, care a avut loc pe 2 martie. În cadrul evenimentului au fost desemnaţi câştigătorii la nivel european ai oraşelor, ONG-urilor, şcolilor şi grădiniţelor care promovează vaccinarea şi dezvoltă obiceiuri sănătoase la copiii.

La categoria „Healthy Lifestyle Cities”, Iaşul a surclasat proiectele din Ungaria şi Spania, fiind considerat ca fiind un model pentru cei care doresc să promoveze stilul de viaţă sănătos şi şcolile sănătoase. Programul „Traista cu sănătate. Tradiţii sănătoase pentru copiii sănătoşi” a fost iniţiat de prof. univ. dr. Veronica Mocanu (FOTO) de la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi, fiind implementat în grădiniţele şi şcolile din Iaşi din 2012, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi şi Primăria Iaşi. „Este un program care implică comunitatea şi care are ca scop dezvoltarea unor comportamente sănătoase privind alimentaţia şi stilul de viaţă, având la bază tradiţiile culturale locale. În acest proiect pilot 4.000 de copii au beneficiat de lecţii de nutriţie care au avut ca suport educaţional pachetul Traista cu sănătate. Activităţile interactive cu preşcolarii şi elevii din clasele primare privind alimentaţia sănătoasă, sportul şi mişcarea, concursurile atractive pe platforma proiectului, atelierele cu părinţii, cursurile de formare a profesorilor, etc”, au precizat reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi.

Premiul oferit constă şi într-o sumă de bani care poate fi folosită în implementarea de activităţi în cadrul proiectului. Prof. univ. dr. Veronica Mocanu, iniţiatorul programului, a precizat că „Am lucrat din greu în ultimii 8 ani pentru a atrage atenţia asupra problemelor legate de excesul de greutate în rândul copiilor din România, cât şi pentru a promova un mod de viaţă sănătos prin alimentaţie şi sport. Premiul de astăzi este atât o bucurie, dar şi o mare obligaţie pentru noi de a continua proiectul, de a ajunge cu materialele în cât mai multe şcoli din Iaşi şi apoi din ţară”, a precizat cadrul didactic universitar.

În acest proiect pilot aproximativ 4.000 de copii au beneficiat de lecţii de nutriţie, fiind realizate şi activităţi cu părinţi şi cadre didactice de la mai multe unităţi de învăţământ din Iaşi. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Apărarea şi rechizitoriul lui VV. De unde atâta pasiune?

Cosmin PAȘCA

Apărarea şi rechizitoriul lui VV. De unde atâta pasiune?

Rămâne de văzut dacă demiterea lui Voiculescu, întâmplător chiar după anunţata depolitizare a CAS-urilor, va aduce o binemeritată linişte în societate (că în „sistem” cu siguranţă va aduce). În toate cazurile, patima cu care opinia publică s-a raportat la mandatul lui VV, tangentă cu metafizica, ar merita nişte studii sociologice sănătoase.

Filmuletul zilei

opinii

K1 didactic

Codrin Liviu CUȚITARU

K1 didactic

„Ai căpătat contuziile la un meci!” „Oh, nu!” a răspuns Noe. „Nu sunt în faza meciurilor. Învăţ. Aveam însă de predat, la anul I B, portretul lui Ştefan cel Mare, făcut de Grigore Ureche. Am vrut să-i dau culoare marţială, chiar dacă nu lupt încă în ring. Am cerut un voluntar pentru rolul domnitorului. Am precizat că eu voi fi un boier inocent. S-a oferit Mişa Ovinuţ, băietanul creţ din Vaslui. M-a rupt, frate, nu altceva! A interpretat, cred, sintagma degrabă vărsătoriu de sânge nevinovat extrem de literal.”

Datoria publică în contextul crizelor

Alin ANDRIEȘ

Datoria publică în contextul crizelor

Datoria publică a crescut considerabil în ultimele decenii în majoritatea economiilor şi această tendinţă a fost amplificată de actuala criză de sănătate.

La Cristeşti Regiunea din cuvinte a coborât efectiv în stradă

George ŢURCĂNAŞU

La Cristeşti Regiunea din cuvinte a coborât efectiv în stradă

Politicienii Bucureştiului ar trebui să ţină seama de faptul că în faţa lor se află acum o mulţime pentru care discursul reţinut şi pedant nu mai e o opţiune! Aceiaşi politicieni ai centrului ar mai trebui să ţină seama şi de faptul că viteza cu care se propagă ideile regionaliste şi se revizuiesc convingerile personale ale trăitorilor din regiune noastră accelerează. Cu alte cuvinte, dragi politicieni de la centru, regionalismul în Moldova nu (mai) e o fandoseală, aşa cum mulţi dintre voi aţi sperat să fie. Culmea e că şi voi aţi pus umărul la această accelerare, prin preluarea ideilor vehiculate de unii membri ai MDM, IpA8 sau MVA în campaniile electorale mai recente.

pulspulspuls

Traseu bătut în cuie de la Bucureşti pentru Paralexe

Traseu bătut în cuie de la Bucureşti pentru Paralexe

Pentru că, iată, de vreo două zile încoace tot auzim cum se fac şi se desfac scenarii care mai de care despre ce se va întâmpla la vârful filialei liberale de la Iaşi în perioada următoare, am zis că e cazul să vă spunem şi noi ce-am auzit pe ici pe colo. 

Caricatura zilei

Abrogare ordin

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.