Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

duminica, 03.12.2023

Proiect imobiliar ambiţios în zona Bucşinescu: se investesc 40 milioane de euro

GALERIE
Ropharma1
  • Ropharma1
- +

Pe terenul deţinut de compania Ropharma în Iaşi va fi ridicat un ansamblu imobiliar mixt de birouri şi rezidenţial. Investiţia este estimată la 39 milioane de euro.

„Stocul” de birouri moderne al municipiului Iaşi va creşte puternic din 2018 în urma unei investiţii de zeci de milioane de euro în vecinătatea campusului Tudor Vladimirescu. Compania Ropharma va dezvolta un proiect mixt de birouri şi rezidenţial în zona Bucşinescu, cu o gamă de servicii şi spaţii de retail, investiţia estimată ridicându-se la aproximativ 39 milioane de euro. Proiectul, denumit „Hipark”, va cuprinde două clădiri, din care una rezidenţială de 9.500 de metri pătraţi, iar ceade  birouri va avea o suprafaţă închiriabilă totală de 21.200 de metri pătraţi. Investiţia imobiliară prevede spaţii de birouri largi, cu 2.670 de metri pătraţi pe nivel, iar clădirile rezidenţiale vor avea studiouri largi şi apartament de două şi trei camere de tip „smart home”.

Totodată, complexul va avea o grădiniţă, cafenele, zone de spaţii verzi multiple, pistă de biciclete şi parcări pentru autoturisme. Coordonatorul proiectului este Lori Collin, cu o experienţă de 24 de ani în imobiliare pe segmentul office. Între 2012 şi 2016, Collin a făcut parte din echipa de conducere a fondului de investiţii New Europe Property Investments, iar anterior a ocupat funcţia de Associate Director în cadrul companiei Jones Lang LaSalle. Împreună cu Collin, la acest proiect mai lucrează B23T şi Brown & Marinescu Consulting.

„Am prezentat beneficiarului Ropharma un proiect personalizat, după discuţiile avute în Iaşi cu companiile multinaţionale care pun accent pe importanţa timpului petrecut la birou al angajatului, cât şi nevoilor vieţii personale ale acestuia. Dorim să lansăm proiectul în primăvara anului 2018 odată cu obţinerea tuturor avizelor şi căutăm între timp să atragem un coinvestitor, de preferat cu rol şi background de dezvoltator imobiliar, pentru a face îmbinarea perfectă dintre situaţia financiară puternică a Ropharma şi «know-how»-ul imobiliar venit de la un partener cu rol de dezvoltator”, a declarat Lori Collin. Conform PINmaps, Iaşul are în prezent un „stoc” de birouri de 235.000 de metri pătraţi, cu care ocupă a treia poziţie după Timişoara şi Cluj-Napoca în materie de dezvoltări imobiliare, dar pe locul al doilea după Cluj-Napoca în topul celor mai de succes oraşe şi cu cea mai rapidă dezvoltare în domeniul IT&C.

Compania Ropharma, dezvoltatorul proiectului „Hipark”, are peste 1.380 de angajaţi şi două capacităţi de producţie medicamente şi suplimente, precum şi o unitate de producţie lapte praf, fiind listată la Bursa de Valori din Bucureşti. Capitalizarea actuală a companiei este de 188 milioane lei, iar valoarea consolidată a activelor imobilizate este de 148 milioane lei. Capitalurile proprii consolidate ale societăţii, la data de 30 iunie 2017, au atins valoarea de 158 milioane lei.  

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Încă o bătaie de joc la adresa culturii ieşene: cazul Baia Turcească

Încă o bătaie de joc la adresa culturii ieşene: cazul Baia Turcească

Un caz şcoală despre cât preţ pune primarul Mihai Chirica pe interesul Iaşului şi al ieşenilor şi cât contează pentru el sintagma Iaşul – Capitala Culturală a României, de care, de altfel, abuzează în discursuri publice până la saţietate. E vorba de cazul Baia Turcească.

opinii

Prima carte a lui Andrei Pleșu

Alexandru CĂLINESCU

Prima carte a lui Andrei Pleșu

Fapt este că tânărul Pleșu se mișca dezinvolt nu numai în zona artelor plastice. dar și în teritoriul literaturii sau în acela al filosofiei. Teoretiza reușind să evite ariditatea conceptuală, era erudit fără pedanterie, scria de pe atunci admirabil, în egală măsură nuanțat și precis. Sunt pagini pe care, dacă îmi este permis să fac o supoziție, cred că le-ar semna și astăzi.

Jurnalul lui Asachi (7)

Neculai SEGHEDIN

Jurnalul lui Asachi (7)

Puțină lume poate reproduce un vers din Asachi, sau un titlu din opera acestuia. Puțini dintre noi știm ce a făcut, de fapt, Asachi în cultura română. Cu toate acestea, Asachi are o mare valoare simbolică, este un bun național, un blazon al culturii noastre, fiind, pur și simplu, …Asachi!

Propovăduirea Evangheliei în patru timpi (II)

pr. Constantin STURZU

Propovăduirea Evangheliei în patru timpi (II)

Următoarea „mişcare”, cea de a treia, este cea mai delicată şi necesită multă îndrăzneală. Vedem că Hristos nu-l cruţă deloc pe acel tânăr evlavios şi râvnitor, ci îi pune în faţă o alegere mai mult decât incomodă: aceea de a-şi vinde averea, de a împărţi totul săracilor şi de a urma cu totul Fiului lui Dumnezeu. 

pulspulspuls

Bombiţa bombiţelor explodează cu stropi în politichia de Bahlui: nea Mihăiţă ar pohti hambasador!

Bombiţa bombiţelor explodează cu stropi în politichia de Bahlui: nea Mihăiţă ar pohti hambasador!

Una tare pe azi, stimaţi telespectatori: voi ştiţi care este ultimul zvon ce tropăie băţos prin politichia mâloasă de Bahlui de sar stropi murdari în toate derecţiile, inclusiv pe pereţii cei galbeni ai sediului proaspăt văruit din Podu Roş? 

Caricatura zilei

Drona cu bunătăți

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Credeti ca autoritatile au fost pregatite pentru prima zapada care a cazut in judetul Iasi in aceasta toamna?

vezi raspunsuri