anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Proiect imobiliar cu 200 de locuinţe în Bucium, în dezbaterea consilierilor locali

GALERIE
Mark James Urwin, proiect, bucium
 • Mark James Urwin, proiect, bucium
- +

Beneficiarul PUZ-ului este britanicul Mark James Urwin. Vor fi imobile cu înălţimea de cel mult 12,5 m

Un proiect imobiliar major va fi pe masa consilierilor locali în şedinţa deliberativului de mâine. Planul Urbanistic Zonal (PUZ) presupune construirea în jur de 200 de locuinţe în zona Bucium pe un teren de aproape 12 hectare. Parcelele de teren au o suprafaţă cuprinsă între 300 şi 1.000 mp. Cartierul „Mihai Eminescu” a intrat în atenţia publică în urmă cu doi ani când au început lucrări de amenajare a terenului, fiind realizate drumuri de incintă şi reţele de utilităţi. Acum, proiectul a ajuns în faza avizare a planului urbanistic şi, ulterior, după aprobarea proiectului, va putea fi solicitată autorizaţia de construire. Cel mai probabil, proiectul va fi implementat etapizat în funcţie de disponibilităţile financiare ale investitorului.

Terenul a fost împărţit în două unităţi teritoriale de referinţă, cu regim de înălţime similar (trei sau patru niveluri). „Accesul autovehiculelor la zona studiată se face de pe aleile adiacente ce fac legătura cu str. Narciselor prin intermediul străzilor Ştefan Octavian Iosif şi Plopii fără Soţ cu şoseaua Bucium”, se arată în proiectul de PUZ. Beneficiarul planului urbanistic este un om de afaceri britanic (Mark James Urwin). Potrivit proiectului de PUZ, utilizările admise sunt locuinţe individuale izolate şi cuplate, precum şi echipamente publice de nivel rezidenţial. Alte utilizări permise, dar cu condiţii, fac referire la funcţiuni comerciale şi servicii profesionale cu o suprafaţă construită de maximum 200 mp. De asemenea, pot fi făcute inserţii şi reconstrucţii cu condiţia menţinerii funcţiunii rezidenţiale. „Nu se vor autoriza decât acele construcţii care vor avea asigurate 2 locuri de parcare în interiorul incintei”, se mai precizează în PUZ. Înălţimea maximă a imobilelor a fost stabilită la 11 metri în cazul locuinţelor cu regim demisol, parter, 1 etaj şi un al doilea etaj retras şi de 12,5 metri în cazul acelor unităţi locative cu regim demisol, parter şi 2 etaje. „La nivelul fiecărei parcele individuale se vor amenaja spaţii verzi cu un procent minim de 30% din suprafaţa respectivei parcele şi un procent de 5% de spaţiu verde public amenajat (...) Spaţiile neconstruite şi neocupate de accese şi trotuare de gardă vor fi înierbarte şi plantate cu un arbore la fiecare 100 mp”, se mai arată în PUZ.

Certificatul de urbanism în cazul acestui proiect a fost emis în 2019, an în care au început şi lucrări de amenajare a terenului. Anul trecut, în decembrie, a fost primit şi avizul unic al Consiliului Judeţean, după ce, anterior, investitorul a obţinut celelate autorizaţii necesare de la instituţiile de resort. După aprobarea proiectului, vor putea fi emise autorizaţii de construire de către Primărie. „PUZ-ul nu reprezintă o fază de investiţie, ci o fază premergătoare realizării investiţiilor. Unele prevederi ale PUZ, strict necesare dezvoltării urbanistice a zonei, nu figurează în planurile imediate de investiţii. Ca atare, aceste prevederi se realizează etapizat, în funcţie de fondurile puse la dispoziţie, dar înscrise coordonat în prevederile PUZ”, se mai precizează în proiectul de PUZ. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un profesor universitar explică de ce Iaşul nu merită autostradă

Cosmin PAȘCA

Un profesor universitar explică de ce Iaşul nu merită autostradă

A se observa formularea în context a profesorului: autostrada „este un mijloc ca EU să ajung undeva”. Cu alte cuvinte, pentru Bulai şoseaua rapidă are un singur sens, spre Iaşi. Oraşul e văzut ca o grădină zoologică, oamenii stau aici într-un ţarc, din care n-au voie să iasă. Pot fi însă vizitaţi, ideal când începe bâlciul de Sfânta Parascheva.

opinii

New York şi Alabama. Un circuit epic

Codrin Liviu CUȚITARU

New York şi Alabama. Un circuit epic

Prin povestirile lui, Capote a avut, în mod evident, o influenţă hotărâtoare asupra a ceea ce s-a numit proza minimalistă americană din ultima jumătate a secolului XX. Acest tip de epic se concentrează pe frânturi din existenţa imediată, pe care le explorează nesofisticat şi totuşi artistic. Viziunea naratorului minimalist e pragmatică, evitând, din start, construcţiile monumentale ale romanului tradiţional, căutarea adevărurilor majore ale lumii sau elucidarea codurilor absconse şi derutante din istorie.

Miticilectualii ca Alfred Bulai şi disursul discriminatoriu la adresa moldovenilor

George ŢURCĂNAŞU

Miticilectualii ca Alfred Bulai şi disursul discriminatoriu la adresa moldovenilor

Când ai într-o regiune devenită fundătură prin proiectarea şi construcţia statului naţional, respectiv o aglomeraţie urbană de 400-450 mii de locuitori, ce ar fi singura capabilă să gestioneze fluxuri importante la nivel regional şi să polarizeze cât de cât regiunea, atât cât să-i creeze o minimă stabilitate şi coeziune teritorială, nu o izolezi din cauză că nu i-ar fi Bucureştiului de folos nu ştiu ce autostradă, ci faci eforturi să o deschizi către lume.

Întâmplările lui Nobel (I)

Bogdan ILIESCU

Întâmplările lui Nobel (I)

„All things are ready, if our mind be so.” (Toate lucrurile sunt pregătite, dacă şi mintea noastra este.) - William Shakespeare, Henry V

pulspulspuls

Iarăşi s-a făcut mişto de pârlipca lui Tudorel din Sărărie. Iată cu ce ocazie!

Iarăşi s-a făcut mişto de pârlipca lui Tudorel din Sărărie. Iată cu ce ocazie!

Două vorbe mai relaxate pe astăzi, dacă tot e joi, despre unul din evenimentele notabile care au loc în aceste zile în târg, stimaţi telespectatori şi drăguţe telespectatoriţe: selecta adunarea arhitecţilor de pe tot rotogolul ţării şi, de ce nu, chiar al Evropii şi al planetei. 

Caricatura zilei

Băsescu a pocnit, de data asta, o mașină

Editia PDF

Bancul zilei

La farmacie: - Un prezervativ, va rog. - Doar unul? - Da. Incerc sa ma las.

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.