Proiect important demarat de Star of Hope. 32 de copii și tineri vor fi ajutați
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

COMUNICAT DE PRESĂ

Proiect important demarat de Star of Hope. 32 de copii și tineri vor fi ajutați

PROIECT ”INCLUZIUNE SOCIALĂ ACTIVĂ – VIITOR PENTRU COMUNITATEA LOCALĂ”

GALERIE
star of hope (1)star of hope (2)star of hope (3)star of hope (4)
 • star of hope (1)
 • star of hope (2)
 • star of hope (3)
 • star of hope (4)
- +

Fundaţia STAR OF HOPE ROMANIA, a anunțat astăzi, 21 octombrie 2020, în cadrul unei conferințe de presă, demararea proiectului ”Incluziune Socială Activă – Viitor Pentru Comunitatea Locală”, proiect finanțat în baza legii 350/2005 de către Consiliul Local al Municipiului Iași. La eveniment au participat reprezentanți ai autorităților locale din Iași, beneficiari ai proiectului – copii și tineri, părinți, cadre didactice, voluntari și reprezentanți ai mass media.

Aurora Vatamaniuc, Președinte Executiv Fundația Star of Hope Romania a declarat: ”Mulțumim Primăriei Iași pentru sprijinul acordat în inițierea acestui proiect, mai ales în această perioadă generată de virusul covid 19. Este foarte important pentru noi, ca și ONG, să avem sprijinul Primăriei pentru a ajuta copiii cu dizabilități și pentru a le asigura un număr cât mai mare de ședințe de terapie recuperatorie”.

Am fost onorați la eveniment de prezența dlui Leonard Cananău, Inspector de de calitate – Primăria Iași. ”Mă bucur că Primăria Municipiului Iași reușește să susțină, să sprijine o activitate foarte importantă în societatea noastră, pentru incluziunea socială a copiilor cu dizabilități și pentru facilitarea accesului la recuperare și educație a acestora”, a declarat Leonard Cananău, Inspector de Calitate Primăria Municipiului Iași.

G. M., tatăl unei fetițe cu autism care beneficiază de terapie la Centrul Star of Hope Iași, a declarat: ”La Star of Hope am găsit o echipă de profesioniști. Specialiștii lucrează cu copiii noștri cu devotament și multă dragoste. De asemenea, noi, părinții suntem consiliați să depășim pragul psihologic de negație al diagnosticului pe care copilul la primit. La Star of Hope, am găsit puterea de a merge mai departe indiferent de problemele pe care le avem”.

”De aproximativ trei ani vin la terapie la Centrul Star of Hope cu baiețelul meu (diagnosticat cu sindrom down). Venim de 3 sau chiar de 4 ori pe săptămână și progresele se văd. Acum merge și înțelege tot ce-i spun. Trebuie să continuăm terapia pentru ca N. să reușească să vorbească. Multumesc echipei Star of Hope, sunt a doua mea familie”, a declarat C. L., mama unui băiețel cu sindrom Down.

Povestea acestui băiețel o regăsiți în rândurile următoare.

Familia Ciobanescu Liliana si Nicolae au impreuna trei copii: doua fete si un baiat. Mezinul Nicolae, in varsta de 4 ani si jumatate, a fost diagnosticat la nastere cu sindrom Down. Locuiesc cu chirie in intr-o casa cu doua camere. Mama este asistent personal pentru Nicolae si tata lucreaza ca si sofer la o intreprindere. O mare parte din venitul familiei se duce pe chirie si alte cheltuieli de intretinere. Nicolae beneficiază de programele de terapie ale Fundatiei Star Of Hope Romania din septembrie 2018. La inceput a venit la kinetoterapie o ora pe saptamana. Cand a venit nu statea in sezut fara ajutor si nici nu se ridica pentru a sta cu sprijin macar cateva secunde. Acum Nicolae merge singur si chiar alearga. In prezent este integrat in programul de terapie comportamentala si logopedie, vine de trei / patru ori pe saptamana la terapie si colaboreaza cu terapeutul. Nicolae are intarziere neuropsihica si are nevoie sa continue sedintele de terapie cognitiv-comportamentala si logopedie pentru a invata sa comunice si sa recupereze intarzierea pe care o are in achizitiile cognitive.

Conform datelor furnizate de către Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Iași, sunt înregistrați aproximativ 3200 de copii cu dizabilități la nivelul județului nostru. Aproximativ 80% dintre aceștia sunt copii cu grad de handicap accentuat sau grav. Această categorie reprezintă categoria cea mai expusă excluziunii sociale/școlare.

Proiectul ”Incluziune Socială Activă – Viitor Pentru Comunitatea Locală” se adresează unui număr de 32 de copii și tineri aflați în dificultate (copii și tineri cu dizabilități) și își propune creșterea gradului de incluziune socială și/sau școlară a acestora. Acțivitățile propuse în cadrul proiectului sunt diverse și vizează atât copiii și tinerii cât și părinții, cadre didactice și comunitatea lărgită.

Menționăm în acest sens următoarele tipuri de activități: activități de evaluare și reevaluare periodică a unui număr de 22 de copii cu dizabilități; terapii pentru dezvoltarea abilităților, capacităților pentru 22 de copii și tineri cu dizabilități în diverse domenii (cognitiv, motor, interacțiune socială, comunicare-limbaj); activități de dezvoltare a abilităților sociale, gestionare emoții, dezvoltarea creativității, pentru un număr de 10 tineri; sesiuni de instruire pentru un număr de 20 de părinți; consiliere și suport informațional/emoțional pentru 20 părinți sau asistenți maternali; concursurs pentru preșcolari și școlari; workshop-uri pentru 20 de cadre didactice; atelier dezvoltare deprinderi/abilități vocaționale pentru 10 părinți aflați în situații de risc; gala copiilor și tinerilor cu dizabilități.

”Persoanele cu dizabilitati sunt acele persoane carora mediul social, neadaptat deficientelor lor fizice, senzoriale, psihice, mentale si/sau asociate, le impiedică total sau le limitează accesul cu șanse egale la viața societății, necesitând măsuri de protecție în sprijinul integrării si incluziunii sociale." - Legea privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu dizabilități (nr 448/2006 actualizată la 09.2017)

Dacă nu am interveni în Iași prin proiectul propus, ar crește mult riscul de separare de familie pentru copiii cu dizabilități, de excluziune socială/școlară a acestor copii și tineri. Pe termen lung, copiii, tinerii, nu s-ar putea dezvolta, nu ar devein pe cât de mult posibil independent, astfel încât ar îngreuna bugetul asigurărilor sociale din Iași. Un efect negativ ar mai fi și nerespectarea drepturilor copilului cu dizabilități, în condițiile în care statul român și-a asumat respectarea acestor drepturi.

Proiectul se desfășoară în perioada 15 septembrie 2020 – 15 decembrie 2021. Valoarea totală a proiectului este de 143,414 lei din care suma de 128,930 reprezintă finanțarea nerambursabilă oferită de către Consiliul Local al Municipiului Iași. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De ce sprijină o bună parte din elita intelectuală şi mulţi „formatori de opinie” USR PLUS?

Alexandru LĂZESCU

De ce sprijină o bună parte din elita intelectuală şi mulţi „formatori de opinie” USR PLUS?

Poate că etichetele ideologice nu sunt astăzi considerate importante, dar ele ar putea deveni în viitor pe măsură ce curentul progresist în ascensiune va dori să promoveze politici radicale de transformare a societăţii.

Filmuletul zilei

opinii

Universalitatea artei lui Marcel Chirnoagă

Nichita DANILOV

Universalitatea artei lui Marcel Chirnoagă

… a fost atras nu de latura angelică, ci de latura demonică a lucrurilor, încercând să scoată la lumină o parte din întunericul ce sălăşluieşte-n om. Pe domnia sa nu l-au obsedat îngerii, ci demonii, creaturile diforme ce populează zi de zi, clipă de clipă, gândurile muritorilor, insuflându-le tot felul de patimi (pofte) şi vicii.

L-am ucis pe Paco!

Dana ȚABREA

L-am ucis pe Paco!

L-am ucis pe Paco! de Joaquim Bundó este cel mai recent spectacol de microteatru de la Avangardia, dintr-o serie de minispectacole de aproximativ douăzeci de minute, concepute la graniţa dintre film şi teatru, pentru oamenii în permanentă mişcare, fără prea mult timp liber, al căror timp costă bani şi care se relaxează puţin spre deloc, în secolul 21, secolul de dincolo de secolul vitezei. Ca estetică, este propusă comedia neagră şi se glisează spre incredibil, cu mijloacele actoriceşti ale credibilului, verosimilului.

Iohannis la Radio România Actualităţi

Michael ASTNER

Iohannis la Radio România Actualităţi

La ţară, cât stau în casă (şi stau tot mai mult, că, de, vremea, ziua tot mai scurtă...), merge radioul. Invariabil pe Radio România Actualităţi. Unde în câteva rânduri deja m-a surprins următoarea formulare: La cutare oră, preşedintele Klaus Iohannis va ţine o conferinţă de presă „pe care Radio România Actualităţi intenţionează s-o transmită”...

pulspulspuls

Analiză şi sinteză: brânza politică şi prazul electoral

Analiză şi sinteză: brânza politică şi prazul electoral

Dacă tot am vorbim ieri aici de vasilici şi tiriplici, iaca ce ne-au indicat unii cetitori atenţi: una bucată poză faină scociorâtă prin cotloanele feisbuciste, de campanie, cu actualul şi viitorul deputat de Iaşi Vasile Cîtea, ex-boxer, aflat în piaţă la Bălţaţi, locul de baştină. 

Caricatura zilei

Planul Aproape Naţional de Redresare şi Rezilienţă (zic aproape fiindcă Iașul nu este inclus)

Editia PDF

Bancul zilei

O ambulanta goneste pe strazi si, la o intersectie rastoarna si accidenteaza un pieton. Soferul coboara imediat, ridica victima (...)

Linkuri

Alte ziare locale

  Intrebarea zilei

  Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.