Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

COMUNICAT DE PRESĂ

Proiect important demarat de Star of Hope. 32 de copii și tineri vor fi ajutați

PROIECT ”INCLUZIUNE SOCIALĂ ACTIVĂ – VIITOR PENTRU COMUNITATEA LOCALĂ”

GALERIE
star of hope (1)star of hope (2)star of hope (3)star of hope (4)
  • star of hope (1)
  • star of hope (2)
  • star of hope (3)
  • star of hope (4)
- +

Fundaţia STAR OF HOPE ROMANIA, a anunțat astăzi, 21 octombrie 2020, în cadrul unei conferințe de presă, demararea proiectului ”Incluziune Socială Activă – Viitor Pentru Comunitatea Locală”, proiect finanțat în baza legii 350/2005 de către Consiliul Local al Municipiului Iași. La eveniment au participat reprezentanți ai autorităților locale din Iași, beneficiari ai proiectului – copii și tineri, părinți, cadre didactice, voluntari și reprezentanți ai mass media.

Aurora Vatamaniuc, Președinte Executiv Fundația Star of Hope Romania a declarat: ”Mulțumim Primăriei Iași pentru sprijinul acordat în inițierea acestui proiect, mai ales în această perioadă generată de virusul covid 19. Este foarte important pentru noi, ca și ONG, să avem sprijinul Primăriei pentru a ajuta copiii cu dizabilități și pentru a le asigura un număr cât mai mare de ședințe de terapie recuperatorie”.

Am fost onorați la eveniment de prezența dlui Leonard Cananău, Inspector de de calitate – Primăria Iași. ”Mă bucur că Primăria Municipiului Iași reușește să susțină, să sprijine o activitate foarte importantă în societatea noastră, pentru incluziunea socială a copiilor cu dizabilități și pentru facilitarea accesului la recuperare și educație a acestora”, a declarat Leonard Cananău, Inspector de Calitate Primăria Municipiului Iași.

G. M., tatăl unei fetițe cu autism care beneficiază de terapie la Centrul Star of Hope Iași, a declarat: ”La Star of Hope am găsit o echipă de profesioniști. Specialiștii lucrează cu copiii noștri cu devotament și multă dragoste. De asemenea, noi, părinții suntem consiliați să depășim pragul psihologic de negație al diagnosticului pe care copilul la primit. La Star of Hope, am găsit puterea de a merge mai departe indiferent de problemele pe care le avem”.

”De aproximativ trei ani vin la terapie la Centrul Star of Hope cu baiețelul meu (diagnosticat cu sindrom down). Venim de 3 sau chiar de 4 ori pe săptămână și progresele se văd. Acum merge și înțelege tot ce-i spun. Trebuie să continuăm terapia pentru ca N. să reușească să vorbească. Multumesc echipei Star of Hope, sunt a doua mea familie”, a declarat C. L., mama unui băiețel cu sindrom Down.

Povestea acestui băiețel o regăsiți în rândurile următoare.

Familia Ciobanescu Liliana si Nicolae au impreuna trei copii: doua fete si un baiat. Mezinul Nicolae, in varsta de 4 ani si jumatate, a fost diagnosticat la nastere cu sindrom Down. Locuiesc cu chirie in intr-o casa cu doua camere. Mama este asistent personal pentru Nicolae si tata lucreaza ca si sofer la o intreprindere. O mare parte din venitul familiei se duce pe chirie si alte cheltuieli de intretinere. Nicolae beneficiază de programele de terapie ale Fundatiei Star Of Hope Romania din septembrie 2018. La inceput a venit la kinetoterapie o ora pe saptamana. Cand a venit nu statea in sezut fara ajutor si nici nu se ridica pentru a sta cu sprijin macar cateva secunde. Acum Nicolae merge singur si chiar alearga. In prezent este integrat in programul de terapie comportamentala si logopedie, vine de trei / patru ori pe saptamana la terapie si colaboreaza cu terapeutul. Nicolae are intarziere neuropsihica si are nevoie sa continue sedintele de terapie cognitiv-comportamentala si logopedie pentru a invata sa comunice si sa recupereze intarzierea pe care o are in achizitiile cognitive.

Conform datelor furnizate de către Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Iași, sunt înregistrați aproximativ 3200 de copii cu dizabilități la nivelul județului nostru. Aproximativ 80% dintre aceștia sunt copii cu grad de handicap accentuat sau grav. Această categorie reprezintă categoria cea mai expusă excluziunii sociale/școlare.

Proiectul ”Incluziune Socială Activă – Viitor Pentru Comunitatea Locală” se adresează unui număr de 32 de copii și tineri aflați în dificultate (copii și tineri cu dizabilități) și își propune creșterea gradului de incluziune socială și/sau școlară a acestora. Acțivitățile propuse în cadrul proiectului sunt diverse și vizează atât copiii și tinerii cât și părinții, cadre didactice și comunitatea lărgită.

Menționăm în acest sens următoarele tipuri de activități: activități de evaluare și reevaluare periodică a unui număr de 22 de copii cu dizabilități; terapii pentru dezvoltarea abilităților, capacităților pentru 22 de copii și tineri cu dizabilități în diverse domenii (cognitiv, motor, interacțiune socială, comunicare-limbaj); activități de dezvoltare a abilităților sociale, gestionare emoții, dezvoltarea creativității, pentru un număr de 10 tineri; sesiuni de instruire pentru un număr de 20 de părinți; consiliere și suport informațional/emoțional pentru 20 părinți sau asistenți maternali; concursurs pentru preșcolari și școlari; workshop-uri pentru 20 de cadre didactice; atelier dezvoltare deprinderi/abilități vocaționale pentru 10 părinți aflați în situații de risc; gala copiilor și tinerilor cu dizabilități.

”Persoanele cu dizabilitati sunt acele persoane carora mediul social, neadaptat deficientelor lor fizice, senzoriale, psihice, mentale si/sau asociate, le impiedică total sau le limitează accesul cu șanse egale la viața societății, necesitând măsuri de protecție în sprijinul integrării si incluziunii sociale." - Legea privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu dizabilități (nr 448/2006 actualizată la 09.2017)

Dacă nu am interveni în Iași prin proiectul propus, ar crește mult riscul de separare de familie pentru copiii cu dizabilități, de excluziune socială/școlară a acestor copii și tineri. Pe termen lung, copiii, tinerii, nu s-ar putea dezvolta, nu ar devein pe cât de mult posibil independent, astfel încât ar îngreuna bugetul asigurărilor sociale din Iași. Un efect negativ ar mai fi și nerespectarea drepturilor copilului cu dizabilități, în condițiile în care statul român și-a asumat respectarea acestor drepturi.

Proiectul se desfășoară în perioada 15 septembrie 2020 – 15 decembrie 2021. Valoarea totală a proiectului este de 143,414 lei din care suma de 128,930 reprezintă finanțarea nerambursabilă oferită de către Consiliul Local al Municipiului Iași. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri