anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Proiect important pentru Iași: vor începe lucrările pe ultimul tronson Iași – Suceava (P)

GALERIE
Costel_Alexe
 • Costel_Alexe
- +

Astăzi s-a semnat contractul de execuție a lucrărilor pentru lotul 3 din obiectivul Axa Rutieră Strategică 1 Iași – Suceava, un proiect finanțat din fonduri europene în valoare de aproximativ 300 de milioane de lei prin Programul Operațional Regional. Președintele Consiliului Județean Iași Costel Alexe a transmis în cadrul unei conferințe de presă că prin începerea lucrărilor se vor moderniza peste 40 de km de drum ce tranzitează comunele Belcești, Ceplenița, Lespezi,  Scobinți și Sirețel, însemnând aproape jumătate din lungimea totală a traseului axei de 92 km. DAROCONSTRUCT – RUTADOR, constructorul câștigător, are ca termen de finalizare maximum 24 luni de la data transmiterii Ordinului de începere a lucrărilor, celelalte două loturi fiind finalizate până la sfârșitul acestui an.

Costel Alexe, Președintele Consiliului Județean Iași:În anul 2022, suntem în situația în care nu ne mai permitem să avem comunități izolate. Infrastructura rutieră este un semn al dezvoltării economice, iar Iașul este un pol regional care trebuie să își consolideze constant această poziție. Întreg județul Iași își va atinge obiectivul de dezvoltare socio-economică pe măsură ce reușim să rezolvăm problema drumurilor nemodernizate și să reducem astfel disparitățile inter-județene și intra-regionale. Prin acest lot 3, vom conecta practic comunitățile ieșene la rețeaua trans-europeană de transport, dar vom realiza conexiunea și între județele Iași și Suceava. Urez succes constructorului și îl asigur de tot sprijinul meu și al comunităților locale pentru ca obiectivul să fie finalizat cât mai curând.”

În cadrul conferinței de presă au participat și primarii liberali ai comunelor Ceplenița și Scobinți, respectiv domnii Dumitru Laiu și Gheorghe Hrițcu. Aceștia au mulțumit echipei de la conducerea Consiliului Județean Iași pentru urgentarea investiției unui proiect de mult timp așteptat de cetățenii ieșeni.

Gheorghe Hrițcu, Primarul Comunei Scobinți: „Așteptăm ca acest drum să fie implementat de foarte mult timp și mă bucur că în mai puțin de doi ani ne vom putea bucura de o infrastructură rutieră modernizată. Îi mulțumesc Președintelui Consiliului Județean Iași Costel Alexe pentru buna colaborare pe care o avem în dezvoltarea comunității pe care o reprezint.”

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De ce a produs atâta nervozitate la Bruxelles succesul Giorgiei Meloni în Italia? (II)

Alexandru LĂZESCU

De ce a produs atâta nervozitate la Bruxelles succesul Giorgiei Meloni în Italia? (II)

Alegerile din Italia accentuează tendința de a aduce valorile culturale și raporturile dintre Comisia Europeană și statele membre în centrul disputelor electorale viitoare din UE.

opinii

Dreptate en detail

Briscan ZARA

Dreptate en detail

Ceea ce este şi mai interesant e că fiind alese arbitrar, legile care garantează menţinerea dreptăţii pot fi la fel de uşor schimbate precum pelincile unui bebeluş. Sunt atâtea dreptăţi pe lume că ai de unde alege. Ceea ce ieri era ilegal, azi e chiar obligatoriu, ceea ce e azi împotriva legii, mâine poate fi permis sau chiar încurajat.

Lupta micuţilor cu lupul fioros

Cristina DANILOV

Lupta micuţilor cu lupul fioros

Mulţi adulţi tratează fricile copiilor în mod condescendent. Ce dacă se teme, e normal, spunem, copilul va creşte şi totul va trece; sau - toţi ne-am temut cândva de ceva şi iată, am crescut şi nu ne-a mai mâncat lupul. Dar, în acelaşi timp, adulţii tac mâlc despre cât de multe necazuri le-a cauzat frica în copilărie, şi poate că şi acum, doar că ei au învăţat să le ascundă bine. 

Domnul Marga şi meandrele adevărului istoric

Mihai DORIN

Domnul Marga şi meandrele adevărului istoric

Indiferent de finalul războiului din Ucraina, abţinerea noastră de la acte revărsânde şi iresponsabile, chiar şi atunci când ştim că teritoriile răpite României rămân o rană deschisă, o ţară ca a noastră, dacă e ţară demnă şi nu accident al istoriei, nu poate abdica de la onoare şi solidaritate cu valorile lumii libere. Întrucât din credinţă şi asumarea acestor valori ne-am născut şi noi, ca naţiune şi stat. Nu Rusia ne-a fost naş, ci ideile şi valorile lumii libere.

pulspulspuls

Un experiment politic va avea loc pe acoperişul hotelului “Europa” din Iaşi

Un experiment politic va avea loc pe acoperişul hotelului “Europa” din Iaşi

Un experiment deosebit se pune la cale în filiala liberalilor ieşeni, o procedură extraordinară de măsurare a potenţialului politic al unor candidaţi. 

Caricatura zilei

Scăpări de gaze #NordStream5

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.