anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
anunturi

vineri, 27.01.2023

Proiect împotriva abandonului şcolar la Glodenii Gîndului. Buget de aproape un milion de lei

GALERIE
coala Gimnazială Glodenii Gândului
 • coala Gimnazială Glodenii Gândului
- +

Şcoala Gimnazială Glodenii Gândului a implementat proiectul “Pentru un viitor mai bun, spunem NU abandonului şcolar!”. Obiectivul proiectului este atât prevenirea abandonului şcolar şi reducerea părăsirii timpurii a şcolii, cât şi creşterea ratei de tranziţie de la învăţământul secundar inferior (gimnazial) la învăţământul secundar superior (liceu) sau la învăţământul profesional şi tehnic.

Perioada de implementare a proiectului este de 36 luni, între 26.09.2022 şi 26.09.2025. Bugetul proiectului este de 981.250 lei.

Cei 175 de elevi de la Şcoala Gimnazială Glodenii Gândului vor fi integraţi, timp de 3 ani, în activităţi de prevenţie şi intervenţie, urmărindu-se creşterea ratei de absolvire a învăţământului gimnazial şi creşterea ratei de promovabilitate a examenului de Evaluare Naţională

Toţi elevii beneficiari vor participa la activităţi pentru dezvoltarea abilităţilor socio-emoţionale, inclusiv autonomie, perseverenţă, abilităţi sociale, comunicare şi colaborare şi stimularea lucrului în echipă pe bază de proiecte. Dintre aceştia, aproximativ 80 de elevi vor beneficia de ore de pregătire suplimentară la Limba şi literatura română şi Matematică. Pe durata a două săptămâni din luna iunie a fiecărui an şcolar (pe perioada implementării proiectului), se va desfăşura şcoala de vară “Zâmbet de copil”, unde toţi beneficiarii vor fi implicaţi în activităţi extraşcolare.

Digitalizarea procesului educaţional se va realiza prin dotarea şi amenajarea a două clase inteligente pentru predare-învăţare, dar şi prin dezvoltarea competenţelor digitale a 16 cadre didactice care vor participa la activităţi de formare autorizate în domeniu. Totodată, proiectul îşi propune creşterea competenţelor parentale pentru cel puţin 50 de părinţi, prin implicarea acestora, pe o perioada de 3 ani, în activităţi de educaţie parentală şi consiliere psihologică.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

OPENAI: despre viitorul luminos al şcolii

Ioan Alexandru TOFAN

OPENAI: despre viitorul luminos al şcolii

Cumva, punctişorul ne readuce la realitate: adică cu capul în nori, acolo unde le şade bine celor care pornesc pe drumul cunoaşterii. Ne provoacă, aşadar, să căutăm sensul şi nu informaţia, culoarea şi nu doar forma lumii. Să înţelegem în profunzime, nu să stăpânim, mongolic, depărtările. Cum spunea Marin Tarangul, să privim lumea, nu doar să o vedem.

opinii

Conservator? De ce nu…

Alexandru CĂLINESCU

Conservator? De ce nu…

Dacă odinioară mi se reproşa că eram prea atras de „nou”, iată că recent am fost etichetat drept „conservator”. Cum termenul are, pentru cei care l-au folosit, o conotaţie negativă, m-am întrebat în ce măsură mi se potriveşte şi dacă trebuie numaidecât să văd în asta un defect. Nu sunt, în mod clar, un „tradiţionalist”, nu mă cramponez de valori ce par - şi adesea chiar sunt - anacronice, am oroare de închistările dogmatice şi de tezismul rudimentar. În acelaşi timp constat că da, sunt zone unde agresivitatea „progresistă” mă crispează şi unde dispariţia unor criterii (morale, estetice etc.) mă deprimă.

IoT

Neculai SEGHEDIN

IoT

Adică Internet of Things (IoT), adică Internetul lucrurilor, sau, mai convingător spus, Internetul tuturor lucrurilor. Acest concept desemnează reţeaua de obiecte fizice, care conţin senzori, software şi alte tehnologii, în scopul conectării şi schimbului de date cu alte dispozitive şi sisteme de pe Internet. Lucrurile care se conectează pe Internet sunt, de exemplu, autoturisme, obiecte de uz casnic, sisteme de iluminat, sisteme de alarmă, sisteme de producţie industrială etc.

„Dezumanizarea” femeii Canaanence

pr. Constantin STURZU

„Dezumanizarea” femeii Canaanence

Într-un text publicat acum zece ani, atrăgeam atenţia asupra unor tendinţe extrem de îngrijorătoare pentru viitorul umanităţii. Din păcate, ele se adeveresc pe zi ce trece. Enumeram atunci, nu neapărat într-o ordine anume: promiscuitatea şi vulgaritatea, violenţa şi decăderea morală, transformarea omului în utilizator de tehnică performantă, concomitent cu pierderea accentuată a intimităţii, înmulţirea alimentelor tot mai chimizate şi creşterea gradului de dependenţă faţă de medicamente şi multe, multe alte elemente care indică un anumit grad de dezumanizare programată.

pulspulspuls

Iată-l pe marele politician ieşean care se milogea să urce pe scenă, lângă boşi!

Iată-l pe marele politician ieşean care se milogea să urce pe scenă, lângă boşi!

La cererea publicului continuăm pe astăzi miniseria de întâmplări haioase petrecute la Iaşi cu ocazia Zilei Unirii, dragi telespectatori. 

Caricatura zilei

Second Hand Germania

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Un raport al Universitatii “Babes Bolyai” din Cluj Napoca a stabilit ca teza de doctorat a ministrului de Interne este plagiata. Credeti ca Lucian Bode sa demisioneze?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.