anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
anunturi

vineri, 27.01.2023

Proiect inedit al ISJ: Luna empatiei. Iată şcolile câştigătoare!

GALERIE
Scoala valori autentice
 • Scoala valori autentice
- +

În luna ianuarie, şcolile ieşene au promovat empatia în rândul elevilor. Astfel, cele 42 de unităţi de învăţământ preuniversitar implicate din judeţul Iaşi au organizat o serie de evenimente în cadrul Proiectului educaţional „Şcoala pentru valori autentice“, coordonat de ISJ Iaşi.

Reprezentanţii ISJ au menţionat că „şcolile participante la concurs au desfăşurat activităţi educative care au pus accent pe definirea şi clarificarea conceptelor vehiculate, prin teme diverse, precum: Teatrul emoţiilor, Emoţiile în formă şi culoare, Cum ne educăm empatia? Medicament pentru suflet, Curcubeul emoţiilor, Reţeta empatiei, Să ne împrietenim cu empatia, Empatia - o cale de a înţelege aproapele, Săculeţul cu emoţii etc. Elevii au avut astfel ocazia să-şi dezvolte capacitatea de a fi empatici, să-şi conştientizeze propriile trăiri emoţionale, cum se vede lumea prin ochii celuilalt prin dezbateri, lecţii la dirigenţie, jocuri didactice, ateliere tematice, vizite la Spitalul de Copii, la cămine de bătrâni şi la elevii de la şcolile speciale“.

În cadrul acestor activităţi realizate în şcoli, elevii s-au putut exprima prin intermediul teatrului şi al picturii, au exersat diferite roluri, astfel încât să conştientizeze importanţa empatiei în construirea unor relaţii sociale pozitive. Activităţile desfăşurate s-au concretizat în expoziţii de pictură sau desene pe tema empatiei, elevii au realizat compuneri, eseuri sau poveşti moralizatoare, au organizat dezbateri, proiecte, jocuri de rol, interviuri cu  elevii, programe artistice sau au publicat materiale cu caracter informativ. În cadrul activităţilor din luna ianuarie s-au remarcat însă o serie de instituţii din judeţ, acestea fiind declarate câştigătoare de către ISJ: Liceul „V. Alecsandri“ Iaşi - instituţia câştigătoare la categoria licee teoretice, Şcoala Gimnazială „Titu Maiorescu“ Iaşi la categoria ciclu gimnazial, Colegiul Tehnic de Căi Ferate „Unirea“ Paşcani la categoria licee tehnologice, iar Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 26 Iaşi la categoria ciclu preşcolar. 

 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

OPENAI: despre viitorul luminos al şcolii

Ioan Alexandru TOFAN

OPENAI: despre viitorul luminos al şcolii

Cumva, punctişorul ne readuce la realitate: adică cu capul în nori, acolo unde le şade bine celor care pornesc pe drumul cunoaşterii. Ne provoacă, aşadar, să căutăm sensul şi nu informaţia, culoarea şi nu doar forma lumii. Să înţelegem în profunzime, nu să stăpânim, mongolic, depărtările. Cum spunea Marin Tarangul, să privim lumea, nu doar să o vedem.

opinii

Conservator? De ce nu…

Alexandru CĂLINESCU

Conservator? De ce nu…

Dacă odinioară mi se reproşa că eram prea atras de „nou”, iată că recent am fost etichetat drept „conservator”. Cum termenul are, pentru cei care l-au folosit, o conotaţie negativă, m-am întrebat în ce măsură mi se potriveşte şi dacă trebuie numaidecât să văd în asta un defect. Nu sunt, în mod clar, un „tradiţionalist”, nu mă cramponez de valori ce par - şi adesea chiar sunt - anacronice, am oroare de închistările dogmatice şi de tezismul rudimentar. În acelaşi timp constat că da, sunt zone unde agresivitatea „progresistă” mă crispează şi unde dispariţia unor criterii (morale, estetice etc.) mă deprimă.

IoT

Neculai SEGHEDIN

IoT

Adică Internet of Things (IoT), adică Internetul lucrurilor, sau, mai convingător spus, Internetul tuturor lucrurilor. Acest concept desemnează reţeaua de obiecte fizice, care conţin senzori, software şi alte tehnologii, în scopul conectării şi schimbului de date cu alte dispozitive şi sisteme de pe Internet. Lucrurile care se conectează pe Internet sunt, de exemplu, autoturisme, obiecte de uz casnic, sisteme de iluminat, sisteme de alarmă, sisteme de producţie industrială etc.

„Dezumanizarea” femeii Canaanence

pr. Constantin STURZU

„Dezumanizarea” femeii Canaanence

Într-un text publicat acum zece ani, atrăgeam atenţia asupra unor tendinţe extrem de îngrijorătoare pentru viitorul umanităţii. Din păcate, ele se adeveresc pe zi ce trece. Enumeram atunci, nu neapărat într-o ordine anume: promiscuitatea şi vulgaritatea, violenţa şi decăderea morală, transformarea omului în utilizator de tehnică performantă, concomitent cu pierderea accentuată a intimităţii, înmulţirea alimentelor tot mai chimizate şi creşterea gradului de dependenţă faţă de medicamente şi multe, multe alte elemente care indică un anumit grad de dezumanizare programată.

pulspulspuls

Iată-l pe marele politician ieşean care se milogea să urce pe scenă, lângă boşi!

Iată-l pe marele politician ieşean care se milogea să urce pe scenă, lângă boşi!

La cererea publicului continuăm pe astăzi miniseria de întâmplări haioase petrecute la Iaşi cu ocazia Zilei Unirii, dragi telespectatori. 

Caricatura zilei

Second Hand Germania

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Un raport al Universitatii “Babes Bolyai” din Cluj Napoca a stabilit ca teza de doctorat a ministrului de Interne este plagiata. Credeti ca Lucian Bode sa demisioneze?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.