anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Proiect inedit la „Gr. Moisil“: cum poate fi adusă realitatea virtuală în sala de clasă, la predare?

GALERIE
realitate virtuala predare
 • realitate virtuala predare
- +

Liceul de Informatică „Grigore Moisil“ este partener într-un proiect despe învăţarea axată pe realitatea virtuală şi realitatea augmentată în valoare de peste 250.000 de euro. 

Proiectul Erasmus^ este intitulat „Inovaţie în şcoala viitorului prin utilizarea realităţii virtuale şi augmentate în formare şi educaţie şcolară“, instituţia de învăţământ preuniversitar din Iaşi urmând să colaboreze cu Fundaţia EuroEd, Unique Make up, Pixel – Associazione Culturale, CIPAT – consorţiu de 43 de şcoli din regiunea Toscana, Instituto Politécnico de Bragança, Soros International House şi Vilniaus Karoliniskiu Gymnasium. „Realitatea virtuală, modalitate inedită de a captiva elevii de toate vârstele, adaugă valoare scenariilor didactice prin livrarea de experienţe şi tipuri de interacţiuni.

Realitatea virtuală poate deveni o metodă de predare care îi ajută pe elevi să se simtă parte a unei experienţe care le stârneşte imaginaţia şi le stimulează gândirea“, au menţionat reprezentanţii Liceului „Grigore Moisil“. Proiectul are drept scop promovarea utilizării noilor tehnolo­gii şi a resurselor educaţionale online în timpul orelor, dar şi pregătirea cadrelor didactice pentru utilizarea în clasă a realităţii virtuale şi augmentate. Prima întâlnire transnaţională a proiectului are loc la Iaşi, în perioada 13 – 14 decembrie, urmând să reunească 20 de participanţi din Italia, Portugalia, Lituania şi România. 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Pohtiţi la fotbal!

Nicolae GRECU

Pohtiţi la fotbal!

N-a fost nevoie de îndemnuri bombastice precum cele din titluri; românii reîncep să vină la fotbal pentru că au pentru cine.

opinii

Mitocanul de la volan (I)

Eugen MUNTEANU

Mitocanul de la volan (I)

Suntem asaltați zilnic cu știri și imagini despre accidente de circulație atroce. Statisticile spun că România este țara europeană cu cei mai mulți morți în accidente de circulație. Dincolo de precaritatea șoselelor, cred că o cauză a acestei situații îngrijorătoare este și existența în libertate a fiarei sălbatice pe care am ales să o numesc mitocanul de la volan.

Dobânda, de la păcat (medieval), la virtute (modernă)

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Dobânda, de la păcat (medieval), la virtute (modernă)

Știința economică modernă s-a desprins din ceea ce era cunoscut în mediul academic timpuriu drept filosofie morală. Acțiunile și comportamentele din sfera economică (de exemplu, comerțul, formarea prețurilor, rolul dobânzii în tranzacțiile comerciale, etc.) erau reglementate de Biserică vreme de secole întregi. 

O limbă din prefabricate

Alexandru CĂLINESCU

O limbă din prefabricate

Un fenomen frapant care se petrece astăzi este ceea ce aş numi proliferarea prefabricatelor. Nu e ceva nou, dar devine tot mai accentuat şi, pentru cine ţine la expresivitatea limbii, tot mai supărător. Spun „prefabricate” pentru că e vorba de cuvinte şi formule luate de-a gata şi puse uneori în cele mai neaşteptate contexte. Au făcut de pe acum o glorioasă carieră la televiziune, politicienii şi jurnaliştii le rostesc cu o voluptate solemnă, convinşi că impresionează publicul printr-un limbaj elevat.

pulspulspuls

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

Ehehei, iubiţi dreptcredincioşi, iată că încurcate mai sunt căile Domnului de când treburile lumeşti şi dorinţele de parvenire şi câştig şi-au băgat coada tot mai adânc în sânul şi buzunarele largi de popă ale unor înalţi prelaţi din mitropolia noastră de la Iaşi, atât de greu încercată în ultima vreme. Iacătă aşadar, dragilor, ce au mai putut zămisli minţile întunecate de aceste lucrături diavoleşti: citiţi şi vă cruciţi, nu alta! 

Caricatura zilei

Ambulanța

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.