anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM

vineri, 20.05.2022

Proiect interesant implementat la o şcoală din Iaşi. Partenerii sunt din patru ţări

GALERIE
scoala butea
 • scoala butea
- +

La Şcoala Gimnazială Butea un nou proiect finanţat de Uniunea Europeană prin programele ERASMUS+ se va derula în perioada 2017-2020. Titlul proiectului este Local treasures (Comori locale), iar proiectul beneficiază de un buget de 27820.00 euro pentru implementare şi pentru realizarea mobilităţilor.

Partenerii noştri sunt 4 şcoli din Uniunea Europeană, după cum urmează: Polonia (coordonatorul proiectului), Grecia, Letonia şi Portugalia. Proiectul nostru îşi propune să crească interesul  pentru comunicare în limba engleză şi învăţarea limbilor partenerilor din proiect, să îmbunătăţească creativitatea şi motivaţia elevilor prin utilizarea TIC, să promoveze tradiţiile locale şi patrimoniul natural si cultural, să încurajeze implicarea personală a elevilor în cunoaşterea şi conservarea patrimoniului cultural, să îmbunătăţească competenţele-cheie, încrederea elevilor în propriile forţe, prin învăţarea prin cooperare, să dezvolte un sentiment de cetăţenie europeană, să dezvolte abilităţi artistice, să încurajeze implicarea elevilor cu deficienţe de învăţare.

În acest proiect vor participa la întâlnirile internaţionale atât profesorii, cât şi elevii. Vom promova învăţarea profundă, colaborativă, bazată pe proiecte. Implicându-se în activităţile organizate în cadrul celor patru cluburi Erasmus, elevii vor deveni mai responsabili faţă de propria învăţare. 

Prin derularea activităţilor dorim să creştem nivelul competenţelor lingvistice, de învăţare, civice, interpersonale, interculturale şi sociale, precum şi a celor de exprimare culturală.  Astfel, în perioada 19-23 martie 2018 vom găzdui 8 cadre didactice şi 7 elevi din şcolile partenere. Programul organizat în cadrul acestei mobilităţi transnaţionale va cuprinde activităţi de prezentare a instituţiei noastre şcolare, a ţării noastre, a tradiţiilor locale şi naţionale, vizite de documentare la Castelul Bran, în Iaşi, precum şi la Miclăuşeni.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Nimic de salvat

Pavel LUCESCU

Nimic de salvat

Încăput pe mâna lui Barna, Ghinea, Drulă, Năsui şi prietenii, USR a devenit un soi de anexă libertariană a PNL, unde ar fi logic să şi sfârşească, alături de gaşca Câţu-Gorghiu.

opinii

Simple notaţii

Alexandru CĂLINESCU

Simple notaţii

Sorin Oprescu mi-a fost dintotdeauna profund antipatic, şi asta înainte să aflu despre matrapazlâcurile lui. Îmi părea un şmecher de „capitală”, un ins cu apucături golăneşti, vulgar şi agresiv. Îl situam cam pe aceeaşi treaptă cu Becali, deşi la acesta din urmă mai puteam detecta nişte urme de umanitate. Am aflat, în urma condamnării lui Oprescu, ceea ce, probabil, ştia destulă lume: doctorul lucra în stil mare, cerea şpăgi colosale, avea - precum mafioţii - oameni de încredere care îl protejau şi îşi asumau treburile riscante. 

Tencuiala antiseismică

Neculai SEGHEDIN

Tencuiala antiseismică

Desigur, o legendă urbană, unul din miturile care însoţesc toate amintirile, povestirile, convingerile legate de cutremur, care au dus la dezvoltarea unei adevărate culturi a seismului în România.

Love story la “om la lună”

George PLEȘU

Love story la “om la lună”

Se face curând un an de zile de când nu am mai scos din player-ul maşinii cd-ul cu albumul În caz de om la lună, strigaţi „om la lună, stânga/ dreapta” după caz.

pulspulspuls

Unde a dispărut de-o vreme şi de ce madam Şoşo, cea mai cu greutate sinatoare de Iaşi

PULS

Unde a dispărut de-o vreme şi de ce madam Şoşo, cea mai cu greutate sinatoare de Iaşi

Multă lumea ne-a tot întrebat în ultima vreme unde o fi dispărut din peisaj sinatoarea de Iaşi cu cea mai mare greutate (la quintale ne referim, nu la influenţă, evident), dar şi cu gura cea mai mare. Ei bine, stimaţi telespectatori, am apelat pentru un răspuns la această spinoasă problemă a politichiei locale, naţionale şi, de ce nu, chiar evropeneşti am putea spune, la aceeaşi sursă a noastră care ne-a spus câte una sau alta la momentul candidaturii ei la Iaşi pe listele auriste, când mai nimeni nu ştia de un’ s-o ia pe madam: adicătelea amicul Archibald Tănase, stimaţi telespectatori, că sigur vă era olecuţă dor de el, nu-i aşa?

Caricatura zilei

Cireșe, nu ruble

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.