Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Proiect interesant iniţiat de Liceul Tehnologic de Mecatronică şi Automatizări

GALERIE
proiect liceu
  • proiect liceu
- +

Proiectul ”HEARTS UP!  INIMILE SUS!”, organizat de către Liceul Tehnologic de Mecatronică şi Automatizări din Iaşi în perioada 19 februarie – 15 iulie 2018, se adresează elevilor din clasele a V-a - a XII-a. Evenimentul-cheie al proiectului se va desfăşura joi, 24 mai 2018, începând cu ora 10:00, când participanţii se vor reuni pe platoul din locaţia 2 a liceului, unde vor avea loc discursul organizatorilor / invitaţilor şi un moment de încălzire intitulat „Dans şi sănătate”. Ulterior, participanţii se vor îndrepta spre mănăstirea Cetăţuia, unde vor organiza o inimă umană, ca simbol al vieţii sănătoase. În paralel cu drumeţia, se va realiza în locaţia 2 a liceului şi un concurs de afişe/postere şi eseuri, prin care elevii doresc să promoveze un stil de viaţă sănătos, încurajând mişcarea, sănătatea fizică şi spirituală în rândul adolescenţilor.

Proiectul cuprinde, în afară de activităţile menţionate anterior, dezbateri pe teme de educaţie pentru sănătate („Mindfulness pentru începători”, „Pastile“ pentru sănătatea  copiilor noştri), ateliere de nutriţie şi gastronomie distractivă („Farfuria fericită”), activităţi sportive („Ia... şi biciclesc”, „5 minute de mişcare la pauza mare”). Aflat deja la a treia ediţie, evenimentul se bucură de un real succes printre elevi, răspunzând nevoilor de informare, mişcare şi sport ale tinerilor din şcoală. O dovadă în plus o constituie şi numărul de parteneri implicaţi în proiect (instituţii şcolare din judeţele Iaşi, Bacău, Botoşani, Suceava, Vrancea, Neamţ, Giurgiu, Timişoara, Galaţi, dar şi din Republica Moldova) şi numărul de elevi participanţi (aproximativ 150 de elevi, însoţiţi de cadre didactice).

Calitativ, rezultatele aşteptate vizează formarea de abilităţi de viaţă sănătoasă şi nutriţie echilibrată pentru tinerii de la LTMA Iaşi şi din şcolile partenere, atragerea de noi membri în clubul Eagle Heart (club care are ca  scop promovarea unui stil de viaţă sănătos pe toată perioada proiectului şi după terminarea acestuia), stimularea lucrului în echipă prin activităţi practice, ateliere de lucru, drumeţii şi, nu în ultimul rând, sensibilizarea părinţilor pentru a susţine şi promova comportamentele sănătoase în rândul elevilor.    

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri