Proiect interjudeţean: 100 km de drum modernizat în Botoşani şi 6 km în Iaşi
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 25.07.2021

Proiect interjudeţean: 100 km de drum modernizat în Botoşani şi 6 km în Iaşi

GALERIE
asfaltare
  • asfaltare
- +

Din Axa rutieră strategică 2 Botoşani-Iaşi, doar o mică parte se află în judeţul nostru: de la Şipote până la limita cu Botoşaniul.

O asociere de firme din care fac parte, printre altele, Danlin XXL şi Dragoş Invest, va moderniza 6 km de drum în nordul judeţului. La un an de la deschiderea ofertelor, au fost atribuite primele două loturi din cealaltă axă rutieră strategică ce are un capăt în judeţul Iaşi, cea spre Botoşani. Însă doar 6 km de drum judeţean ieşean vor beneficia de acest contract. Este vorba de DJ 282H, care începe în localitatea Şipote şi se îndreaptă spre limita judeţului prin Iazu Nou. Este primul tronson din Lotul 1 al acestei axe, care măsoară în total 29 km. Atribuirea s-a făcut la un cost cu 5 milioane de lei mai mic decât preţul de pornire al licitaţiei, respectiv 94,46 milioane de lei.

Valoarea totală estimată pentru întreaga Axă rutieră strategică 2 este de 373 de milioane de lei, jumătate din sumă fiind rezervată Lotului 2, pentru care încă nu au fost desemnaţi câştigătorii. Dintre cei 13 participanţi, cei mai mulţi au ofertat pentru câte un singur lot, dar două oferte le-au vizat pe toate trei.

De la Şipote, drumul continuă spre Rediu-Răuseni-Pogorăşti-Călăraşi-intersecţia cu DN 24C. Termenul de finalizare a lucrărilor este de 2 ani, urmaţi de alţi cel puţin 3, termenul de garanţie.

La fel ca Axa rutieră strategică Iaşi-Suceava, Axa Botoşani-Iaşi beneficiază de o finanţare europeană prin Programul Operaţional Regional. Dacă, în cazul Axei 1, liderul de contract a fost Iaşul, de Axa rutieră 2 se ocupă CJ Botoşani, CJ Iaşi asigurând cheltuielile neeligibile pentru cei 6 km „ieşeni“.

Lotul 2 al acestei Axe uneşte localitatea Răuseni cu Hă­neşti, prin Truşeşti (51 km), iar din acest traseu se desprinde Lotul 3, care leagă localităţile Cerneşti/Todireni de Silişcani, localitate aflată pe DN 29D la 15 km de municipiul Botoşani. Acest ultim lot în lungime de 26 km a fost adjudecat de asocierea DIMEX-2000 Company SRL – SC Frasinul SRL pentru suma de 86,3 milioane de lei.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce mai rămâne din idealurile olimpice

Nicolae GRECU

Ce mai rămâne din idealurile olimpice

O mega-competiţie internaţională cu sportivi aleşi pe sprânceană, pe baza unor calificări la sânge şi în urma căreia cel mai bun trebuie să câştige cel mai mult.

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (4)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (4)

Autorul continuă evocarea unor ani din anotimpul paradisiac al copilăriei şi adolescenţei petrecute pe malurile Dunării.

A fi creştin ieri şi azi

pr. Constantin STURZU

A fi creştin ieri şi azi

În viaţă experimentăm mult şi, cel mai adesea, ne alegem cu un gust amar, cu un gol în suflet. Chiar şi când suntem curioşi să aflăm cât mai multe dintr-un domeniu sau altul, ajungem la concluzia că toată ştiinţa noastră nu valorează, în faţa morţii, nici cât o ceapă degerată. Ba chiar şi când avem curiozitatea de a interacţiona cu anumite persoane, riscăm uneori prin a sfârşi dezamăgiţi.

Libertatea, statul şi politica prudenţei: o pledoarie modestă

Ioan STANOMIR

Libertatea, statul şi politica prudenţei: o pledoarie modestă

Ceea ce criza sanitară a impus, în mod dramatic şi poate ireversibil, este politica fricii. Creşterea fără precedent a controlului statal, invadarea unor teritorii care păreau până atunci de neatins, vocaţia domesticirii cetăţenilor, toate acestea sunt simptomele răului pe care administrarea pandemiei l-a născut în societăţile noastre. Liberul-arbitru şi drepturile constituţionale au fost constant şi agresiv erodate. Frica, iar nu prudenţa, a dominat.

pulspulspuls

Noi tabere la liberali: bam-bam! Iaşul pare acum chiar pe lângă

PULS

Noi tabere la liberali: bam-bam! Iaşul pare acum chiar pe lângă

Când credeau şi liberalii noştri de la Iaşi că măcar pe jumate tot or să fie în tabăra câştigătoare, căci oricum jumatea lui Muraru merge cu Cîţu, iar jumatea lui Alexe se duce cu Orban, hop că dinspre Bucureşti vin veşti care răstoarnă toată calimera de la Iaşi.

Caricatura zilei

Drona auto

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.