anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 10.08.2022

Proiect menit să dezvolte strategii moderne pentru consilierii şcolari de la instituţiile de învăţământ din judeţ

GALERIE
consilieri scolari
 • consilieri scolari
- +

Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională (CJRAE) Iaşi desfăşoară în perioada următoare un proiect menit să dezvolte strategii moderne pentru consilierii şcolari de la instituţiile de învăţământ din judeţ. Astfel, „Şcoala pentru diversitate - catalizator pentru o societate incluzivă” are drept scop eficientizarea procesul de consiliere, dar şi sprijinirea creşterii diversităţii în şcoală, promovând practic incluziunea socio-emoţională a elevilor.

Activităţile proiectului vor avea loc în perioada septembrie 2021 – septembrie 2022 şi sunt finanţate cu 16.260 de euro prin Granturile Spaţiului Economic European (SEE) şi Norvegiene – Mecanismul Financiar 2014-2021, în cadrul Programului de Educaţie, Burse, Ucenicie şi Antreprenoriatul Tinerilor (ESAYEP).

„Experienţele anterioare în domeniul rezolvării problemelor cu care se confruntă beneficiarii arată că factorii sociali şi şcolari influenţează integrarea socio-emoţională a elevilor. Acestor factori restrictivi li se adaugă şi cei generaţi de criza sanitară pe care o traversăm”, afirmă reprezentanţii CJRAE, care menţionează că proiectul îşi propune astfel să întărească abilităţile profesionale de specialitate şi eficienţa procesului de incluziune socio-emoţională a elevilor pentru şase consilieri din cadrul instituţiei, dar şi dezvoltarea de competenţe specifice cu privire la incluziunea socio-emoţională a elevilor pentru 45 de consilieri şcolari, 15 logopezi şi 15 mediatori din judeţul Iaşi. De asemenea, în cadrul proiectului se doreşte construirea a 6 echipe pentru facilitarea incluziunii socio-emoţionale şi implicarea a 6 şcoli pilot în implementarea unor proiecte de facilitare a incluziunii.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Rivalităţi globale (I)

Lucian DÎRDALA

Rivalităţi globale (I)

Astăzi, indiferent dacă vorbim de relaţia SUA - Rusia sau de cea între SUA şi China, toată lumea are scenarii de victorie, în caz de război, chiar şi în ipoteza în care s-ar ajunge la o folosire limitată a armamentelor nucleare.

opinii

Inteligenţa politehnică

Florin CÎNTIC

Inteligenţa politehnică

A trecut insuficient comentat un excepţional interviu pe care Toni Hriţac i l-a luat lui Cristian Tudor Popescu. Cum eu am căzut pe gânduri privindu-l, simt nevoia să scriu.

Despre război şi liceul militar

Radu PĂRPĂUȚĂ

Despre război şi liceul militar

Eram în clasa a 8-a, când în clasa noastră a venit un maior. Nu-i mai ţin minte numele, probabil că nici nu i l-am cunoscut. Umbla prin şcoli şi recruta elevi pentru a da examen la liceul militar din Câmpulung Moldovenesc. 

Lumini şi umbre în mass-media românească

Alex VASILIU

Lumini şi umbre în mass-media românească

Mai demult am fost surprins auzind opinia hotărâtă a unui fost coleg de redacţie: educaţia, cultura se face în şcoală, acasă, nu la radio şi televiziune, aceste instituţii având doar menirea să informeze, să distreze. 

pulspulspuls

Iată scenariul revenirii lui MRU în politică, prin intermediul unui ocol pe la primăria Iaşului

Iată scenariul revenirii lui MRU în politică, prin intermediul unui ocol pe la primăria Iaşului

Două vorbe despre MRU şi şansele sale la cea mai înaltă funcţie în târg, dragi telespectatori, vorbe care s-au desprins din luările de cuvânt ale participanţilor la şcoala politică de vară de pe Bahlui, care a avut loc săptămâna trecută, seara, pe răcoare, pe terasa unei cunoscute berării din târg. 

Caricatura zilei

Rafila și pastila

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.