anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM

vineri, 20.05.2022

Proiect nou finanţat cu fonduri europene la Şcoala Gimnazială Butea

GALERIE
fonduri UE
 • fonduri UE
- +

La Şcoala Gimnazială Butea un nou proiect finanţat de UE  prin programele ERASMUS+  se va derula în perioada 2017-2020. Titlul proiectului este „Lokalne skarby- dziel sie tym, co najlepsze”  - "Local treasures" (Comori locale), iar bugetul generos alocat acestuia este de 27.820 euro, atât pentru implementarea proiectului în şcoală, cât şi pentru realizarea mobilităţilor.

Partenerii sunt 4 şcoli din Uniunea Europeană, după cum urmează: coordonatorul proiectului – Polonia, precum şi parteneri din Grecia, Letonia şi Portugalia.  Proiectul îşi propune să creasca interesul pentru comunicare în limba engleză şi învăţare a limbilor partenerilor din proiect, să îmbunătăţească creativitatea şi  motivaţia elevilor prin utilizarea TIC, să promoveze tradiţiile locale şi patrimoniul natural şi cultural, să încurajeze implicarea personală a elevilor în cunoaşterea şi conservarea patrimoniului cultural, să îmbunătăţească competenţele-cheie, încrederea în forţele proprii, prin învăţarea prin cooperare, să dezvolte un sentiment de cetăţenie europeană, să dezvolte abilităţi artistice, să încurajeze implicarea elevilor cu deficienţe de învăţare.

În acest proiect vor participa la întâlnirile internaţionale atât profesorii, cât şi elevii. Vom promova învăţarea profundă, colaborativă, bazată pe proiecte. Ne dorim să desfăşurăm activităţi educative deosebite cu copiii implicaţi, care se bucură de ceea ce învaţă. Participând la activităţile organizate în cadrul celor patru cluburi Erasmus, elevii vor deveni mai responsabili faţă de învăţare.  Prin derularea activităţilor proiectului dorim să creştem nivelul competenţelor lingvistice, de învăţare, civice, interpersonale, interculturale și sociale şi cele de exprimare culturală.  În perioada 9-16 iunie 2018, două cadre didactice şi trei elevi se vor deplasa la şcoala din Portugalia, iar programul organizat în cadrul acestei mobilităţi transnaţionale va cuprinde activităţi specifice, prin care vom descoperi împreună cu partenerii noştri comorile locale din Portugalia.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Nimic de salvat

Pavel LUCESCU

Nimic de salvat

Încăput pe mâna lui Barna, Ghinea, Drulă, Năsui şi prietenii, USR a devenit un soi de anexă libertariană a PNL, unde ar fi logic să şi sfârşească, alături de gaşca Câţu-Gorghiu.

opinii

Simple notaţii

Alexandru CĂLINESCU

Simple notaţii

Sorin Oprescu mi-a fost dintotdeauna profund antipatic, şi asta înainte să aflu despre matrapazlâcurile lui. Îmi părea un şmecher de „capitală”, un ins cu apucături golăneşti, vulgar şi agresiv. Îl situam cam pe aceeaşi treaptă cu Becali, deşi la acesta din urmă mai puteam detecta nişte urme de umanitate. Am aflat, în urma condamnării lui Oprescu, ceea ce, probabil, ştia destulă lume: doctorul lucra în stil mare, cerea şpăgi colosale, avea - precum mafioţii - oameni de încredere care îl protejau şi îşi asumau treburile riscante. 

Tencuiala antiseismică

Neculai SEGHEDIN

Tencuiala antiseismică

Desigur, o legendă urbană, unul din miturile care însoţesc toate amintirile, povestirile, convingerile legate de cutremur, care au dus la dezvoltarea unei adevărate culturi a seismului în România.

Love story la “om la lună”

George PLEȘU

Love story la “om la lună”

Se face curând un an de zile de când nu am mai scos din player-ul maşinii cd-ul cu albumul În caz de om la lună, strigaţi „om la lună, stânga/ dreapta” după caz.

pulspulspuls

Unde a dispărut de-o vreme şi de ce madam Şoşo, cea mai cu greutate sinatoare de Iaşi

PULS

Unde a dispărut de-o vreme şi de ce madam Şoşo, cea mai cu greutate sinatoare de Iaşi

Multă lumea ne-a tot întrebat în ultima vreme unde o fi dispărut din peisaj sinatoarea de Iaşi cu cea mai mare greutate (la quintale ne referim, nu la influenţă, evident), dar şi cu gura cea mai mare. Ei bine, stimaţi telespectatori, am apelat pentru un răspuns la această spinoasă problemă a politichiei locale, naţionale şi, de ce nu, chiar evropeneşti am putea spune, la aceeaşi sursă a noastră care ne-a spus câte una sau alta la momentul candidaturii ei la Iaşi pe listele auriste, când mai nimeni nu ştia de un’ s-o ia pe madam: adicătelea amicul Archibald Tănase, stimaţi telespectatori, că sigur vă era olecuţă dor de el, nu-i aşa?

Caricatura zilei

Cireșe, nu ruble

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.