Anunturi de Mica Publicitate
mineralia
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 22.09.2023

Proiect nou finanţat cu fonduri europene la Şcoala Gimnazială Butea

GALERIE
fonduri UE
  • fonduri UE
- +

La Şcoala Gimnazială Butea un nou proiect finanţat de UE  prin programele ERASMUS+  se va derula în perioada 2017-2020. Titlul proiectului este „Lokalne skarby- dziel sie tym, co najlepsze”  - "Local treasures" (Comori locale), iar bugetul generos alocat acestuia este de 27.820 euro, atât pentru implementarea proiectului în şcoală, cât şi pentru realizarea mobilităţilor.

Partenerii sunt 4 şcoli din Uniunea Europeană, după cum urmează: coordonatorul proiectului – Polonia, precum şi parteneri din Grecia, Letonia şi Portugalia.  Proiectul îşi propune să creasca interesul pentru comunicare în limba engleză şi învăţare a limbilor partenerilor din proiect, să îmbunătăţească creativitatea şi  motivaţia elevilor prin utilizarea TIC, să promoveze tradiţiile locale şi patrimoniul natural şi cultural, să încurajeze implicarea personală a elevilor în cunoaşterea şi conservarea patrimoniului cultural, să îmbunătăţească competenţele-cheie, încrederea în forţele proprii, prin învăţarea prin cooperare, să dezvolte un sentiment de cetăţenie europeană, să dezvolte abilităţi artistice, să încurajeze implicarea elevilor cu deficienţe de învăţare.

În acest proiect vor participa la întâlnirile internaţionale atât profesorii, cât şi elevii. Vom promova învăţarea profundă, colaborativă, bazată pe proiecte. Ne dorim să desfăşurăm activităţi educative deosebite cu copiii implicaţi, care se bucură de ceea ce învaţă. Participând la activităţile organizate în cadrul celor patru cluburi Erasmus, elevii vor deveni mai responsabili faţă de învăţare.  Prin derularea activităţilor proiectului dorim să creştem nivelul competenţelor lingvistice, de învăţare, civice, interpersonale, interculturale și sociale şi cele de exprimare culturală.  În perioada 9-16 iunie 2018, două cadre didactice şi trei elevi se vor deplasa la şcoala din Portugalia, iar programul organizat în cadrul acestei mobilităţi transnaţionale va cuprinde activităţi specifice, prin care vom descoperi împreună cu partenerii noştri comorile locale din Portugalia.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Taxa pe Lăcomia Adăugată

Pavel LUCESCU

Taxa pe Lăcomia Adăugată

Pe termen lung, toată lumea ştie ce-i de făcut, cel puţin dacă te uiţi pe programele economice ale partidelor, cu toate diferenţele şi nuanţele de rigoare, dar pe termen scurt, nu prea ai loc de întors. Şi de unde să iei, când te arde buza, dacă nu de la cei care-şi permit mai mult, care, deşi afectaţi, poate unii chiar falimentaţi ca business, nu ajung să moară de foame, cum s-ar întâmpla cu cei cu venituri mici. E ceea ce ar face orice guvern cu spatele la zid, ar încerca să ia de la cei din straturile socio-economice superioare ale societăţii.

opinii

Migraţia şi apropiatele alegeri europene

Alexandru CĂLINESCU

Migraţia şi apropiatele alegeri europene

Nu e de mirare că migraţia a devenit în ţările occidentale o temă electorală. Specialiştii se aşteaptă, la alegerile pentru Parlamentul european, la o ofensivă a dreptei şi a extremei drepte. Bună parte din populaţie este excedată de criminalitatea în creştere, de sentimentul de nesiguranţă, fenomene a căror cauză e găsită şi în migraţia necontrolată.

Cum a fost la Festivalul George Enescu 2023

Neculai SEGHEDIN

Cum a fost la Festivalul George Enescu 2023

În ziua de 14 septembrie, de Ziua Inginerului, am fost la Festivalul George Enescu, la Ateneul Român.

O întâlnire cu Părintele Simeon Zaharia

pr. Constantin STURZU

O întâlnire cu Părintele Simeon Zaharia

De vreo trei săptămâni suntem mai săraci aici, pe pământ, şi mai bogaţi în Cer. Am pierdut un duhovnic, un rugător, un stâlp al Bisericii. Am câştigat, înaintea Tronului Preasfintei Treimi, un veghetor, un mijlocitor, un ajutor de nădejde. Părintele Ieroschimonah Simeon Zaharia a mers la Domnul, pe Care atât de mult L-a iubit şi slujit, în ziua de 2 septembrie 2023, după aproape 96 de ani de vieţuire în această lume.

pulspulspuls

Hopaa: Lapte - gros aurist pe Pietonal. Ori la bal, ori la spital

Hopaa: Lapte - gros aurist pe Pietonal. Ori la bal, ori la spital

Pentru că premăria nu i-a dat lui Simion de la AUR autorizaţie de miting politic la Iaşi pentru duminica asta, pe Pietonal, probabil de teamă să nu se oprească alaiul în faţa premăriei ca să scandeze anti-Chirica, cum se aude, ei bine, cică fostul amic politic al premarelui a anunţat că va chema membrii de partid la o “plimbare” pe Pietonalul ieşean. 

Caricatura zilei

1000 de km de autostradă în România

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Credeti ca fortele de ordine, care au asigurat masurile de siguranta pe plaja din Costinesti, au procedat corect in momentul in care s-au folosit de forta pentru ai linisti pe participantii la conflic

vezi raspunsuri