Proiect nou finanţat cu fonduri europene la Şcoala Gimnazială Butea
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Proiect nou finanţat cu fonduri europene la Şcoala Gimnazială Butea

GALERIE
fonduri UE
  • fonduri UE
- +

La Şcoala Gimnazială Butea un nou proiect finanţat de UE  prin programele ERASMUS+  se va derula în perioada 2017-2020. Titlul proiectului este „Lokalne skarby- dziel sie tym, co najlepsze”  - "Local treasures" (Comori locale), iar bugetul generos alocat acestuia este de 27.820 euro, atât pentru implementarea proiectului în şcoală, cât şi pentru realizarea mobilităţilor.

Partenerii sunt 4 şcoli din Uniunea Europeană, după cum urmează: coordonatorul proiectului – Polonia, precum şi parteneri din Grecia, Letonia şi Portugalia.  Proiectul îşi propune să creasca interesul pentru comunicare în limba engleză şi învăţare a limbilor partenerilor din proiect, să îmbunătăţească creativitatea şi  motivaţia elevilor prin utilizarea TIC, să promoveze tradiţiile locale şi patrimoniul natural şi cultural, să încurajeze implicarea personală a elevilor în cunoaşterea şi conservarea patrimoniului cultural, să îmbunătăţească competenţele-cheie, încrederea în forţele proprii, prin învăţarea prin cooperare, să dezvolte un sentiment de cetăţenie europeană, să dezvolte abilităţi artistice, să încurajeze implicarea elevilor cu deficienţe de învăţare.

În acest proiect vor participa la întâlnirile internaţionale atât profesorii, cât şi elevii. Vom promova învăţarea profundă, colaborativă, bazată pe proiecte. Ne dorim să desfăşurăm activităţi educative deosebite cu copiii implicaţi, care se bucură de ceea ce învaţă. Participând la activităţile organizate în cadrul celor patru cluburi Erasmus, elevii vor deveni mai responsabili faţă de învăţare.  Prin derularea activităţilor proiectului dorim să creştem nivelul competenţelor lingvistice, de învăţare, civice, interpersonale, interculturale și sociale şi cele de exprimare culturală.  În perioada 9-16 iunie 2018, două cadre didactice şi trei elevi se vor deplasa la şcoala din Portugalia, iar programul organizat în cadrul acestei mobilităţi transnaţionale va cuprinde activităţi specifice, prin care vom descoperi împreună cu partenerii noştri comorile locale din Portugalia.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De ce a fost multă vreme tabu ipoteza că virusul care a provocat COVID-19 ar fi scăpat din Laboratorul din Wuhan?

Alexandru LĂZESCU

De ce a fost multă vreme tabu ipoteza că virusul care a provocat COVID-19 ar fi scăpat din Laboratorul din Wuhan?

Procedeele, dezvăluite recent, prin care a fost discreditată timp de aproape un an şi jumătate o teorie de bun simţ, aceea că virusul care a provocat pandemia ar fi putut proveni de la Laboratorul de Virusologie din Wuhan, ilustrează corupţia din domenii ştiinţifice cu mare miză financiară şi maniera în care „ştiinţa” a fost politizată.

Filmuletul zilei

opinii

Câte ceva despre parabole

Nichita DANILOV

Câte ceva despre parabole

Am trăit într-o lume parabolică. Într-o comunitate închisă. Prizoniera propriilor dogme. O lume în care predomina elementul religios. Am trăit într-o lume în care Evul Mediu era la el acasă. Dogmele şi cutumele unei astfel de lumi mi s-au imprimat adânc în suflet, încă din fragedă copilărie.

Sociologia teatrală şi critica vie

Dana ȚABREA

Sociologia teatrală şi critica vie

Două chestiuni din volumul al doilea de Teatru în diorame, semnat de Miruna Runcan, oglindind perioada comunistă dintre anii 1965 şi 1977, care reprezintă, în opinia autoarei, intervalul cel mai suportabil existenţial şi de efervescenţă teatrală din zbuciumata istorie a comunismului românesc, merită să fie supuse atenţiei: investigaţia sociologică asupra teatrului a lui Pavel Câmpeanu în contextul în care facultăţile şi institutele de cercetare sociologică fuseseră închise şi dezbaterea cu privire la actul critic.

O scrisoare din RFG

Michael ASTNER

O scrisoare din RFG

Prin aprilie, la Amnaş fiind, am găsit într-un dulap o scrisoare veche primită de ai mei de la soţia unuia dintre fraţii lui tata, scrisoare scrisă şi trimisă după ce fuseseră în vizită în România. Pe cât de banală pare, pe tot atât de interesantă este totuşi această relativ scurtă misivă venită din Republica Federală Germania, deci din Germania de Vest. Iat-o:

pulspulspuls

Poveste de sară pentru micuţi, cu zâne blonde şi miliardari de la cumătrie

Poveste de sară pentru micuţi, cu zâne blonde şi miliardari de la cumătrie

Ehehee, dragilor, oare cum să facem noi şi să dregem pe azi, uichend fiind, să nu vă plictisim sau încrunţim frunţile tot cu nărozii din politichii, ci doar cu mondenităţi locale şi vesele, dar nici să ne depărtăm prea tare de subjectul zilei, ăla pentru care mulţi nădragi tremură de vreo două zile pe la palatul cel roznovan, dar şi mai jos, spre sediul din Podu Roş (hop: iaca şi rima!)? 

Caricatura zilei

Răposat reclamant

Editia PDF

Bancul zilei

De acum, la internarea în spital pacientii sunt obligati sa aiba: extinctor, trusa de prim ajutor si lanterna (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.