PROIECT: Parc uriaș pentru bicicliști - „BICISCHOOL Iași” sau „Iași Velo Park”
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 20.06.2021

PROIECT: Parc uriaș pentru bicicliști - „BICISCHOOL Iași” sau „Iași Velo Park”

GALERIE
parc biciclisti
  • parc biciclisti
- +

Primăria Municipiului Iași intenționează să încurajeze și să dezvolte transportul cu biciclete prin intermediul fondurilor europene nerambursabile. În acest scop, reprezentanții municipalității au redactat fișele de proiect a două inițiative menite, pe de o parte, să implementeze conceptul „bike sharing” în Iași și, pe de alta, să creeze un parc de recreere, dar și instruire pentru tinerii bicicliști.

Proiectul va fi intitulat „BICISCHOOL Iași” ori „Iași Velo Park” va simula condiții de trafic reale, astfel încât tinerii cicliști vor avea capacitatea să experimenteze și să învețe în deplină siguranță modul de conduită adecvat în trafic.

„BICISCHOOL Iași” / „Iași Velo Park” va include module / zone indicative precum:

- o zonă de pregătire și inițiere în utilizarea bicicletelor și a echipamentelor de protecție;

- o zonă de învățare a regulilor pentru cicliști și de mers asistat;

- o zonă de învățare pe serpentine și de simulare a unor zone cu denivelări pentru cicliști inițiați; o zonă de simulare a unei intersecții semaforizate și semnalizate, precum și unui mini sens giratoiu;

- o zonă de concurs special pentru evaluarea aptitudinilor cicliștilor;

- o zonă de depanare și reparații;

- o zonă de recreere pentru copii de vârste mici și seniori însoțitori etc.

Parcul tematic va avea prevăzute spații verzi, mobilier urban, cișmele de apă, iluminat ecologic, WiFi internet gratuit, stație de „bike sharing”, camere de supraveghere etc.

Parcul va fi realizat pe o suprafață de teren de circa 3.000 de metri pătrați, unul dintre amplasamentele luate în calcul în prezent fiind cel al fostului poligon auto.

Bugetul estimativ al proiectului „BICISCHOOL Iași” / „Iași Velo Park” este de un milion de euro.

Aflați amănunte de AICI.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Italia sau Finlanda?

Nicolae GRECU

Italia sau Finlanda?

Ce cale se va alege pentru naţionala României în urma Euro2020?

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (2)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (2)

Autorul serialului rememorează în continuare cu emoţie şi descrie amănunţit primele lecţii de pe parcursul iniţierii sale în umila sectă a pescuitorilor cu undiţa de la Dunăre.

Îndemnuri de la Maica Siluana

pr. Constantin STURZU

Îndemnuri de la Maica Siluana

Tot cu gândul la Maica Siluana (1944-2021). Şi la ceea ce ne-a învăţat. Nu atât din cărţi, cât din cele trăite, experiate. Deschid un volum al său care-mi este foarte aproape de inimă: "Uimiri, rostiri, pecetluiri". Cuprinde o sută de "capete de învăţătură", de folos celui ce caută ieşirea din starea de păcat şi intrarea în bucuria lui Dumnezeu. Împărtăşesc cu voi câteva sclipiri din îndemnurile şi încredinţările sale.

Perspectivă inversă

arh. Ionel OANCEA

Perspectivă inversă

O dată cu realizarea primului plan urbanistic general al Iaşului în anii 1996-1998, managerul de atunci al proiectului a propus informatizarea regulamentelor de urbanism aferente zonelor funcţionale şi situaţiei juridice ale terenurilor astfel încât acestea să poată fi extrase automat la întocmirea certificatelor de urbanism. 

pulspulspuls

Ce are firma de lactate a soacrei cu relaţiile de biznis ale lui dom’ premare? Ehe: are, şi încă foarte multe...

Ce are firma de lactate a soacrei cu relaţiile de biznis ale lui dom’ premare? Ehe: are, şi încă foarte multe...

Dacă tot auzim că unii cetitori se plictisesc în casă de la atâta ploaie pe afară, am zic că numai bine pe azi să vă servim la lectură ceva fain, uşurel, fără colesterol şi, evident, cu multă coenzima Q10, ca să meargă şi chircit la birou, dar şi lăfăit în fotoliu. 

Caricatura zilei

Asta zebră!

Editia PDF

Bancul zilei

De acum, la internarea în spital pacientii sunt obligati sa aiba: extinctor, trusa de prim ajutor si lanterna (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.