Proiect pe b-dul Chimiei. Trei blocuri-turn vor apărea lângă Hotelul Zimbru
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Proiect pe b-dul Chimiei. Trei blocuri-turn vor apărea lângă Hotelul Zimbru

GALERIE
proiect-bloc
  • proiect-bloc
- +

Unul dintre cei mai cunoscuţi constructori din Iaşi vrea să ridice trei blocuri de 11 etaje în cartierul Tudor Vladimirescu. Potrivit unui proiect de hotărâre care va fi dezbătut de Consiliul Local, Conest SA a solicitat emiterea unui Plan Urbanistic Zonal (PUZ) pentru o suprafaţă de aproape 12.000 mp pe b-dul Chimiei, în vecinătatea Hotelului Zimbru.

„Utilizări admise - locuinţe în proprietate privată, spaţii comerciale organizate în unităţi a căror suprafaţă să nu depăşească 400 mp/unitate, spaţii conexe funcţiuni de locuire, amenajări aferente locuinţelor - căi de acces carosabile şi pietonale, parcaje, garaje, spaţii plantate, locuri de joacă pentru copii, amenajări sportive“, se arată în proiectul de de hotărâre

În acelaşi timp, municipalitatea va permite condiţionat realizarea de spaţii de birouri şi servicii cu profil liberal sau spaţii pentru sport şi agrement. Conform planului urbanistic, aria desfăşurată construită pentru locuinţele colective este estimată la 22.000 mp, iar în blocuri ar putea locui în jur de 600 de persoane. Contactaţi telefonic în cursul zilei de ieri, reprezentanţii Conest nu au dorit să ofere detalii despre investiţie.

Proiectul prevede amenajarea a 330 de locuri de parcare

Cele trei imobile care ar urma să fie construite vor beneficia de 330 de locuri de parcare, 293 dintre acestea fiind rezervate pentru viitorii locatari. Din totalul locurilor de parcare, 175 vor fi amenajate în subteran, iar restul la nivelul solului. Totodată, PUZ-ul prevede realizarea unui loc de joacă pentru copii, iar spaţiul verde propus va ocupa 10% din suprafaţa terenului, respectiv de aproape 1.200 mp.

„Amplasamentul este în zona central-vestică a oraşului, în apropierea intersecţiei dintre bulevardul Tudor Vladimirescu cu bulevardul Chimiei. Accesul spre amplasament se realizează din bulevardul Tudor Vladimirescu prin bulevardul Chimiei ce mărgineşte amplasamentul pe latura de nord“, se arată în document.

Potrivit planului urbanistic, proprietatea Conest se învecinează spre nord cu o construcţie parter cu funcţiunea de spaţii birouri, spre vest cu o clădire de trei etaje (birouri), Hotelul Zimbru cu şase etaje şi un spaţiu de depozitare, spre est cu un imobil cu regim de înălţime parter înalt cu funcţiunea spaţii producţie, iar spre sud cu trei silozuri.

PUZ-ul prevede ca 14 construcţii aflate în prezent pe suprafaţa studiată să fie dezafectate anterior demarării lucrărilor de construire a obiectivului de investiţie propus. Conform planului, pe teren se află magazii, depozite, garaje, un sediu de filiale, vestiare, ateliere şi o baracă metalică. Deocamdată, planul urbanistic a fost publicat pe site-ul Primăriei şi, după o perioadă de 30 zile de dezbatere publică, va putea intra pe ordinea de zi a Consiliului Local.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Protestele din Cuba creează probleme curentului radical progresist din America (II)

Alexandru LĂZESCU

Protestele din Cuba creează probleme curentului radical progresist din America (II)

Atunci când ţările în care se aplică politicile socialiste intră invariabil într-o criză profundă, ajung în ruină economică şi la proteste reprimate brutal, ampla falangă progresistă din zona politică, academică şi din mass media din Occident ne explică că motivul este că acolo nu se aplica cu adevărat socialismul.

Filmuletul zilei

opinii

Oraşe de antichităţi

Briscan ZARA

Oraşe de antichităţi

Comunismul a fost o idee proastă, fără discuţie. Aşa ceva nu se poate aplica decât poate într-o societate cu mult mai dezvoltată şi conştientă de sine decât cele existente acum şi cu 50 de ani în urmă. A organiza o ţară întreagă după nişte principii fixe, nivelatoare, înjositoare pentru unii şi înălţătoare pentru alţii, ambele pe nedrept, este o crimă adevărată. Nu poţi neglija cu totul individul, cu unicitatea lui, pentru binele societăţii în ansamblu. Pentru că ăsta e comunismul, ca orice regim totalitar, un sistem care neglijează individul.

Povestea de război a marii Regine (II)

Mihai DORIN

Povestea de război a marii Regine (II)

Istoria românilor, dar şi cea universală, stă mărturie că monarhia este regimul care, în toate timpurile, a beneficiat de cea mai mare încredere din partea oamenilor. Să reţinem şi faptul că pe această relaţie de încredere s-au structurat marile idealuri în istorie, în vreme ce neîncrederea le-a năruit. În fine, regele reprezintă o triplă "realitate socială, politică, religioasă". Însă fundamentul regalităţii în economia istoriei este faptul că aceasta este cel mai puternic simbol al naţiunii, al unităţii, al continuităţii, al fertilităţii şi al mântuirii.

Final de admitere. Studenţia ca scurtătură

Ioan Alexandru TOFAN

Final de admitere. Studenţia ca scurtătură

S-a terminat admiterea şi atmosfera în universitate este aceeaşi ca la sfârşitul unei nunţi la un cămin cultural de la sat. Mormane de hârtii (chiar dacă există o platformă online de înscriere, dosarul plic este inevitabil ca o lege a firii), sticle cu apă sălcie, scrumiere pline, pixuri aruncate, priviri obosite, transpiraţie, poveşti amuzante sau teribile. Dar şi un sentiment de mulţumire, ca după număratul darului: au venit şi anul acesta studenţi, nu ne desfiinţează nimeni. Ba chiar au venit mai mulţi decât anul trecut, cel puţin la licenţă.

pulspulspuls

Iaca scenariu pentru dl scenarist vasluian Porumboiu: A fost sau n-a fost informată Cozet?

PULS

Iaca scenariu pentru dl scenarist vasluian Porumboiu: A fost sau n-a fost informată Cozet?

Iată, stimaţi participanţi la trafic, că deşi a trecut atâta vreme de la ceea ce colegii lui au acuzat la junele conţilier userist Ciorăpel că este de-a dreptul trădare în favoarea hidrei chiriciste, încă mai apar pe surse detalii interesante despre acea joie neagră şi mâloasă a politichiei de Bahlui. 

Caricatura zilei

După o analiză mai atentă, Rădoi a descoperit motivul pentru care România a luat bătaie de la Coreea

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.