Proiect pentru copiii cu probleme emoţionale
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Proiect pentru copiii cu probleme emoţionale

GALERIE
copii cu probleme
  • copii cu probleme
- +

Asociaţia EU-RO-IN din Iaşi, în colaborare cu mai multe instituţii europene, vor desfăşura până în 2021 un proiect european pentru copiii cu probleme emoţionale. Intitulat „Word of EMOTIONS“, proiectul este realizat în colaborare cu PolarisS.rls din Italia, Municipalitatea din Alzira, Spa­nia, Asociaţia Agifodent din Gra­nada, Spania, Universitatea Erbakan Necmettin din Konya, Provincial Directorate of Family, Labourand Social Services din Ankara, Turcia şi Mobilizind Expertize Lab din Suedia. 

Proiectul are în vedere situaţia familiilor în care se află copii cu probleme emoţionale, situaţie existentă mai ales în familiile în care părinţii sunt plecaţi în străinătate la muncă şi lasă copii acasă, dar şi a familiilor monoparentale, dezorganizate sau conflictuale. „Întrucât problemele de adaptare socio-emoţională la copii se pot manifesta în forme grave, depresie, stres afectiv, abandon şcolar, fuga de acasă, violenţă, comportament deviant, chiar suicid, şi afectează într-o măsură importantă şi pe adulţii care îi îngrijesc, iar rezolvarea lor necesită soluţii educaţionale complexe, proiectul îşi propune să răspundă nevoilor acestora privind creşterea competenţe­lor“, au menţionat reprezentanţii Asciaţiei EU-RO-IN din Iaşi.

Proiectul are drept public ţintă personalul din instituţiile de educare şi formare sau asistenţă socială sau adulţi care au în îngrijire şi educare copii preşcolari şi de şcoală primară cu probleme de adaptare emoţională. De asemenea, pe parcursul desfăşu­rării proiectului se doreşte crearea de materiale şi instrumente care pot fi folosite în educarea grupului ţintă, dar şi aplicarea în comuntăţile locale a unor practici menite să crească calitatea vieţii adulţilor care au în grijă copii cu probleme emoţionale. (Andrei MIHAI)

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Hai cu pensiile speciale: Poliţiştii tocmai au mai rupt un gât!

Dan CONSTANTIN

Hai cu pensiile speciale: Poliţiştii tocmai au mai rupt un gât!

După cum se poate observa din cele trei cazuri, atât intervenţia, cât şi neintervenţia Poliţiei provoacă pierderi de vieţi omeneşti.

Filmuletul zilei

opinii

Şerban Axinte şi anxietăţile sale

Nichita DANILOV

Şerban Axinte şi anxietăţile sale

Consider că nu e simplu să scrii un reportaj contemplându-ţi de pe marginea prăpastiei propriul tău abis existenţial în care simţi că luneci fără să găseşti un punct de echilibru.

Noii infractori

Dana ȚABREA

Noii infractori

În cadrul Maratonului dramaturgiei israeliene pe scene româneşti, derulat între 14 şi 16 aprilie, cele cinci teatre partenere (Teatrul Naţional „I.L. Caragiale” din Bucureşti, Teatrul Evreiesc de Stat, Teatrul „Toma Caragiu” Ploieşti, Teatrul „L.S. Bulandra” Bucureşti şi Teatrul de Stat din Constanţa), propun publicului, cu ocazia Zilei Naţionale a Israelului, montări ale pieselor unor autori israelieni de prestigiu, precum Edna Mazia, Hillel Mittelpunkt, Zadok Zemach, Savyon Liebrecht sau Hanoh Levin.

„Absolutismul” libertăţii de expresie

Michael ASTNER

„Absolutismul” libertăţii de expresie

Ultima întrebare a interviului (din Die Welt) luat de Mara Delius politologului Mark Lilla (despre care am scris săptămâna trecută) pune-n discuţie declaraţia unei critici a scrisorii deschise semnată anul trecut de 150 de intelectuali din SUA (majoritatea de stânga!, cum m-a asigurat la telefon un prieten…).

pulspulspuls

Un deştept Grămadă

Un deştept Grămadă

Până mai ieri, indiferent de guvern, PSD sau PNL, fostul dipotat local PMP Grămadă avea numai cuvinte de laudă despre orice ministru al Sănătăţii.

Caricatura zilei

Cu telefonu pe trecere

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.