Proiect pentru un centru de recuperare a copiilor născuţi prematur
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 02.12.2020

Proiect pentru un centru de recuperare a copiilor născuţi prematur

GALERIE
copii nascuti prematur
  • copii nascuti prematur
- +

La Maternitatea "Cuza Vodă" se doreşte înfiinţarea unui centru de recuperare pentru copiii născuţi prematur, în acest sens fiind deja trimis un memoriu din partea Asociaţiei de Neonatologie către Ministerul Sănătăţii.

În acest memoriu a fost sublinat modul în care s-a dezvoltat neonatologia în România în ultimii 30 de ani, precum şi necesitatea unui astfel de centru, care i-ar scuti de multe cheltuieli pe părinţii copiilor prematuri.

"Din păcate, îngrijirea prematurilor nu se termină după externarea din maternitate, au nevoie de recuperare ulterioară, iar costurile cu deplasarea părinţilor în diferite centre de recuperare sunt foarte mari. În Iaşi nu există astfel de centre, eventual două-trei organizaţii non-guvernamentale care nu fac faţă în totalitate. Asta înseamnă că înfiinţarea unui astfel de centru ar fi un lucru extraordinar de bine venit, iar atât managerul maternităţii cât şi ministrul Nelu Tătaru au răspuns afirmativ la această idee", a explicat prof.dr. Maria Stamatin, coordonatorul Centrului de Terapie Intensivă Neonatală de la Maternitatea „Cuza Vodă”, care este şi preşedintele Asociaţiei de Neonatologie.

Acest centru ar avea nevoie de prezenţa mai multor specialişti care să se ocupe de recuperarea copiilor prematuri, cum ar fi kinetoterapeuţi, neurologi, logopezi, psihologi, orelişti sau oftalmologi având în vedere că prematurii pot dezvolta o afecţiune numită retinopatia de prematuritate care, dacă nu este tratată, duce la orbire. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Prognosis: negative

Cătălin ONOFREI

Prognosis: negative

Tratamentul se amână după moartea pacientului.

Filmuletul zilei

opinii

Visuri pietrificate

Briscan ZARA

Visuri pietrificate

Credem fără urmă de îndoială în ceva, chiar dacă nu are nici cea mai mică legătură cu realitatea, pentru că aşa am fost educaţi, pentru că toţi ceilalţi cred, pentru că nu există nimic care să contrazică această credinţă care ne dă confort, încredere, mulţumire, siguranţă, şi chiar dacă adevărul ni se revelează într-un mod logic sau evident, palpabil, implacabil, covârşitor de clar, noi tot nu îl recunoaştem, pentru că nu vrem.

Unirea ca axă a istoriei noastre

Mihai DORIN

Unirea ca axă a istoriei noastre

Unirea este incontestabil axa istoriei noastre moderne, întrucât de realizarea ei depindea existenţa naţională. Ea s-a construit pe existenţa unei premise - unitatea neamului şi a unei realităţi dramatice - risipirea neamului. Din îngemănarea acestora a rezultat metoda la care a recurs generaţia unirii, şi anume aceea de a pune istoria să lucreze astfel încât risipirea să fie înlocuită cu unitatea. 

Universalitatea artei lui Marcel Chirnoagă

Nichita DANILOV

Universalitatea artei lui Marcel Chirnoagă

… a fost atras nu de latura angelică, ci de latura demonică a lucrurilor, încercând să scoată la lumină o parte din întunericul ce sălăşluieşte-n om. Pe domnia sa nu l-au obsedat îngerii, ci demonii, creaturile diforme ce populează zi de zi, clipă de clipă, gândurile muritorilor, insuflându-le tot felul de patimi (pofte) şi vicii.

pulspulspuls

Nea Măricel, prins la mijloc în ‘şto-uri, de colegi

Nea Măricel, prins la mijloc în ‘şto-uri, de colegi

Iată, stimaţi telespectatori, ce ne trimite un cetitor fidel înregimentat politic, pe poşta rubricuţei, cu Archibald Tănase la adrisant: poza de care se face cea mai mare panaramă în interiorul filialei partidoiului ieşean în ultimele zile! 

Caricatura zilei

Defilare cu distanțare

www.haidalacafeasiceai.ro

Editia PDF

Bancul zilei

O ambulanta goneste pe strazi si, la o intersectie rastoarna si accidenteaza un pieton. Soferul coboara imediat, ridica victima (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.