Proiect USR PLUS pentru limitarea interimatelor la conducerea spitalelor
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Proiect USR PLUS pentru limitarea interimatelor la conducerea spitalelor

GALERIE
adrian-wiener
  • adrian-wiener
- +

Deputatul USR PLUS Adrian Wiener a anunţat că a depus o inţiativă legislativă în Parlament care prevede limitarea interimatelor la conducerea spitalelor la o singură perioadă de şasse luni şi la posibilitatea unei singure prelungiri a interimatului cu maximum trei luni, pentru motive temeinic justificate.

„Interimatul la conducerea unei instituţii publice ar trebui să fie o situaţie temporară, excepţională, care să acopere vidul administrativ până la ocuparea prin concurs a funcţiei.

Din păcate, menţinerea şi perpetuarea interimatului a ajuns regula. Astfel, în multe situaţii se menţine controlul politic direct prin condiţionarea informală a comportamentului obedient faţă de “pixul politic”. Conform unor estimări, majoritatea spitalelor publice din România sunt conduse de manageri şi comitete directoare interimare.

Această stare de fapt exclude selecţia competitivă, prin concurs, a conducerii spitalelor. De asemenea, în multe situaţii, perpetuarea stării de interimat are ca rezultat limitarea demersului managerial la activitatea curentă a spitalului, fără asumarea unui proiect de management cu obiective pe termen mediu sau lung şi fără asumarea unor indicatori de performanţă care presupun intervenţii semnificative, cu impact de durată.

 Pornind de la o petiţie iniţiată de Declic şi semnată de zeci de mii de români, am depus un proiect pentru modificarea Legii Sănătăţii după cum urmează:

 - limitarea la o singură perioadă de 6 luni a interimatelor managerului şi ale celorlalţi membri ai comitetului director;

 - posibilitatea unei singure prelungiri, cu maxim 3 luni a interimatului, pentru motive temeinic justificate.

 Interimatul înseamnă politizare, iar politizarea instituţiilor publice este premisa corupţiei”, a scris Adrian Weiner, vineri pe Facebook.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

AUKUS: o ofertă de nerefuzat

Lucian DÎRDALA

AUKUS: o ofertă de nerefuzat

Este greu de crezut că relaţia instituţională a UE cu Australia va rămâne aceeaşi, în condiţiile în care Franţa ar putea bloca în Consiliu viitorul acord de liber schimb, aflat în faza finală a negocierilor.

Filmuletul zilei

opinii

Lecţia 9/11

Florin CÎNTIC

Lecţia 9/11

Deşi, pentru români, 11 septembrie ar fi trebuit să rămână în istorie drept data cuceririi Plevnei (în 1877), noi nu vom putea uita, totuşi, ziua de 11/09 a anului 2001. Poate nu ar fi rău să medităm la sângeroasa lecţie care a fost servită atunci lumii civilizate.

După liceul militar

Radu PĂRPĂUȚĂ

După liceul militar

... Am venit cu coada între picioare de la liceul militar. Am pierdut un an. De ce? S-a întâmplat aşa (dar eu nu cred că s-a întâmplat, am aproape convingerea că a fost premeditat, să mă înveţe minte să nu mă mai retrag de la măreţul liceu) pentru că s-a întârziat cu trimiterea situaţiei mele la învăţătură de la liceul milităros. În aceste condiţii, directorii de la liceele din Iaşi nu au acceptat să mă înscriu. Tata a încercat la mai multe licee - nimic.

Rarităţi la Festivalul „George Enescu”

Alex VASILIU

Rarităţi la Festivalul „George Enescu”

Concertele ordonate vineri, sâmbătă, duminică şi luni au prilejuit audiţii unice pentru că opus-urile prezentate ajung extrem de rar sau nu ajung deloc pe scenele noastre de concert. Un prim argument a aparţinut ansamblului Les Dissonances, avându-l ca dirijor şi solist la vioară pe David Grimal.

pulspulspuls

Una vorbeşte la Bucale, alta gavareşte pentru noi în târg...

Una vorbeşte la Bucale, alta gavareşte pentru noi în târg...

Dom’le, oare ce mănâncă, ce bea, sau poate ce fumează dom’ premare Mihăiţă de le serveşte cu atâta nonşalanţă prin interviuri din afara Iaşului încât îngheaţă apele, nu alta, dar parcă îi ia şi pe toţi de gogomani, imaginându-şi că nu ştie lumea ce şi cum? 

Caricatura zilei

DNA

Editia PDF

Bancul zilei

- Ioane, ce tot strâmbi din nas la sarmalele mele? Nu sunt bune? - Ba da, Marie, sunt bune, dar toti ceilalti din sala de (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.