Proiecte cu valoare totală de 4 milioane euro câştigate de universităţile din Iaşi
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

miercuri, 08.12.2021

Proiecte cu valoare totală de 4 milioane euro câştigate de universităţile din Iaşi

GALERIE
TUIASI
  • TUIASI
- +

Două proiecte importante câştigate de universităţile ieşene, cu o sumă totală de aproape 4 milioane de euro. Pe o linie de finanţare pentru a susţine iniţiativele de afaceri ale studenţilor, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi (TUIASI) a câştigat proiectul „STAR – Susţinerea tinerilor pentru afaceri reuşite”, iar Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi proiectul - „Educaţia juridică şi antreprenorială – cheia succesului în afaceri! (IUS SMART)”.

În competiţie au fost depuse 376 de proiecte, dar doar 68 dintre acestea au fost finanţate, obţinând punctaj maximum. Prof.dr. Carmen Loghin, prorector responsabil cu activitatea de cercetare ştiinţifică, dezvoltare şi inovare la TUIASI, a precizat că în acest proiect studenţii vor putea să valorifice cunoştinţele în domeniile high-tech dobândite pe durata studiilor de licenţă, masterat sau doctorat. În cadrul proiectului, 22 de studenţi vor beneficia de sprijin financiar în valoare de 287.000 lei pentru implementarea planurilor de afaceri. Înfiinţarea acestor 22 de start-up-uri va genera crearea unui număr minimum 66 de locuri de muncă în cel mult şase luni de la demararea implementării planurilor de afaceri.

În cazul proiectului de la UAIC, studenţii vor participa tot la un program de formare şi la un concurs de planuri de afaceri, în urma căruia cele mai bune 21 de planuri de afaceri vor primi finanţare cuprinsă între 40.000 şi 100.000 de euro, în funcţie de numărul de locuri de muncă pe care le creează. Proiectul IUS SMART îşi propune susţinerea funcţionării celor 21 de afaceri noi prin dezvoltarea de mecanisme de monitorizare şi prin oferirea de suport pentru asigurarea sustenabilităţii şi menţinerea celor 65 locuri de muncă nou-create, pe o perioadă de minim 6 luni de la finalizarea finanţării.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Întâlnire online între democraţii

Lucian DÎRDALA

Întâlnire online între democraţii

Deocamdată, administraţia Biden nu doreşte decât să reafirme leadership-ul american în spaţiul pe care mass media încă îl numeşte „lumea liberă”. Este greu de crezut că, în acest moment, Statele Unite au capacitatea ori dispoziţia să exercite presiuni semnificative asupra participanţilor mai puţin merituoşi, şi cu atât mai puţin asupra statelor neinvitate la summit, cum ar fi Turcia.

Filmuletul zilei

opinii

Identităţi în oglindă (II)

Florin CÎNTIC

Identităţi în oglindă (II)

Nimic mai firesc cu ocazia Zilei Naţionale decât o discuţie despre ce înseamnă „să fii român”. Evreu român.

Istoria (sau isteria) unui boxer

Radu PĂRPĂUȚĂ

Istoria (sau isteria) unui boxer

Era pe vremea lui Ceaşcă un boxer sas pe care-l chema Stumpf, ne spunea Ghiţă Mutu din plutonul nostru Ghiţă intrase la facultatea de textile de la Cisnădie, de unde ştia povestea cu Stumpf, care era de fel de pe acolo. 

Ministere „croite” şi răscroite

Nicolae CREŢU

Ministere „croite” şi răscroite

Mai mult decât oriunde altundeva, cel puţin pe aici, prin Europa, la noice declară „liderii” politichiei trebuie dat „la întors”, pe reversul de biată, mai dosnică, retorică a asigurărilor „liniştitoare” puse în circulaţie publică, mediatică. 

pulspulspuls

Iaca ce aranjamente mai pun la cale nea Măricel şi mister Ciorăpel!

Iaca ce aranjamente mai pun la cale nea Măricel şi mister Ciorăpel!

Pentru că tot am deschis ieri pârtia din acest sezon de iarnă cu ce se mai vorbeşte în lumea halatelor albe ca zăpada din târg, povestindu-vă cum s-a bătut palma ca mister Bazil Usturoi să rămână şef acolo unde est, şi pentru că vine vorba aşa de rar despre treburile astea extra-Covid din domeniu, am zis că numai bine să vă mai spunem una scurtă dar vioaie pe azi, că tot e miercuri, zi de post fără nicio dezlegare, nici la peşte, nici la vin sau undelemn. 

Caricatura zilei

Lapoviță

Editia PDF

Bancul zilei

- "Pentru o digestie buna beau bere. Daca nu am pofta de mâncare, beau vin alb. Daca am tensiunea scazuta, beau vin ros (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.