anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 10.12.2022

Proiecte cu valoare totală de 4 milioane euro câştigate de universităţile din Iaşi

GALERIE
TUIASI
 • TUIASI
- +

Două proiecte importante câştigate de universităţile ieşene, cu o sumă totală de aproape 4 milioane de euro. Pe o linie de finanţare pentru a susţine iniţiativele de afaceri ale studenţilor, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi (TUIASI) a câştigat proiectul „STAR – Susţinerea tinerilor pentru afaceri reuşite”, iar Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi proiectul - „Educaţia juridică şi antreprenorială – cheia succesului în afaceri! (IUS SMART)”.

În competiţie au fost depuse 376 de proiecte, dar doar 68 dintre acestea au fost finanţate, obţinând punctaj maximum. Prof.dr. Carmen Loghin, prorector responsabil cu activitatea de cercetare ştiinţifică, dezvoltare şi inovare la TUIASI, a precizat că în acest proiect studenţii vor putea să valorifice cunoştinţele în domeniile high-tech dobândite pe durata studiilor de licenţă, masterat sau doctorat. În cadrul proiectului, 22 de studenţi vor beneficia de sprijin financiar în valoare de 287.000 lei pentru implementarea planurilor de afaceri. Înfiinţarea acestor 22 de start-up-uri va genera crearea unui număr minimum 66 de locuri de muncă în cel mult şase luni de la demararea implementării planurilor de afaceri.

În cazul proiectului de la UAIC, studenţii vor participa tot la un program de formare şi la un concurs de planuri de afaceri, în urma căruia cele mai bune 21 de planuri de afaceri vor primi finanţare cuprinsă între 40.000 şi 100.000 de euro, în funcţie de numărul de locuri de muncă pe care le creează. Proiectul IUS SMART îşi propune susţinerea funcţionării celor 21 de afaceri noi prin dezvoltarea de mecanisme de monitorizare şi prin oferirea de suport pentru asigurarea sustenabilităţii şi menţinerea celor 65 locuri de muncă nou-create, pe o perioadă de minim 6 luni de la finalizarea finanţării.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Victoria împotriva orgoliului

Nicolae GRECU

Victoria împotriva orgoliului

Fanii şi coechipierii îl pot ajuta pe Cristiano Ronaldo să treacă peste criza pe care o străbate acum.

opinii

Gh. Ivănescu. O poveste de iubire de odinioară (IV)

Eugen MUNTEANU

Gh. Ivănescu. O poveste de iubire de odinioară (IV)

Pledoaria epistolară pro domo a eroului central al poveștii de dragoste din mediile universitare de altădată capătă accente tensionate.

Proiectul de ţară

arh. Ionel OANCEA

Proiectul de ţară

În România, sintagma „proiect de ţară” este o vorbă în vânt confuză, în ciuda faptului că în preajma alegerilor mari politicienii o poartă ca pe odorul cel mai de preţ în meniul lor cu promisiuni. Au trecut treizeci şi trei de ani de pace, între timp războiul şi crizele generate de el sunt la graniţele noastre, şi proiectul de ţară nu a căpătat concreteţe. 

Interogaţii identitare

Alexandru CĂLINESCU

Interogaţii identitare

Într-un deceniu numărul adolescenţilor care se autodiagnostichează că sunt trans a crescut de 25 de ori! Un semnal de alarmă a fost tras, în urmă cu câteva luni, de manifestul lansat de zeci de oameni de ştiinţă şi intelectuali reputaţi, manifest în care este respinsă categoric teoria conform căreia sexele sunt construcţii sociale.

pulspulspuls

Se anunţă disvorţ cu năbădăi la un şef important. Iaca şi motivul ciudat!

Se anunţă disvorţ cu năbădăi la un şef important. Iaca şi motivul ciudat!

Dar gata, hai, ajunge cu veselia, vinul bun şi sarmalele calde cu varză fragedă: să vă spunem şi una tristă pe ziua de azi, ca să cadreze mai bine cu sfârşitul de săptămână ce bate la uşă, ce adesea nu-i prea plăcut. 

Caricatura zilei

Austria vrea

Editia PDF

Bancul zilei

Tata, tata! Avem lupi în bloc? Nu, puiule, vecinii îsi citesc facturile la curent si gaze!

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.